29 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ!


Ο πρώην υφυπουργός για το
δρόμο Τσακώνα-Παραδείσια!
Σήμερα πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος για το δρόμο Τσακώνα – Παραδείσια.
Ο Μεσσήνιος βουλευτής ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα καταθέσει στη δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου «τα σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό και κατά τη διάρκεια αποκατάστασης του δρόμου από αρμόδιους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και που αφορούν τα αίτια της καταστροφής». Όπως είναι γνωστό το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου παραδόθηκε στην κυκλοφορία το 2000, αλλά λίγα χρόνια μετά καταστράφηκε από κατολισθήσεις. Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του, πως «η Κυβέρνηση οφείλει να συνεχίσει κανονικά την εκταμίευση των χρημάτων που από το 2005 είχαν εγκριθεί, ώστε ο δρόμος να παραδοθεί το συντομότερο».

Συμβολική κατάληψη των διοδίων της Νεστάνης...
Συμβολική κατάληψη και απελευθέρωση των διοδίων της Νεστάνης, πραγματοποιήθηκε χθες στις 04:00 το απόγευμα με πρωτοβουλία της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” και του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης. Για μιάμιση περίπου ώρα που είχε γίνει η κατάληψη των διοδίων επιτρεπόταν στους οδηγούς των αυτοκινήτων να διέρχονται χωρίς την καταβολή του αντιτίμου διέλευσης.
Η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν χιλιοπληρωμένοι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ελεύθεροι για όλους. Αγωνιζόμαστε να καταργηθούν οι αποικιακές συμβάσεις που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και διατηρεί η σημερινή, με τις παραχωρησιούχες εταιρείες που τοποθετούν διόδια μετωπικά και πλευρικά, όπου και όσα θέλουν και αυξάνουν κάθε τόσο τις τιμές τους».
Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, από την πλευρά του, τονίζει την αναγκαιότητα μαζικής και αποφασιστικής αντίδρασης «ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό, ενάντια στις "αποικιακού τύπου συμβάσεις" που το Ελληνικό Δημόσιο υπογράφει με ιδιωτικές εταιρείες».

Και το ΚΚΕ κατά των διοδίων...
Κατά των διοδίων τάσσεται με ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωση της Ν.Ε. Μεσσηνίας αναφέρει ότι «το μετεκλογικό μπαράζ με τα πανάκριβα χαράτσια των διοδίων στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους συνεχίζεται. Μετά τις από τις αυξήσεις στις 6 Σεπτέμβρη ο όμιλος «Μορέας» επέβαλε νέα αύξηση κατά 35% στα υπάρχοντα διόδια (Σπαθοβουνίου και Νεστάνης) και επιπλέον ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου σταθμού είσπραξης κοντά στην Ασέα. Για τη διαδρομή Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα οι οδηγοί ΙΧ υποχρεώνονται πλέον μέσα σε δύο μήνες να πληρώνουν υπερδιπλάσια τιμή στα διόδια, καθώς από 2,80 ευρώ έφτασαν στα 6,30 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 125%!». Με την ανακοίνωση ζητείται «κατάργηση όλων των διοδίων και όλοι οι οδηγοί να κυκλοφορούν ελεύθερα στους αυτοκινητόδρομους».

Το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» για τα διόδια...
Και το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» του Δήμου Καλαμάτας είναι αντίθετο με τις πρόσφατες αυξήσεις των διοδίων τις οποίες χαρακτηρίζει «προκλητικές στη σημερινή συγκυρία της μείωσης των μισθών και της αυξημένης ανεργίας», ενώ προστίθεται ότι «αυτές θα οδηγήσουν στη συνέχιση της απομόνωσης και της υπανάπτυξης της περιοχής μας μέσω του υψηλού κόστους μετακίνησης».
Επίσης καλεί «την κοινοπραξία «Μορέας» να επανεξετάσει την απόφασή της, καθώς και τους ενδιαφερόμενους πολιτειακούς φορείς, την κυβέρνηση, την περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας να παρέμβουν για την αντιμετώπιση του θέματος με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον». Τέλος ζητάει από τη δημοτική αρχή να φέρει άμεσα το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο «επιδιώκοντας την έκδοση ομόφωνης απόφασης και την πραγματοποίηση παράστασης στον «Μορέα» και στο υπουργείο υποδομών».

Αξονικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας!
Η ΔΕΠΑΝΟΜ έχει ήδη ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας αξονικού και μαγνητικού τομογράφου οι οποίοι θα λειτουργούν το ερχόμενο 6μηνο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο Μαγνητικός Τομογράφος θα εγκατασταθεί στο χώρο όπου βρίσκεται σήμερα κυλικείο του Νοσοκομείου, ενώ αυτό θα μεταφερθεί εντός του Δεκεμβρίου στην πύλη της κυρίας εισόδου του Ιδρύματος. Ο εργολάβος διαμορφώνει ήδη το νέο χώρο του κυλικείου, ώστε με το νέο έτος να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στον οποίο λειτουργεί σήμερα το κυλικείο, όπου θα τοποθετηθεί ο Μαγνητικός Τομογράφος. Όπως είναι γνωστό εδώ και μία εβδομάδα βρίσκεται σε λειτουργία η Μονάδα Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στο μεταξύ προχωράει η διαδικασία πρόσληψης ενός ακόμα γιατρού, επιμελητή β’, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την ευθύνη λειτουργίας της οποίας έχει αναλάβει, Διευθυντής. Στόχος της διοίκησης του Νοσοκομείου, όπως δήλωσε πρόσφατα ο κ. Μπέζος, είναι η πλήρης ανάπτυξή της σε χρονικό ορίζοντα εξαμήνου.
Να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, με τον επιμελητή β’ της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από το Μάιο φθάνουν τις 15. Κάποιοι από τους γιατρούς έχουν ήδη αναλάβει εργασία ενώ οι υπόλοιποι αναμένονται τις επόμενες ημέρες ύστερα από την δημοσίευση της πρόσληψής τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Εορτάστηκε η Εθνική Αντίσταση...
Εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσουν την Εθνική Αντίσταση πραγματοποιήθηκαν χθες στην Καλαμάτα. Στις 10:00 το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος κατά την οποία προέστη ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών των οργανώσεων και το κοινό μετέβησαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου όπου μίλησε η Παναγιώτα Κλαμπατσέα – Δήμιζα, ως εκπρόσωπος των τοπικών αντιστασιακών οργανώσεων και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων. Μετά την κατάθεση στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τιμητικές απονομές στην Βίκυ Καρέλια
Ο Πατριάρχης και Πάπας Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ απένειμε στην Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας τον Χρυσό Αστέρα του Πατριαρχείου, τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Αγίου Σάββα και τον τίτλο της «Αρχόντισσας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας». Οι απονομές αυτές έγιναν κατά το πρόσφατο ταξίδι του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας στην Αλεξάνδρεια, στο οποίο ηγείτο η κα Καρέλια.

Ομιλία Παν. Γεννηματά στην Καλαμάτα
Ο επίτιμος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς θα μιλήσει την Παρασκευή στις 07:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με θέμα «Η Ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και το νοικοκυριό της υπαίθρου στη δίνη της οικονομικής κρίσης». Την εκδήλωση διοργανώνει η οργάνωση «ΑΧΕΠΑ Ελλάς» και το τοπικό τμήμα της «Παπαφλέσσας».

Ο Θάνος Μικρούτσικος στην Καλαμάτα
Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσίασε χθες στις 8.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, έργα του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και φιλόσοφου Γιάννη Χρήστου. Μαζί του ήταν η Νέλλη Σεμιτέκολο στο πιάνο και η μέτζο σοπράνο Αγγελική Καθαρίου. Το αφιέρωμα διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων με τίτλο "Κυριακή και μουσικοί".
Στο ίδιο πλαίσιο, την Κυριακή το βράδυ θα γίνει ένα αφιέρωμα στην πορεία του Καλαματιανού βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά. Στο αφιέρωμα θα τραγουδήσει ο ίδιος και η επίσης Καλαματιανή σοπράνο Χριστίνα Γιαννακοπούλου, ενώ στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Γιάκας. Στη συνέχεια, στις 12 Δεκεμβρίου στις 07:00 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένο ένα ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη, σε έργα Γιόχανς Μπραμς.

«Δρόμοι πάνω στο χιόνι»
Αμανατίδης,Καλαμάτα
Το βιβλίο του δικηγόρου Βασίλη Αμανατίδη «Δρόμοι πάνω στο χιόνι», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από τον τ. υπουργό Σταύρο Μπένο και το δημοσιογράφο Γιάννη Τριάντη.

«Μαρτυρίες μιας διαδρομής»
Ο «διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «μαρτυρίες μιας διαδρομής» της Έλλης Παππά που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη. Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 06:00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Μπελογιάννης, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, ο δικηγόρος Γιάννης Καούνης και ο επιμελητής εκδόσεων και ερευνητής Γιώργος Ζεβελάκης.

Εκθέσεις ζωγραφικής...
- Η εικαστική έκθεση της Παυλίνας Αθανασοπούλου φιλοξενείται στο «Καλλιτεχνικό Στέκι», στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 07:30 το απόγευμα έως τις 11:00 το βράδυ.
- Τα εγκαίνια της έκθεσης της ζωγράφου Χριστιάνας Κανελλακοπούλου, θα γίνουν το Σάββατο, στις 05:00 το απόγευμα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί τις ώρες που θα είναι ανοιχτό το Μουσείο.
ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δ΄ΕΘΝΙΚΗ 6ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Καλαμάτα αγωνιζόμενη στην Ζάκυνθο, πέτυχε την 11η συνεχόμενη νίκη της, καθώς επιβλήθηκε του Αστέρα Μαχαιράδου με 2-0. Απο κει και πέρα η μαύρη Θύελλα , αν και με έναν αγώνα λιγότερο, αύξησε τη διαφορά της από τον Αστέρα Αμαλιάδας στους 3 βαθμούς, καθώς έφερε ισοπαλία με σκορ 1-1- στην Αχαϊκή.
Ειδικότερα τα αποτελέσματα του 6ου Ομίλου της 12ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Αστέρας Μαχαιράδου - ΠΣΗ Καλαμάτα 0-2
Μεσσηνιακός - Εράνη Φιλιατρών 0-1
Διαγόρας Βραχατίου - Πάμισος 0-0
Α.Ο. Κυπαρισσίας - Εθνικός Σαγέικων 1-0
Ολυμπιακός Κεφαλλονιάς - Αχιλλέας/Αιγιαλείας 2-0
Αχαϊκή - Αστέρας Αμαλιάδας 1-1
Κροκεές - Α..Ε Σπάρτης 0-1
Τριταϊκός - Ζαβλάνι 5-2
Ρεπό: Ο Ατρόμητος Λάππα
Α΄ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Στη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' τοπικής Μεσσηνίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Αίας - Απόλλωνας Καλαμάτας 2-0
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Φαραί 0-1
Τέλλος Αγρας – Σπερχογεία 2-0
Πατίστα - Τσικλητήρας Πύλου 1-2
Ασπρόχωμα - Εθνικός Μελιγαλά 4-1
Μιλτιάδης - Α.Ε. Αβίας 1-0
Ηρακλής Καλαμάτας- Ομόνοια 0-2
Μεθώνη - Χώρα 3-0 (χωρίς αγώνα)
Β΄ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' τοπικής Μεσσηνίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
1ος όμιλος
Αστέρας Βαλύρας - Αμφεια 1-0
Αστέρας Μικρομάνης - Ηρακλής Κυπ. 2-0
ΠΑΟ Καλό Νερού - Δώριο 1-1
ΠΑΟ Καλαμάτας - Πανθουριακός 2-0
Α.Ο. Διαβολιτσίου - Α.Σ. Μάνεση 1-0
Πάμισος Αριος - Αρφαρά 0-4
Νίκη Πλάτης - Πλατύ 2-0
2ος όμιλος
Πεταλίδι - Α.Ε. Λογγάς 4-0
Πανιώνιος - Κεραυνός 3-0
Κορώνη - Χανδριναϊκός Π.Σ. 2-1
ΠΑΟΚ Καλ. - Δόξα Καλ. 2-0
Α.Ο. Στενωσιάς - ΠΑΟ Καλλιθέας 1-1
Α.Ο. Ενωμένα Σωματεία - ΑΕΚ Καλ. 1-2
Α.Ο. Βέργας - Α.Ο. Χατζή 2-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: