8 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ "2" ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Δύο αδέλφια, αλβανικής καταγωγής, 31 και 20 ετών που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας και τα τελευταία χρόνια διέμεναν στην Καλαμάτα ομολόγησαν πως είναι οι δράστες της δολοφονίας του 88χρονου Βασίλη Τσίτουρα, στα κτήματα του οποίου είχαν εργαστεί κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Νικόλαος Μπάστας, η Αστυνομία οδηγήθηκε στην ταυτότητα των δραστών από τα αποτυπώματα του 20χρονου, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για σειρά κλοπών. Η λεία των δραστών ήταν 300 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι του 88χρονου, ο θάνατος του οποίου οφείλεται σε ασφυξία, καθώς οι δυο δράστες τον είχαν φιμώσει με μονωτική ταινία. Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του άτυχου γέροντα βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του στη Βασιλάδα Ανδρούσας ενώ ο θάνατός του είχε προέλθει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Οι δύο δράστες, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα ο οποίος τους απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία από κοινού και τους παρέπεμψε για απολογία στον ανακριτή, η οποία έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ.
Αντώνη Σαμαρά στην Πελοπόννησο
Από την Κόρινθο ξεκίνησε χθες την περιοδεία του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που του ζήτησαν να συγκρίνει τις υποψηφιότητες Δράκου και Τατούλη, ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε τον Δημήτρη Δράκο «αποδεδειγμένα και πετυχημένα αυτοδιοικητικό» ενώ επιτέθηκε στον Πέτρο Τατούλη χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικά μεταλλαγμένο» και «επίσημο εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ». Σχολιάζοντας ο κ. Σαμαράς την αναφορά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για «εγκλήματα» της ΝΔ στην ελληνική οικονομία, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι ψεύδεται διαχρονικά, προσθέτοντας, πως «τώρα πια τον έχει καταλάβει όλος ο κόσμος». Η περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά συνεχίζεται σήμερα στην Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία, ενώ η προγραμματισμένη γι’ αύριο επίσκεψή του στη Μεσσηνία, αναβλήθηκε, λόγω του βεβαρημένου του προγράμματος, σύμφψνα με την επίσημη αιτιολογία.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρ. Ζώης στην Καλαμάτα...
Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Χρήστος Ζώης, ο οποίος έχει οριστεί από την κεντρική διοίκηση του κόμματος ως ο βουλευτής-συντονιστής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την προεκλογική περίοδο. Ο κ. Ζώης συναντήθηκε με κομματικά στελέχη της ΝΔ από τη Μεσσηνία και επισκέφθηκε το δήμαρχο Καλαμάτας και εκ νέου υποψήφιο για το αξίωμα Παναγιώτη Νίκα, στο δημαρχείο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο κ. Ζώης αναφέρθηκε στο «στοίχημα του Καλλικράτη», όπως χαρακτήρισε τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την αυτοδιοικητική πορεία του Δημήτρη Δράκου και του Παναγιώτη Νίκα και τόνισε πως «όποιος στηρίζει επιλογή του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές. Έχει αποφασίσει ότι είναι εκτός ΝΔ».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ...
Παράλληλα, κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον αναπληρωτή γραμματέα αυτοδιοίκησης και πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, περιοδεύει από χθες περιοχές της Μεσσηνίας και έχει συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι στηρίζονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
By: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: