3 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλη αποδοχή από Γαργαλιάνους και Φιλιατρά για Τατούλη: Πέφτουν τα προπύργια του Δράκου και στη Μεσσηνία!


Με αέρα «απελευθερωτή» υποδέχονται στα χωριά του απερχόμενου νομάρχη, κ. Δημήτρη Δράκου, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη.
Στους Γαργαλιάνους βρέθηκαν σήμερα και οι δύο υποψήφιοι, με το κλίμα να είναι εξαιρετικά θερμό για τον Πέτρο Τατούλη. Με δεδομένο ότι πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα του Δημήτρη Δράκου (κατάγεται από την Τριφυλλία), το σημερινό γεγονός έρχεται απλά να αποδείξει ότι οι μετρήσεις που δίνουν μεγάλες διαφορές υπέρ του κ. Τατούλη, απλώς…αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.
Σπάνια, ο κ. Δράκος βρίσκεται στο ίδιο μέρος που επισκέπτεται ο κ. Τατούλης. Ωστόσο, η σημερινή γιορτή του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου (είναι ο πολιούχος των Γαργαλιάνων) δεν του άφησε άλλη επιλογή. Ο κ. Τατούλης καθυστέρησε ελαφρώς και του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει επικοινωνιακά. Από τη στιγμή όμως που έφθασε στο χώρο μονοπώλησε το ενδιαφέρον.
Υπήρχαν πολλές ενδιαφέρουσες στιγμές στην κοινή παρουσία των δύο ανδρών. Κατ’ αρχήν, στα εγκαίνια του σκοπευτικού συλλόγου Γαργαλιάνων, ο κ. Δράκος, προφανώς από κεκτημένη ταχύτητα, ξεκίνησε να δεσμεύεται για την ενίσχυση των συλλογών, γεγονός που εξαγρίωσε τους παραβρισκόμενους, οι οποίοι ευθέως του επιτέθηκαν με τα εξής σχόλια: «Εδώ δεν έκανες τίποτε για εμάς τα 14 χρόνια που είσαι νομάρχης, σιγά μην σου δώσουμε την ευκαιρία να μας πεις πάλι ψέματα». Αντίθετα, ο κ. Τατούλης με νηφαλιότητα τους μίλησε για τις στρεβλώσεις που υπάρχουν και στον τομέα των συλλογικών δραστηριοτήτων και τόνισε την ανάγκη να ζυμωθεί η άμιλλα, ως μέσο που σφυρηλατεί και την κοινωνική συνοχή. Μάλιστα, δε δίστασε να δοκιμάσει τις σκοπευτικές του δυνατότητες, με απρόσμενα καλά αποτελέσματα.

Τους έκοψε τα πόδια η ανακοίνωση της Διονυσίας…
Τη μεγαλύτερη πλάκα την έπαθε ωστόσο, ο κ. Δράκος στη Λεύκη, όπου προσπαθούσε με κάθε τρόπο να καλλιεργήσει μια αισιοδοξία, την ίδια στιγμή που ο κ. Τατούλης δίπλα του, ανακοίνωνε μια εκ των υποψηφίων του συνδυασμού του με τόπο καταγωγής την συγκεκριμένη περιοχή. Οι συνεργάτες του κ. Δράκου και ο ίδιος μούδιασαν όταν άκουσαν ότι θα πλαισιώσει τον Τατούλη η κ. Διονυσία Χρυσομπόλη, η οποία εκτός από πρόεδρος του «Φεστιβάλ Μεσσηνίας Όψεις» , είναι και κόρη του επί σειρά δεκαετιών πρώην προέδρου Μαράθου (από το χώρο της ΝΔ) και σημαντικού παράγοντα για τα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού, που εκλεγόταν μέχρι πρότινος σχεδόν με καθολική αποδοχή!

Δεν τον θέλουν ούτε για Δήμαρχο…
Βέβαια, πέρα από αυτά τα πικάντικα, το πρόβλημα του κ. Δράκου στον εν λόγω δήμο είναι λίγο μεγαλύτερο από τις «ευχάριστες» στιγμές που περιγράψαμε πιο πάνω. Στο συγκεκριμένο Δήμο, οι κάτοικοι χρεώνουν στον απερχόμενο νομάρχη ότι ως πρόεδρος της ΕΝΑΕ, επεδίωξε ο Δήμος Γαργαλιάνων παρά το μέγεθός του να μείνει ενωμένος υπό την ίδια δημοτική σκέπη με τους Δήμους Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, έχοντας στο μυαλό του έναν ιδιοτελή σκοπό. Αν ο κ. Σαμαράς δεν κατέβαζε τον ίδιο για υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ στην Πελοπόννησο, με την αιτιολογία ότι υπήρξε άνθρωπος της Ντόρας (ας μην ξεχνούμε ότι ήταν ο άνθρωπος της Ντόρας στο νομό και στις εσωκομματικές διαδικασίες πολλοί τον θυμούνται να υβρίζει τον κ. Σαμαρά), τότε είχε στο μυαλό να φτιάξει έναν πανίσχυρο Δήμο και να κατεβεί για δήμαρχος. Ευτυχώς, του έκατσε η στρατηγική Σαμαρά να προωθεί ανθρώπους της Ντόρας προκειμένου να χάσει λιγότερο, και κατέληξε να διεκδικεί την περιφέρεια. Ευτυχώς, γιατί μετά τα σημερινά , κατάλαβε ότι ως υποψήφιος δήμαρχος δε θα είχε καμία ελπίδα. Για περιφερειάρχης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: