20 Μαΐου 2010

Στον υπό σύσταση Δήμο Οιχαλίας να ενταχθεί και ο Δήμος Ιθώμης


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ
Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

By : "Ελευθερία"

Την ένταξη του Δήμου Ιθώμης στον υπό σύσταση Δήμο Οιχαλίας ζητά με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μελιγαλά. Με το ψήφισμα που εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών, τους δήμους της περιοχής και τους βουλευτές Μεσσηνίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Μελιγαλά:
«1. Εκδηλώνει την συμπαράστασή του στα δίκαια και αντικειμενικά επιχειρήματα της κοινωνίας του Δήμου Ιθώμης και διεκδικεί μαζί με το Δήμο Ιθώμης την δικαίωσή του και ένταξή του στη χωρική ενότητα των Δήμων Μελιγαλά, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας, και Δωρίου (υπό σύσταση Δήμος Οιχαλίας) λόγω του ότι:
- Ο Δήμος Ιθώμης ανέκαθεν ήταν μια “ενιαία ενότητα“ με τον Δήμο Μελιγαλά. Οι δημότες του Δήμου Ιθώμης στην συντριπτική τους πλειοψηφία εξυπηρετούνται από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, Α.Τ., Πυροσβεστική, ΕΑΣ, Κέντρο Υγείας, λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κ.λπ.) που έχουν τα υποκαταστήματά τους στο Μελιγαλά. Τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία του δήμου μας, οι συγκοινωνίες διευκολύνουν την μετακίνηση στο δήμο μας (ήδη πολλά τοπικά διαμερίσματα για να μετακινηθούν στη σημερινή έδρα του Δήμου Ιθώμης (Βαλύρα) διέρχονται υποχρεωτικά από το Μελιγαλά).
- Ο δήμος μας με τον Δήμο Ιθώμης είχαν ανέκαθεν κοινή αυτοδιοικητική-αναπτυξιακή πορεία.
- Η Αρχαία Μεσσήνη που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιθώμης αποτελεί γεωγραφική και ιστορική ενότητα με την Είρα, την Ανδανία, τη μυθική Οιχαλία (πόλεις των αρχαίων Μεσσηνίων).
2. Ζητεί ο υπό σύσταση Δήμος Οιχαλίας να αντιμετωπιστεί “ισότιμα“ σε σχέση με τους άλλους υπό σύσταση δήμους της Μεσσηνίας, διότι έως τώρα είναι ολοφάνερο ότι δεν υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση (ο υπό σύσταση Δήμος Οιχαλίας είναι ο μικρότερος πληθυσμιακά δήμος της Μεσσηνίας και αποστερείται από σημαντικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: