15 Οκτωβρίου 2010

Σε εργολάβο τα σκουπίδια της Καλαμάτας!

Σε εργολάβο αναθέτει τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Δήμος Καλαμάτας, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασής του. Η απόφαση πάρθηκε μετά την απόρριψη από τo Πρωτοδικείο Καλαμάτας του νέου αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας για χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου να ανοίξει και πάλι ο σκουπιδότοπος της «Μαραθόλακκας» που παραμένει κλειστός μετά την κινητοποίηση των κατοίκων του Ταϋγέτου, οι οποίοι στηρίχτηκαν σε παλαιότερη δικαστική απόφαση.

Ο Θόδωρος Μπρεδήμας για τα απορρίμματα...
Στο πρόβλημα των σκουπιδιών αναφέρεται ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Θεόδωρος Μπρεδήμας με γραπτή ανακοίνωσή του, στην οποία αφού αναφέρει ότι «το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν ανήκει μόνο στην ευθύνη του Δήμου» του καταλογίζει όμως στη Δημοτική Αρχή μεγάλο μερίδιο. Συνεχίζοντας αφού σημειώνει ότι «κανείς δεν κατηγορεί τον απερχόμενο δήμαρχο γιατί δεν έλυσε οριστικά το πρόβλημα», προσθέτει πως «θα μπορούσε στα τέσσερα (4) χρόνια της δημαρχοντίας του να γίνει ο μοχλός κινητοποίησης των θεσμών και των πολιτών για μία ριζική λύση και όχι να έχει καθησυχαστεί με την λύση της “Μαραθόλακκας”, την οποία μάλιστα λοιδορούσε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα». «Ο κ. Νίκας θα μπορούσε να έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του Δήμου, να μην έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί τον αρμόδιο περιφερειάρχη και υπουργούς, να πρωτοστατήσει στην άμυνα της πόλης» αναφέρει ο κ. Μπρεδήμας στην ανακοίνωσή του και καταλήγει: «Καλοί οι πεζόδρομοι και οι αναπλάσεις αλλά η εικόνα της Καλαμάτας γεμάτη σκουπίδια τον τελευταίο καιρό είναι ουσιαστικά το δείγμα του πόσο αναποτελεσματικά λειτούργησε αυτή η δημοτική αρχή στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του Δήμου».

Συζήτηση για το περιβάλλον από το «Δίκτυο»
Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών του Δήμου Καλαμάτας, διοργάνωσε χθες το βράδυ ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Δήμος Καλαμάτας και περιβάλλον, αλήθειες και ψέματα» στο καφέ «Τεχνομυλόπετρα» στο ιστορικό κέντρο. Στην συζήτηση προβλήθηκε το βίντεο του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας με τίτλο: «Όχι άλλα σκουπίδια στον Ταΰγετο», παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Δικτύου για το περιβάλλον και ακολούθησε συζήτηση.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συζήτηση που είχε ανοίξει ο συνδυασμός μας με συνδημότες μας με θέμα: «Πόλη, πολίτες, πολιτισμός». Τα αποτελέσματα της συζήτησης και οι προτάσεις μας για τον πολιτισμό προς την τοπική κοινωνία θα υπάρχουν αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Δικτύου Ενεργών Πολιτών στη διεύθυνση: www.depkal.gr και στο blog του Δικτύου στο link: http://depkal.blogspot.com .
Τα εγκαίνια του εκλογικού του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», με επικεφαλής το Σταμάτη Μπεχράκη, θα γίνουν σήμερα στις 08:30 το βράδυ. Το εκλογικό Κέντρο βρίσκεται στην οδό Νέδοντος 75. νοτίως του Δημαρχείου.
By: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: