17 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Νεκρός βρέθηκε σήμερα στις 03:00 το μεσημέρι στο οδόστρωμα, κάτω από το διαμέρισμα, όπου διέμενε σε πολυκατοικία της οδού Μητροπέτροβα και Χρυσάνθου Παγώνη, στην Καλαμάτα, ο 73χρονος Γιώργος Μπρεδήμας, συνταξιούχος ναυτικός. Ο άτυχος 73χρονος είναι αδελφός του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας Θόδωρου Μπρεδήμα και διέμενε μόνος του. Η Αστυνομία που διερευνά τα αίτια θανάτου του Γιώργου Μπρεδήμα, οι αρχικές εκτιμήσεις της είναι ότι έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του.

Άρχισε η αποκομιδή των

απορριμμάτων της Καλαμάτας...
Άρχισε η αποκομιδή απορριμμάτων στην πόλη της Καλαμάτας, από εργολάβο, μετά την υπογραφή σύμβασης από το Δήμο. Η σύμβαση θα διαρκέσει για 1,5 μήνα, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και σύμφωνα με αυτή ο εργολάβος θα μεταφέρει 90 τόνους σκουπιδιών την ημέρα, δηλαδή 4 φορτηγά, σε νόμιμες χωματερές, αντί τιμήματος 6.300 ευρώ.

Στο μεταξύ, τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων «Σούκου», στη «Μαραθόλακκα», θα επισκεφθεί αύριο στις 11:00 το πρωί, επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία της.

Επίκεντρο τα

σκουπίδια
στην πολιτική!
Στο πρόβλημα των σκουπιδιών αναφέρθηκαν σε ομιλίες τους στα εγκαίνια εκλογικών κέντρων, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς, και ο Σταμάτης Μπεχράκης. Ειδικότερα ο Δ. Κουσελάς μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου δήμαρχου Καλαμάτας Θ. Μπρεδήμα είπε: «ο Γ. Κουτσούλης όταν ανέλαβε δήμαρχος παρέλαβε την πόλη «πνιγμένη» στα σκουπίδια και παρέδωσε στην παρούσα δημοτική αρχή μια οργανωμένη Υπηρεσία Καθαριότητας με σχεδιασμένη πολιτική που είχε δρομολογήσει τη λύση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αφού λοιπόν η απερχόμενη Δημοτική Αρχή απαξίωσε τις υπάρχουσες και εφικτές λύσεις στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προώθησε άλλες, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Σήμερα έχει «κρεμαστεί» σε μια πειραματική λειτουργία που ακόμα δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τα σκουπίδια της Καλαμάτας, αλλά και του νέου διευρυμένου δήμου».
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ...
Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», σε αποστροφή της ομιλίας του στα εγκαίνια του εκλογικού του Κέντρου είπε πως «συστήματα και μηχανισμούς έχουν ανάγκη οι χρισματούχοι υποψήφιοι, που την ίδια στιγμή αποδεικνύεται και δικαστικά… ότι ξεγελούσαν τους δημότες ψηφοφόρους τους. Ότι δεν ήξεραν πως η σκουπιδομηχανή δεν μπορούσε να απορροφήσει τόσα σκουπίδια και γέμιζε η Μαραθόλακκα, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια, όταν εκλέχτηκαν. Ξεγελούν και με επικοινωνιακά τρυκ, ενώ άφησαν το βιολογικό καθαρισμό της πόλης γερασμένο».
ΝΤΙΝΟΣ ΤΣΕΡΩΝΗΣ...
Ο δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Τσερώνης, επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση», από την πλευρά του, σε συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να μην πληρώσει το Σούκο, καθώς -όπως είπε- έχει καταστρατηγηθεί η προγραμματική σύμβαση. Ακόμα ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη μονάδα δεν έχει λάβει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις λειτουργίας της, ενώ εκτίμησε ότι είναι υψηλό το κόστος που καταβάλλεται για την επεξεργασία των σκουπιδιών το οποίο ανέρχεται στα 137 ευρώ τον τόνο. Τέλος είπε ότι αν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις που είχε καταθέσει πριν από 4 χρόνια, τώρα ο Δήμος δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα σκουπίδια, ή αυτό θα ήταν σαφώς μικρότερο.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: