31 Δεκεμβρίου 2009

«Έφυγε» ο Νίκος Κακαουνάκης

ant1online
Ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης, ο οποίος εδώ και περίπου 10 ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας σε κρίσιμη κατάσταση, έχασε τελικά την κρισιμότερη μάχη της ζωής του σε ηλικία 73 ετών.

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης, έχοντας παρουσιάσει πολυοργανική ανεπάρκεια ύστερα από εγχείριση, στην οποία υπεβλήθη. Η μετεγχειρητική του κατάσταση χαρακτηρίστηκε κρίσιμη λόγω νεφρικής, ηπατικής και αναπνευστικής ανεπάρκειας και γι’ αυτό αποφασίστηκε ο δημοσιογράφος να νοσηλευθεί στην εντατική και να υποστηριχθεί μηχανικά.

Δυστυχώς, η δύναμη και η μαχητικότητα που είχε δείξει στην επαγγελματική του πορεία τον εγκατέλειψαν ως συνέπεια του εξασθενημένου του οργανισμού.

Ο Κρητικός Νίκος Κακαουνάκης αφήνει πίσω του παρακαταθήκη την έντονη και μακρά διαδρομή του στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Γεννήθηκε το 1936 στην Πολυρρήνια Κισσάμου Χανίων και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Διακρίθηκε αμέσως για το πάθος του και ξεχώρισε για τις έρευνές του που αφορούσαν τη σκοτεινή περίοδο της χούντας. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στο Flash, στο Mega και στο Alter. Από το 1999, εκτός από παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και σχολιαστής σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, είχε δημιουργήσει τη δική του εβδομαδιαία εφημερίδα με το αντιπροσωπευτικό του εκρηκτικού και ασυμβίβαστου χαρακτήρα του όνομα «Στο Καρφί».

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει τα εξής: «Ο Νίκος Κακαουνάκης έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία στην δημοσιογραφία, στον Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων που ταυτίστηκαν με το ρεπορτάζ και την έρευνα. Δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για αυτά που πίστευε. Και οι αγώνες του για τη Δημοκρατική Παράταξη τον κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή με τους απλούς καθημερινούς συνανθρώπους μας, που επιζητούσαν να ακουστεί η φωνή τους. Αυτό προσπάθησε να πετύχει και με το δημιούργημά του, “Το Καρφί”, για το οποίο ήταν περήφανος. Είχε άποψη και την έλεγε πάντα χωρίς φόβο. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δόση βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατοτιτα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς κομματικούς εθνικούς η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr