7 Οκτωβρίου 2010

"2" ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ 88χρονου ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΑΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εξιχνιάστηκε το άγριο έγκλημα για την λεία των 300 ευρώ (!) στην Ανδρούσα
Δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, 31 και 20 ετών αντίστοιχα οι οποίοι εργάζονταν στα κτήματα του 88χρονου Βασίλη Τσίτουρα, ομολόγησαν πως είναι οι δράστες της δολοφονίας του ηλικιωμένου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Νικόλαος Μπάστας, η Αστυνομία οδηγήθηκε στην ταυτότητα των δραστών από τα αποτυπώματα του 20χρονου ο οποίος ήταν σεσημασμένος για σειρά κλοπών. Η λεία των δραστών ήταν 300 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι του 88χρονου, ο θάνατος του οποίου οφείλεται σε ασφυξία καθώς οι δυο αλλοδαποί τον είχαν φιμώσει με μονωτική ταινία. Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του άτυχου γέροντα βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του στη Βασιλάδα Ανδρούσας ενώ ο θάνατός του είχε προέλθει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Κλειστή χθες η χωματερή στη Μαραθόλακα
Κλειστή παρέμεινε για λίγες ώρες χθες το πρωί η χωματερή της Μαραθόλακκας, καθώς η επιτροπή των κατοίκων του Ταϋγέτου, αντέδρασε στη μη λειτουργία της μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων που έχει εγκατασταθεί τον τελευταίο μήνα στην περιοχή, λόγω έλλειψης εργαζομένων-σύμφωνα με την αιτιολογία του υπεύθυνου. Οι κάτοικοι υποστήριξαν πως δεν τηρήθηκαν τα υπεσχημένα και δεν ήταν δυνατό να διαπιστώσουν αν πράγματι το σύστημα «Σούκος» είναι αποτελεσματικό και ανταποκρίνεται στα όσα υποστηρίζει γι’αυτό, η κατασκευάστρια εταιρία. Μετά από την παρέμβαση του επιχειρηματία και παραγόντων του δήμου Καλαμάτας όμως, οι κάτοικοι πείστηκαν τελικά και επέτρεψαν στ’ απορριμματοφόρα ν’ αδειάσουν το περιεχόμενό τους ενώ κλείστηκε ένα νέο ραντεβού για αύριο, προκειμένου να γίνει η επίδειξη του συστήματος.

Δυσπιστία για τον «Σούκο» από την αντιπολίτευση...

Τη δυσπιστία τους για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας «Σούκου», εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, που επισκέφθηκαν την περιοχή. Όπως υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm ο επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπινη και Όμορφη Πόλη» Βασίλης Κοσμόπουλος, η συγκεκριμένη μονάδα, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαχείριση του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, για το οποίο υποστήριξε πως δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες αναλύσεις για το αν είναι αυτό είναι τελικά αδρανοποιημένο ή εμπεριέχει μικροβιακό φορτίο. Ο κ.Κοσμόπουλος, καταλόγισε επίσης «άσχημη συμπεριφορά του υπεύθυνου της μονάδας κ.Σούκου, προς τους δημοτικούς συμβούλους κατά τη χθεσινή επίσκεψή τους». Τη δική του απάντηση σχετικά με τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν για τη συγκεκριμένη μονάδα, έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Όπως υποστήριξε, η λύση «Σούκου», αποτελεί τη μοναδική για την πόλη, πριν ο δήμος οδηγηθεί στους σκουπιδοεργολάβους και αναφέρθηκε σε παιχνίδια ορισμένων που έχουν συστήσει εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων και δυσφημούν το εγχείρημα του Κώστα Σούκου, για δικό τους όφελος.
Για δικαίωση του συνδυασμού του σχετικά με τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει για το μηχάνημα “Σούκου” πριν λίγες ημέρες, κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Φωτέας.
Eυθύνες στη δημοτική αρχή και το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για τη συνέχιση του αδιεξόδου σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των σκουπιδιών, επιρρίπτει με δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καλάματας και επικεφαλής του συνδυασμού “Αλλαγή” Θεοδωρος Μπρεδήμας.
By: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: