29 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ αναμένει απάντηση
από το Χρήστο Μαλαπάνη!

Μέχρι αύριο το αργότερο αναμένεται η απάντηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας, Χρ. Μαλαπάνη, στις έντονες πιέσεις υψηλών κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη, τον οποίο στηρίζει το κυβερνόν κόμμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρά τις αντιρρήσεις του Χρ. Μαλαπάνη να δεχθεί να είναι υποψήφιος και να επιχειρεί να κλείσει προ 10ημέρου το θέμα με την άρνησή του, οι πιέσεις που δεχόταν όλο αυτό το διάστημα εντάθηκαν προχθές το βράδυ. Οι πιέσεις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ασκήθηκαν από υψηλά ιστάμενο στην κομματική ιεραρχία του ΠΑΣΟΚ. Εντός της ημέρας, ή το αργότερο αύριο αναμένεται να κλείσει το θέμα, μετά τις στις σθεναρές πιέσεις που ασκήθηκαν στον κ. Μαλαπάνη από υψηλού επιπέδου κομματικούς παράγοντες και να αποδεχθεί την υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη. Πάντως, την Παρασκευή, εκτός απροόπτου, αναμένεται η ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού του κ. Τατούλη στους 5 νομούς της Πελοποννήσου.

Τον δικηγόρο Γ. Τσόγκα στηρίζει για την περιφέρεια η «Δημοκρατική Αριστερά», αντιπεριφερειάρχης ο Βακάλ!
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα υποστηρίξει η Δημοκρατική Αριστερά σε συνεργασία με ανένταχτους και μερίδα Οικολόγων, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα είναι ο δικηγόρος Γ. Τσόγκας, από την Κορινθία. Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος που είχε αρχικά ανακοινωθεί ως επικεφαλής, θα είναι τελικά υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

ΥΠΕΘΑ: Το Πεδίο Βολής Σχίζας θα συνεχίσει τη λειτουργία του!
Το πεδίο βολής Σχίζας θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται για τις ανάγκες εκπαίδευσης των νέων πιλότων που εκπαιδεύονται στην 120 ΠΕΑ γνωστοποίησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες μετά τις αντιδράσεις κατοίκων της Δυτικής Πυλίας και τον συμβολικό αποκλεισμό του αεροδρομίου της 120 ΠΕΑ για την μη χρησιμοποίησή του ως πεδίο Βολής της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης χαρακτήρισε ως «πρόχειρη, και μικροπολιτική» την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία του πεδίου βολής αεροσκαφών στη Σχίζα. Αποτέλεσμα αυτού του χειρισμού, είπε ο κ. Μπεγλίτης, ήταν η πλήρης ανατροπή του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Πολεμικής Αεροπορίας, που επέφερε και σημαντική οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της, καθώς κάθε φορά που είχαν προγραμματισθεί βολές, στην Κρανέα, Βόρεια της Λάρισας, από τα αεροσκάφη της Καλαμάτας, το κόστος υπερέβαινε τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για άλλες αρνητικές συνέπειες.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...
Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος αφού σημείωσε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί εκπαιδευτικό κέντρο στην Καλαμάτα χωρίς πεδίο βολής. Ακόμα, αφού επισήμανε πως «τα βλήματα είναι εκπαιδευτικά κι έχουν ψεύτικη γόμωση», υποστήριξε ότι το πεδίο βολής από τη θέση του δεν ενοχλεί.
ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ...
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σχολιάζοντας τα θέματα της περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής της Σχίζας και ότι η επαναλειτουργία του πεδίου βολής θα αποτελέσει τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είπε ότι τόσο αυτός όσο και ο κ. Βενιζέλος έχουν όχι απλώς ευαισθησία, αλλά εμμονή σχετικά με την περιβαλλοντική προστασία περιοχών με ιδιαίτερα αυξημένο τουριστικό και οικονομικό ενδιαφέρον, και συμπλήρωσε ότι τα επιστημονικά κέντρα και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας που απευθύνθηκαν, δεν έδειξαν ότι υπάρχει η παραμικρή επιβάρυνση από τις ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας».
Το Πεδίο Βολής Σχίζας άρχισε να χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία για βολές συμπεριλαμβανομένων και πραγματικών πυρών το 1979 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Από τότε μέχρι τον Οκτώβριο του 2004, οπότε σταμάτησε συνολικά η χρήση του συγκεκριμένου πεδίου βολής από τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, χρησιμοποιούταν για την εκτέλεση μόνο εκπαιδευτικών βολών.

ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: