28 Μαΐου 2010

Μεσσηνιακές ειδήσεις...



Ρωσικό ενδιαφέρον
για Μεσσηνιακά
αγροτικά προϊόντα!






Μεγάλο ενδιαφέρον για εξαγωγές επιλεγμένων ποιοτικών Μεσσηνιακών προϊόντων διαπίστωσε η αντιπροσωπεία της Μεσσηνίας, που συμμετείχε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας। Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης.





Παραμένουν 6 οι Δήμοι του «Καλλικράτη»
στη Μεσσηνία!
Στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε χθες, επί της αρχής, το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» με τις νέες μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση. Η συζήτηση κατ΄ άρθρο συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το άρθρο που αφορά το χωροταξικό των νέων Δήμων, χωρίς ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης να δεχθεί προτάσεις για ουσιαστικές αλλαγές. Για τη Μεσσηνία παραμένει η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συνένωση όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε 6 μεγάλους Δήμους. Η κατ΄ άρθρο συζήτηση συνεχίζεται σήμερα. Στη Μεσσηνία, με βάση το σχετικό άρθρο, ιδρύονται οι εξής 6 Δήμοι:
· Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα, αποτελούμενος από τους Δήμους Άριος, Θουρίας, Αρφαρών και Καλαμάτας.
· Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη, αποτελούμενος από τους Δήμους Αίπειας, Ανδρούσας, Αριστομένη, Βουφράδος, Ιθώμης, Μεσσήνης, Πεταλιδίου και την Κοινότητα Τρικόρφου.
· Δήμος Πύλου - Νέστορος με έδρα την Πύλο, αποτελούμενος από τους Δήμους Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα, Πύλου, Νέστορος και Χιλιοχωρίων.
· Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία, αποτελούμενος από τους Δήμους Αετού, Αυλώνα, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την Κοινότητα Τριπύλας.
· Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά, αποτελούμενος από τους Δήμους Ανδανίας, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά και Οιχαλίας.
· Δήμος Δυτικής Μάνης, με έδρα την Καρδαμύλη, αποτελούμενος από τους Δήμους Αβίας και Λεύκτρου.
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Ο
ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΘΩΜΗΣ...
Στις κάλπες για την ανάδειξη νέας ΝΟΔΕ και νέων συμβουλίων στις Τοπικές Οργανώσεις καλούνται την Κυριακή τα μέλη της Νέας Δημοκρατία. Μοναδικός υποψήφιος για πρόεδρος της νέας ΝΟΔΕ στη Μεσσηνία είναι ο Περικλής Μαντάς, στην Τ.Ο.του Δήμου Ιθώμης ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πανούσης και στο Δήμο Μελιγαλά ο Γιώργος Δαβίλας. Τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν σε 25 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στην Καλαμάτα και στις έδρες των μεγάλων Δήμων. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας १०५,4Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: