6 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ...


Ακόμα μια φορά κλειστή η χωματερή της Μαραθόλακας

Κλειστή παραμένει από το πρωί σήμερα η χωματερή της Μαραθόλακκας, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στη μη λειτουργία της μονάδας “Σούκος” εδώ και λίγες ώρες λόγω έλλειψης εργαζομένων-σύμφωνα με την αιτιολογία του υπεύθυνου- και τη μη τήρηση των υποσχέσεων απο την πλευρά του επιχειρηματία προς το δήμο Καλαμάτας και τους πολίτες –όπως υποστηρίζουν. Τη δυσπιστία τους για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας «Σούκου» που λειτουργεί τον τελευταίο μήνα στη περιοχή της Μαραθόλακκας και επεξεργάζεται τα απορρίμματα του δήμου Καλαμάτας, εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, που επισκέφθηκαν χθες την περιοχή. Όπως υποστήριξε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm ο επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπινη και Όμορφη Πόλη» Βασίλης Κοσμόπουλος, η συγκεκριμένη μονάδα, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαχείριση του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για την ποιότητα του παραγόμενου προιόντος , για το οποίο υποστήριξε πως δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες αναλύσεις για το αν είναι αυτό είναι τελικά αδρανοποιημένο ή εμπεριέχει μικροβιακό φορτίο. Ο κ.Κοσμόπουλος, καταλόγισε επίσης «άσχημη συμπεριφορά του υπεύθυνου της μονάδας κ. Σούκου, προς τους δημοτικούς συμβούλους κατά τη χθεσινή επίσκεψή τους».

Αναβλήθηκε η επίσκεψη... Σαμαρά στη Μεσσηνία
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο, επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία, λόγω του βεβαρημένου του προγράμματος-όπως είναι η επίσημη αιτιολογία. Ωστόσο ο κ.Σαμαράς θα επισκεφθεί σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό αύριο την Κορινθία και την Αργολίδα, την Παρασκευή την Αρκαδία και τη Λακωνία, στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε περιφέρειες της χώρας, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Άγριο έγκλημα με θύμα 88χρονο
γέροντα στη Βασιλάδα Ανδρούσας!

Άγριο έγκλημα, με θύμα τον 88χρονο Βασίλειο Τσίτουρα, αποκαλύφθηκε χθες βράδυ, στο χωριό Βασιλάδα του Δήμου Ανδρούσας. Αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί από συγγενείς του, καθώς ο ηλικιωμένος είχε να δώσει σημεία ζωής πολύ καιρό, βρήκαν τον 88χρονο σε μια λίμνη αίματος, νεκρό, φιμωμένο και δεμένο. Η κύρια είσοδος του σπιτιού –στο οποίο έμενε μόνος του ο ηλικιωμένος- όπως και το ένα παράθυρο ήταν ανοιχτα, ενώ τα δωμάτια ήταν ακατάστατα, ενδείξεις που οδηγούν τους αστυνομικούς να κάνουν λόγο αρχικά για ληστεία. Κάτοικοι του χωριού ανέφεραν πάντως πως είδαν για τελευταία φορά τον γέροντα την Παρασκευή ωστόσο η ιατροδικαστική έρευνα θα ρίξει φως στα αίτια και το χρόνο του θανάτου του ηλικιωμένου.
By: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: