15 Ιανουαρίου 2010

Κλειστά τα Τέμπη μέχρι τέλος Μαρτίου...

Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται όπως όλα δείχνουν να ανοίξουν τα Τέμπη. O υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου στη Βουλή, κατέστησε σαφές ότι το άνοιγμα θα εξαρτηθεί από την εταιρία που έχει αναλάβει το έργο.

Ο υπουργός εξήγησε ότι, σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει η σύμβαση, η συντήρηση, η λειτουργία, η ασφάλεια και η εκμετάλλευση του οδικού τμήματος στην περιοχή των Τεμπών ανήκει στην εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής του νέου μεγάλου αυτοκινητόδρομου.

Μάλιστα παραδέχθηκε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με την εταιρία κατασκευής σχετικά με τα αίτια της κατάπτωσης των βράχων και τις ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν, ενώ δήλωσε ότι «το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί, όπως προβλέπει η σύμβαση, στο πλαίσιο μιας διαιτησίας».

Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες πρωτοβουλίες που πρόκειται να λειτουργήσουν: «Το πρώτο είναι ότι θα πρέπει επιτέλους να τοποθετηθεί και να λειτουργεί μόνιμα σε αυτήν την περιοχή εφ’ όσον ξαναλειτουργήσει το δίκτυο, ένα σύστημα παρατήρησης, ελέγχου και καταγραφής των φαινομένων που εκδηλώνονται στα εδάφη εκείνα, γιατί το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και οξύνεται κατά περιόδους, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν».

Την ίδια ώρα, ο ΟΣΕ αναζητεί πλατφόρμες οχημάτων προκειμένου να αξιοποιηθεί η κλειστή παλιά σιδηροδρομική γραμμή, ώστε με τους λεγόμενους κυλιόμενους αυτοκινητόδρομους να μεταφέρονται φορτηγά, λεωφορεία, δεκάδες σε κάθε δρομολόγιο στη διαδρομή από Ευαγγελισμό μέχρι Ραψάνη, παρακάμπτοντας το τμήμα των Τεμπών για την ευκολότερη διακίνηση προϊόντων και εμπορευμάτων.

Ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε τέλος, ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, έχουν γίνει ανακοινώσεις κι έχουν αποφασιστεί χρηματοδοτήσεις ώστε να διορθωθεί το οδικό δίκτυο το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα ως εναλλακτικό, που είχε εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια στην τύχη του.
ant1online


Υπάρχει και το πλοίο της αγάπης...

...για τους αρχόσχολους,τους σολατσαδόρους,
τους ερωτευμένους κ.λ.π.Οι υπόλοιποι αναμείνατε!!!
Πόσο; Ε!!! ρωτάτε εκείνους που περιμένουν κοντά μια
10/ετία τώρα,στο Μεγαλόπολη-Τσακώνα.
Μακάρι να πέσουμε έξω,αλλιώς χαίρε ...κράτος αθάνατο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: