30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ..

Σοβαρά προβλήματα και στη Νότια Πελοπόννησο!
Σοβαρά προβλήματα, που καθημερινά οξύνονται, έχει δημιουργήσει στην αγορά της Μεσσηνίας η συνεχιζόμενη κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών βυτιοφόρων. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα σούπερ μάρκετ, των οποίων τα ράφια έχουν σε μεγάλο ποσοστό αδειάσει. Προβλήματα δε υπάρχουν προς το παρόν στο νομό μας με την μεταφορά σε καύσιμα.

***

ΠΑΝ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ...καθυστερούν οι εξαγωγές των σύκων
Λόγω της απεργίας των μεταφορέων, καθυστερούν οι εξαγωγές των σύκων καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Συκικής Παν. Παπαγεωργίου από 2 εκατ. 650 χιλιάδες κιλά που έχουν μπει στα απεντομωτήρια, μόνο 1.000 τόνοι έχουν φύγει στις αγορές του εξωτερικού. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν χαθεί αγορές, να ακυρώνονται παραγγελίες ή να τίθεται το αίτημα για μείωση των τιμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου. Σήμερα πάντως το Δ.Σ. της οργάνωσης θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αποφασίσει αν θα κλείσει το εργοστάσιο τυποποίησης.


Διαβεβαιώσεις Μπεγλίτη για το Πεδίο Βολής Σχίζας...
Νέα διάσταση λαμβάνει το θέμα του πεδίου βολής Σχίζας μετά τη ρητή διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού εθνικής Άμυνας προς τον βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο ότι αυτό δεν θα επιστρέψει στην προ του 2004 κατάσταση. Δηλαδή δεν θα χρησιμοποιείται από μαχητικά αεροσκάφη από όλη την Ελλάδα, αλλά μόνο από εκπαιδευτικά της 120 ΠΕΑ. Πάντως οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής σε χθεσινή συνάντησή τους, στη Φοινικούντα, μετά την πληροφόρησή τους για τις διαβεβαιώσεις Μπεγλίτη προς τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο, εξέφρασαν την διαφωνία τους και ως προς αυτήν την λύση. Μάλιστα, ακύρωσαν το ραντεβού που είχαν κλείσει για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη. Πάντως τόσο ο κ. Λαμπρόπουλος σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Καλαμάτας, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής με ανακοινώσεις τους είχαν αντιδράσει στις δηλώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το Πεδίο/Βολής/Σχίζας.

ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ...
Ο κ. Μπεγλίτης πρόσφατα δήλωσε κατηγορηματικά ότι το πεδίο βολής της Σχίζας θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται για τις ανάγκες εκπαίδευσης των νέων πιλότων που εκπαιδεύονται στην 120 ΠΕΑ, χαρακτηρίζοντας «πρόχειρη, και μικροπολιτική» την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία του πεδίου βολής αεροσκαφών στη Σχίζα. Αποτέλεσμα αυτού του χειρισμού, είπε ο κ. Μπεγλίτης, ήταν η πλήρης ανατροπή του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Πολεμικής Αεροπορίας, που επέφερε και σημαντική οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της, καθώς κάθε φορά που γινόντουσαν βολές, στην Κρανέα, Βόρεια της Λάρισας, από τα αεροσκάφη της Καλαμάτας, το κόστος υπερέβαινε τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για άλλες αρνητικές συνέπειες.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...
Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος αφού σημείωσε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί εκπαιδευτικό κέντρο στην Καλαμάτα χωρίς πεδίο βολής. Ακόμα, αφού επισήμανε πως «τα βλήματα είναι εκπαιδευτικά κι έχουν ψεύτικη γόμωση», υποστήριξε ότι το πεδίο βολής από τη θέση του δεν ενοχλεί.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σχολιάζοντας τα θέματα της περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής της Σχίζας και ότι η επαναλειτουργία του πεδίου βολής θα αποτελέσει τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είπε ότι τόσο αυτός όσο και ο κ. Βενιζέλο έχουν όχι απλώς ευαισθησία, αλλά εμμονή σχετικά με την περιβαλλοντική προστασία περιοχών με ιδιαίτερα αυξημένο τουριστικό και οικονομικό ενδιαφέρον, και συμπλήρωσε ότι τα επιστημονικά κέντρα και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας που απευθύνθηκαν, δεν έδειξαν ότι υπάρχει η παραμικρή επιβάρυνση από τις ασκήσεις Πολεμικής Αεροπορίας».

ΝΑΙ σε Τατούλη από τον Χρ. Μαλαπάνη!
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Χρ. Μαλαπάνης μετά τη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ στην Αθήνα με τον Πέτρο Τατούλη συμφώνησε να συμμετάσχει ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας στο ψηφοδέλτιό του το οποίο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είχαν προηγηθεί έντονες πιέσεις από υψηλά ιστάμενο στην κομματική ιεραρχία του ΠΑΣΟΚ προς τον Χρ. Μαλαπάνη, οι οποίες έκαμψαν τις αντιρρήσεις του και τελικά χθες το πρωί αποφάσισε να είναι υποψήφιος. Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση του κ. Μαλαπάνη με την οποία θα γνωστοποιείται η και επίσημα η κάθοδός του στις εκλογές για την περιφέρεια από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Πάντως, αύριο, εκτός απροόπτου, αναμένεται η ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος»του κ. Τατούλη στους 5 νομούς της Πελοποννήσου.

ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: