25 Νοεμβρίου 2010

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 105,4Fm

Συνάντηση Σαμαρά
με Περιφερειάρχες!
Με περιφερειάρχες που στηρίχθηκαν στις τελευταίες εκλογές από τη ΝΔ είχε συνάντηση ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς χθες στα γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης. Για το πρόγραμμα "Καλλικράτη" είπε ότι χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και έχει μεγάλα προβλήματα από τη γέννησή του και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους και υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του, για την οποία χρειάζονται δεκάδες διατάγματα. «Όλα αυτά τα κενά», είπε ο κ. Σαμαράς, «θα φανούν στην πράξη, αλλά σημείωσε ότι το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο που προέκυψε μετά τις εκλογές συνιστά μία πρόκληση. Πρώτος στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξη σε όλες τις περιφέρειες, καθώς και η προστασία του πολίτη, ο οποίος - τόνισε - δοκιμάζεται πολύ σκληρά».
Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με δημάρχους οι οποίοι εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές και οι οποίοι στηρίχθηκαν από τη ΝΔ.
Ο Γ. Λαμπρόπουλος για το Παραδείσια – Τσακώνα…
Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm και στη δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά, επισήμανε μεταξύ άλλων «ότι θα καταθέσει στη δικαιοσύνη για το δρόμο Τσακώνα - Παραδείσια «τα σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό και κατά τη διάρκεια αποκατάστασης του δρόμου από αρμόδιους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και που αφορούν τα αίτια της καταστροφής». Όπως είναι γνωστό το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου παραδόθηκε στην κυκλοφορία το 2000, αλλά λίγα χρόνια μετά καταστράφηκε από κατολισθήσεις. Ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ακόμη ότι τη Δευτέρα θα συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, ενώ σημειώνει πως «η Κυβέρνηση οφείλει να συνεχίσει κανονικά την εκταμίευση των χρημάτων που από το 2005 είχαν εγκριθεί, ώστε ο δρόμος να παραδοθεί το συντομότερο».
Πρόσκληση για κλείσιμο των διοδίων...
Σε συμβολική κατάληψη και απελευθέρωση των διοδίων της Νεστάνης, την Κυριακή στις 04:00 μετά το μεσημέρι καλούν τους φορείς το Εργατικό Κέντρο Τρίπολης και ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”, Θανάσης Πετράκος.
Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, καλεί τους εργαζόμενους, και τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, «να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό, ενάντια στις "αποικιακού τύπου συμβάσεις" που το Ελληνικό Δημόσιο υπογράφει με ιδιωτικές εταιρείες, αρνούμενοι να πληρώσουν», συμμετέχοντας στη συμβολική κατάληψη με το άνοιγμα των διοδίων Νεστάνης, την Κυριακή στις 4 το απόγευμα.
Για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση καλεί «όλους τους φορείς που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στα διόδια και την ιδιωτικοποίηση των δρόμων στη δεύτερη συμβολική απελευθέρωση των διοδίων» και ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”, ο οποίος «καταγγέλλει την τεράστια αύξηση της τιμής των διοδίων».
Ο Πέτρος Τατούλης στην Ολομέλεια της
«Νέας Πελοποννήσου» στην Καλαμάτα…
Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα συγκληθεί η ολομέλεια των εκλεγμένων συμβούλων της "Νέας Πελοποννήσου" στην Μεσσηνία, όπως ανακοινώθηκε από το συνδυασμό του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμη αναφορά στις τρεις πρώτες συναντήσεις με τα στελέχη του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος", σε Αργολίδα, Μεσσηνία και Αρκαδία που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου. Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις σε Κορινθία και Λακωνία αντίστοιχα.
Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων…
Αποφασισμένος να συνεχιστούν με μεγάλη συχνότητα οι συνεδριάσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο για όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται ακόμη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Φώτης Χατζημιχάλης. Όπως ανακοίνωσε «είναι γεγονός ότι η εξέταση και η έγκριση επενδυτικών σχεδίων είχε καθυστερήσει στο παρελθόν. Τον τελευταίο χρόνο προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς. Θα υπάρξουν και άλλες συνεδριάσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής ώστε να μπορέσουμε ως το τέλος Δεκεμβρίου να εγκρίνουμε όσο περισσότερα επενδυτικά σχέδια μπορούμε».
Στη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα εγκρίθηκε η υπαγωγή 16 αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων, συνολικού κόστους 14,7 εκατ. ευρώ και δημόσιας δαπάνης 8,8 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στο Νομό Μεσσηνίας εγκρίθηκαν επενδύσεις ύψους 5.,1 εκατ. ευρώ και δημόσιας δαπάνης 3,1 εκατ. ευρώ. Οι εγκρίσεις αφορούν τον εκσυγχρονισμό 4 ελαιοτριβείων στα Δημοτικά Διαμερίσματα Κόκλα και Ψαρίου, Αετού και Ευαγγελισμού, τον εκσυγχρονισμό μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αντικαλάμου και τον εκσυγχρονισμό μονάδας αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καρυάς του Δήμου Γαργαλιάνων. Επίσης, στον τομέα του τουρισμού εγκρίθηκε η ίδρυση δύο ξενοδοχείων 3 και 4 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 29 κλινών, στα Δημοτικά Διαμερίσματα Νεοχωρίου του Δήμου Λεύκτρου και Κυπαρισσίας, συνολικού κόστους 2,2 εκατ. ευρώ και δημόσιας δαπάνης 1,3 εκατ. ευρώ.
«Παρατηρητήριο Τοπικών Προϊόντων»
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς» και της διαρκούς προσπάθειας, για πληρέστερη πληροφόρηση και ενημέρωση, τόσο του επιχειρηματικού κόσμου και των φορέων του Ν. Μεσσηνίας, όσο και των κατοίκων του, εγκαινίασε την διεξαγωγή έρευνας που αφορά στην παρουσία των τοπικών προϊόντων στα μεγάλα super market της περιοχής.
Η Έρευνα «Παρατηρητήριο Τοπικών Προϊόντων» του Νομού Μεσσηνίας θα διεξάγεται κάθε 15 ημέρες στο σύνολο των αλυσίδων super market με σκοπό την λεπτομερή καταγραφή και αποτύπωση της διάθεσης των τοπικών μας προϊόντων.
Στην πρώτη έρευνα που διενήργησε, διαπιστώθηκε ότι μόνο 28 τοπικά προϊόντα βρίσκονται τοποθετημένα στα ράφια των μεγάλων super markets. Το επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «τα ευρήματα της έρευνας είναι πολύ σημαντικά και θεωρούμε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να ευαισθητοποιηθούν σχετικά και να απαιτήσουν την διάθεσή των τοπικών μας προϊόντων στο σύνολο τους, μέσω των μεγάλων super market. Μόνο έτσι θα πετύχουμε την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων και την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας».
Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στη Καλαμάτα…
Εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης θα γίνουν την Κυριακή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 10:00 το πρωί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος κατά την οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών των οργανώσεων και το κοινό θα μεταβούν στην πλατεία 23ης Μαρτίου όπου θα γίνει ομιλία από εκπρόσωπο των τοπικών αντιστασιακών οργανώσεων και καταθέσεις στεφάνων στο εκεί μνημείο των Ηρώων. Μετά την κατάθεση στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουστεί ο Εθνικός Ύμνος.
Ηλεκτρονικά συστήματα σε
ανακύκλωση στη Πελοπόννησο…
Για ανακύκλωση δόθηκαν σήμερα, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη 118 ηλεκτρονικές συσκευές που μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ειδικευμένους υπαλλήλους της Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούν να επισκευαστούν. Αναφερόμενος στο γεγονός ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας δήλωσε ότι ο «Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στηρίζεται στην αναγκαιότητα μείωσης του όγκου τους, τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προωθεί αυτή τη λογική και στα πλαίσια αυτά μέχρι τώρα ανακύκλωνε το χαρτί που ήταν άχρηστο». Ακόμα ο κ. Χατζημιχάλης ανέφερε ότι «παράλληλα έχουμε ξεκινήσει, έχοντας εξασφαλίσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, τις διαδικασίες προετοιμασίας διαγωνισμού για την αγορά μπλε κάδων και απορριμματοφόρων για ανακυκλώσιμα υλικά και προχωρούμε στη μελέτη για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση αυτόνομου συστήματος ανακύκλωσης σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί στη συνέχεια από πόρους του ΕΣΠΑ από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Έτσι προσπαθούμε να ανοίξουμε κάποιους δρόμους για να αντιμετωπίσουμε ολοκληρωμένα το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων».
Ο Θάνος Μικρούτσικος την Κυριακή στην Καλαμάτα!
Ο Θάνος Μικρούτσικος θα παρουσιάσει την Κυριακή στις 8.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας έργα του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και φιλόσοφου Γιάννη Χρήστου. Θα τον συνοδεύει στο πιάνο Νέλλη Σεμιτέκολο και μέτζο σοπράνο η Αγγελική Καθαρίου. Το αφιέρωμα διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων με τίτλο "Κυριακή και μουσικοί". Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Στο ίδιο πλαίσιο, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ένα αφιέρωμα στην πορεία του Καλαματιανού βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά. Στο αφιέρωμα θα τραγουδήσει ο ίδιος και η Καλαματιανή σοπράνο Χριστίνα Γιαννακοπούλου, ενώ στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Γιάκας.
Στη συνέχεια, στις 12 Δεκεμβρίου στις 07:00 το απόγευμα. είναι προγραμματισμένο ένα ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη, σε έργα Γιόχανς Μπραμς.
Το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας στην Αλεξάνδρεια…
Η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας βρίσκεται από χθες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου θα παραμείνει μέχρι και το Σάββατο, προσκεκλημένη του μακαριότατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για την επέτειο των γενεθλίων του. Εκεί θα συναντηθούν με την Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Αλεξανδρείας.
«Αγαπώ τη δυσλεξία σου»
Το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Αγαπώ τη δυσλεξία σου» θα παρουσιαστεί αύριο στις 07:00 το απόγευμα στο Βιβλιοπωλείο “Παπασωτηρίου” στην Καλαμάτα. Στην παρουσίαση θα παραβρεθεί ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η φιλόλογος Χριστίνα Στριμπάκου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ…
«Μαρτυρίες μιας διαδρομής»
Ο «Πολιτιστικός Αντίλογος διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «μαρτυρίες μιας διαδρομής» της Έλλης Παππά που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη. Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Μπελογιάννης, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, ο δικηγόρος Γιάννης Καούνης και ο επιμελητής εκδόσεων και ερευνητής Γιώργος Ζεβελάκης.
Έκθεση ζωγραφικής Σ. Τζαμουράνη
Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Σωτήρη Τζαμουράνη με υδατογραφίες και λάδια με θέμα τη Μεσσηνία και τη Μάνη φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 2 Δεκεμβρίου.
Στα ίχνη του Οδηγισμού
Οι ομάδες του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Καλαμάτας διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο στις 06:00 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο μπορούν να πάρουν μέρος μικροί και μεγάλοι, που θα βρεθούν το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας.
ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm
Ο καιρός
Αίθροιο καιρό προβλέπουν οι μετεωρολόγοι σήμερα για την περιοχή της Νότιας Πελοποννήσου. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί από 2 έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: