3 Μαΐου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...
«Λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου!

Αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δηλώνει η Σύγκλητος του Ιδρύματος. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, την περασμένη Παρασκευή έληξαν οι συμβάσεις των 50 διοικητικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο Πανεπιστήμιο και αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν προχώρησε σε ανανέωσή τους, το Ίδρυμα δεν μπορεί να συνεχίζει τη λειτουργία του. Με απόφαση της Συγκλήτου, όλες οι σχολές και οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου είναι κλειστές από την περασμένη Πέμπτη.

Περισσότερους Δήμους στη Μεσσηνία ζητεί η ΤΕΔΚ

Περισσότερους από 6 Δήμους στη Μεσσηνία ζητεί η ΤΕΔΚ, σε ψήφισμα που εγκρίθηκε σε γενική συνέλευση των αντιπροσώπων την Παρασκευή το βράδυ, στην οποία παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ιθώμης Κώστας Γεωργακόπουλος και ο τέως Άρης Διαμαντόπουλος. Το ψήφισμα θα κατατεθεί σήμερα στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, στο οποίο θα εξεταστεί το σχέδιο «Καλλικράτης» και οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη νέα μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.

Έξι οι Δήμοι του «Καλλικράτη» στη Μεσσηνία

Τη συνένωση όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μεσσηνίας σε 6 μεγάλους Δήμους, προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών, με το σχέδιο «Καλλικράτης». Συγκεκριμένα προτείνεται να ιδρυθούν οι εξής Δήμοι:
· Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα, αποτελούμενος από τους Δήμους Άριος, Θουρίας και Καλαμάτας.
· Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη, αποτελούμενος από τους Δήμους Αίπειας, Ανδρούσας, Αριστομένη, Βουφράδος, Ιθώμης Μεσσήνης, Πεταλιδίου και την Κοινότητα Τρικόρφου.
· Δήμος Πύλου - Νέστορος με έδρα την Πύλο, αποτελούμενος από τους Δήμους Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα, Πύλου, Νέστορος και Χιλιοχωρίων.
· Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία, αποτελούμενος από τους Δήμους Αετού, Αυλώνα, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την Κοινότητα Τριπύλας.
· Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά, αποτελούμενος από τους Δήμους Ανδανίας, Αρφαρών, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά και Οιχαλίας.
· Δήμος Μεσσηνιακής Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη, αποτελούμενος από τους Δήμους Αβίας και Λεύκτρου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 105,4 Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: