2 Δεκεμβρίου 2010

Μεσσηνιακή επικαιρότητα...

Η χρηματοδότηση του δρόμου
Τσακώνα – Καλαμάτα

Το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας Τρίπολης – Κορίνθου, θα χρηματοδοτηθεί άμεσα με 3 εκατομμύρια €, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, θα διατεθούν πόροι ανάλογοι αυτών που διατέθηκαν το αντίστοιχο διάστημα του 2010, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχουν διατεθεί 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οφείλονται ακόμη 3,7 εκατ. €, ενώ σημείωσε ότι η χρηματοδότηση του έργου διασφαλίζει τη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του.

Ερώτηση Nάντιας Γιαννακοπούλου για τα Διόδια!
«Κάθε οργανωμένη πολιτεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει στους πολίτες της ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, με χρήματα που αντλεί από τη γενική φορολογία και όχι από επιπλέον φόρους (διόδια)». Αυτό αναφέρει σε ερώτησή της προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημ. Ρέππα η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου και προσθέτει: «Στην πατρίδα μας, οι συμβάσεις που παραχωρεί η πολιτεία σε ιδιώτες για την εκμετάλλευση των διοδίων καθιστούν τη μετακίνηση για κάθε τροχοφόρο πανάκριβη και αναντίστοιχη με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, για τη διαδρομή Αθήνα – Μεγαλόπολη, οι οδηγοί Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων καλούνται να πληρώσουν διόδια σε πέντε σημεία μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής Οδού με συνολικό αντίτιμο περίπου 25 ευρώ, με επιστροφή. Μάλιστα, σε αυτήν τη διαδρομή, αναμένεται να λειτουργήσουν κι άλλοι δύο ή τρεις σταθμοί διοδίων μετά την ολοκλήρωση του έργου μέχρι την Καλαμάτα, με αποτέλεσμα το κόστος της διαδρομής να ξεπεράσει τα 35 ευρώ.
Η κα Γιαννακοπούλου ερωτά τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «γιατί οι Ελληνες οδηγοί να πληρώνουν τόσο ακριβά διόδια και γιατί αυξήθηκαν τα διόδια της Νεστάνης κατά 133% και των Μαλγάρων κατά 40%;» Ακόμη ερωτά «τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για τον εξορθολογισμό της τιμολόγησης των διοδίων σε περίοδο, μάλιστα, οικονομικής κρίσης»

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.
Η «Κίνηση Συντονισμού Πολιτών» για τα διόδια...
Η «Κίνηση Συντονισμού Πολιτών» με ανακοίνωσή της «θεωρεί ιδιαίτερα θετική και πετυχημένη τη δράση ανοίγματος των διοδίων στην Νεστάνη», την Κυριακή το απόγευμα και σημειώνει: επαναλαμβάνουμε ότι διεκδικούμε δημόσιους δρόμους ελεύθερους από διόδια. Είμαστε αντίθετοι στις νέες αυξήσεις της ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. και στη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων. Είναι στο χέρι των πολιτών της Πελοποννήσου να «καταργήσουμε» τα διόδια σηκώνοντας την μπάρα και περνώντας ελεύθερα. Αυτή η ατομική ενέργεια αν γίνει από πολλούς γίνεται συλλογική και παίρνει διαστάσεις ενός ιδιότυπου κινήματος «άρνησης πληρωμής» για υποδομές που το κράτος είναι υποχρεωμένο να μας παρέχει, με χρήματα που προκύπτουν από τη γενική φορολογία και όχι από επιπλέον άδικους έμμεσους φόρους (βλέπε διόδια)». Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά «στα υποβαθμισμένα στην περιφέρειά μας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικά στο σιδηρόδρομο ως το πιο οικολογικό, φθηνό και ασφαλές μέσο. Γι’ αυτό και είμαστε ενάντια στα σχέδια απαξίωσης και ιδιωτικοποίησής του».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ την Παρασκευή στην Καλαμάτα!
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί αύριο την Καλαμάτα όπου θα έχει επαφές με τοπικά στελέχη του κόμματος και φορείς της περιοχής. Ο κ. Καρατζαφέρης, την Παρασκευή στις 6:30 το απόγευμα θα επισκεφθεί το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στο Δημαρχείο.

Η διαχείριση των σκουπιδιών
Την ενεργοποίηση των δεματοποιητών που έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για μεταβατικό στάδιο 1,5 έως 2 χρόνων, μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νέου ΠΕΣΔΑ, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Ο δήμαρχος, μετά τη συνεννόηση που είχε με την αρμόδια υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη μετέφερε τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και σημείωσε πως τα δεματοποιημένα απορρίμματα θα μεταφέρονται αμέσως στο ΧΥΤΑ της Φυλής, χωρίς ενδιάμεση αποθήκευσή τους.
Όσον αφορά για με τη μέθοδο «Σούκου», ο κ. Νίκας ανέφερε ότι έληξε η τρίμηνη σύμβαση και δεν θα υπάρξει ανανέωσή της, καθώς, όπως ανέφερ,ε ο όγκος των σκουπιδιών που επεξεργάζονταν ήταν μικρός αλλά και δαπανηρή ως λύση.

Οι πολεοδομικές μελέτες του Δήμου Καλαμάτας...
Συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, με τους οποίους συζήτησε τα εκκρεμή πολεοδομικά θέματα του Δήμου. Για την εγκεκριμένη από το 2005 πολεοδομική μελέτη Ασπροχώματος, της οποίας οι μελετητές δεν έχουν παραδώσει τα ψηφιακά σχέδια, όπως έχουν υποχρέωση, το υπουργείο Περιβάλλοντος «κλείνει» τη μελέτη και στέλνει έγγραφο στο Δήμο Καλαμάτας, για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία διαγωνισμού για την πράξη εφαρμογής, με δαπάνες του Δήμου. Όσον αφορά στο θέμα της Μικράς Μαντίνειας, ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι υπήρξε δέσμευση για την επίσπευση της διαδικασίας αξιολόγησης των ενστάσεων για εισήγηση στο Κεντρικό ΣΧΟΠ, ενώ για τη μελέτη της Βέργας το θέμα είπε ο κ. Νίκας ότι θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για επικαιροποίηση των σχεδίων, ώστε να εγκριθούν με Προεδρικό Διάταγμα. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι με απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ της 12.2.09 εγκρίθηκαν 140.000 € για τη μελέτη του Ασπροχώματος, 150.000 € για τη μελέτη της Μ. Μαντίνειας και 80.000 € για τη μελέτη της Βέργας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ
Η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας...
Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού με 200.000 €, όπως διαβεβαίωσε το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος, μετά από επαφές που είχε ο τελευταίος με κυβερνητικά στελέχη. Όπως είπε ο κ. Νίκας, αν και το ποσόν αυτό δεν αρκεί για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Χορού, θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του την οργάνωση, διασφαλίζοντας όχι μόνο την επιβίωσή της, αλλά και την ποιότητα των εκδηλώσεων.

Η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών Η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών του Νοεμβρίου θα γίνει αύριο από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Το Πρωτοδικείο έχει ήδη ολοκληρώσει την εξέταση των αιτήσεων για τους Δήμους Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας και Μεσσήνης, χωρίς διαφοροποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων. Από την επόμενη της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και της ανακήρυξης των εκλεγέντων, που γίνεται σε δημόσια συνεδρίαση, οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα για διάστημα 7 ημερών να υποβάλουν ένσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος.

Ημερίδα για τον «Καλλικράτη» στην Πάτρα...
Το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνουν διημερίδα επιμόρφωσης Δημάρχων, Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα στην Πάτρα. Η διημερίδα, θέμα της οποίας είναι «Τα αναγκαία βήματα για την επιτυχή μετάβαση στον “Καλλικράτη”», θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο του Ρίου της Πάτρας.
Το ειδικό θέμα της πρώτης ημέρας ήταν «Το επιχειρησιακό πρόγραμμα των 135 ημερών», ενώ η ενότητα της δεύτερης ημέρας έχει ως θέμα: «Η νέα προοπτική των Περιφερειών και προτάσεις καλής οργάνωσης υπηρεσιών».

Συνάντηση Τατούλη και Επιμελητηρίων...
Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, των Ομοσπονδίων και των Εμπορικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχουν συνάντηση την Κυριακή στις 11:00 το πρωί, στην Τρίπολη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τους αντιπεριφερειάρχες. Η συνάντησης θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Αρκαδίας και θα έχει ως θέμα τα «νέα επιχειρηματικά δεδομένα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας...
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα συνεδριάσει σήμερα στις 08:00 το βράδυ στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, προκειμένου να ασχοληθεί με τη συζήτηση των 14 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, η απομάκρυνση διαφημιστικών πινακίδων, που βρίσκονται κοντά σε φωτεινούς σηματοδότες, κ.ά.

Το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» για την Υπαπαντή...
Την αναμόρφωση της εμποροπανηγύρεως της Υπαπαντής προτείνει «το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» του Δήμου Καλαμάτας ώστε «η πόλη της Καλαμάτας να γίνει για τους επισκέπτες ένας προορισμός που θα προσφέρει υψηλή αισθητική, ποιότητα υπηρεσιών και πολιτισμό». Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται οι εξής: η χωροθέτηση των εκδηλώσεων να στοχεύει στην αξιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου. Να δημιουργηθούν πολλά μικρά καλαίσθητα εκθετήρια σε πλατείες και πεζοδρόμους της πόλης. Τα είδη προς πώληση να περιορίζονται σε προϊόντα λαϊκής και θρησκευτικής τέχνης, ενώ να προβάλλονται και να προωθούνται τοπικά αγροτικά προϊόντα με διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης το διήμερο της εορτής να καθιερωθεί ως περίοδος προσφορών των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης ενώ ο Δήμος να εξασφαλίσει την οργάνωση παράλληλων πολιτιστικών θρησκευτικών και άλλων εκδηλώσεων με σκοπό την προσέλκυση θεματικού τουρισμού.

Η συνέλευση των Επιμελητηρίων Ελλάδος...
Η ανάπτυξη της χώρας απασχόλησε τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στις 26 & 27 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργου Καραμπάτου. Η αποτύπωση της εικόνας της πραγματικής οικονομίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς και οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις και η επιδείνωση των δεικτών της αγοράς, όπως την καταγράφουν τα Επιμελητήρια της χώρας, αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης κατά την πρώτη μέρα της συνέλευσης, ενώ θέματα της συνέλευσης αποτέλεσαν επίσης το ΕΣΠΑ, η υλοποίηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου ( το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη Οργανωμένων Υποδοχέων για τη Βιομηχανία – Επιχειρηματικότητα 2010-2025» και το “on-line Σύμβουλο του Επιχειρηματία” που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος. Οι εργασίες της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος έγιναν παρουσία του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του Υφυπουργού, κ. Παναγιώτη Ρήγα, από τους οποίους οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων ζήτησαν «να τρέξουν» αναπτυξιακά προγράμματα για να «ξεκολλήσει» η ελληνική οικονομία.

Σεμινάρια από το Επιμελητήριο!
Το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής αγοράς» διοργανώνει πλήρη κύκλο Επαγγελματικών Σεμιναρίων υψηλού επιπέδου, με εξειδικευμένους και έμπειρους εισηγητές, με σκοπό την ενδυνάμωση και βελτίωση των γνώσεων, επιδεξιοτήτων, ικανοτήτων και εμπειριών των επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών, στελεχών επιχειρήσεων, διοικητικών υπαλλήλων των εταιριών-μελών του Επιμελητηρίου.
Θέμα του σεμιναρίου είναι η “Αποθήκευση – Διανομή – Logistics – Εμπορευμάτων”. Το πρόγραμμα έχει στόχο να ενημερώσει τα στελέχη των επιχειρήσεων που ασχολούνται στον τομέα των logistics, αποθήκευσης και Διανομής σχετικά με τις τάσεις που επικρατούν στην διαχείριση της αποθήκης της σύγχρονης επιχείρησης. Στο πρόγραμμα αναλύονται και οι παράμετροι κόστους και ελέγχου των αποθηκών.
Το σεμινάριο θα γίνει στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2010 από τις 05:00 το απόγευμα έως τις 09:00 το βράδυ στο ΚΕΚ Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Ηροδότου 6 και Κανάρη, στην Καλαμάτα. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (κτήριο πρώην Σχολές Παπαφλέσσα, Ηροδότου 6 και Κανάρη), τηλέφωνα 27210 24174 και 84849.

Ομιλία Παν. Γεννηματά στην Καλαμάτα!
Ο επίτιμος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς θα μιλήσει αύριο στις 07:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με θέμα «Η Ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και το νοικοκυριό της υπαίθρου στη δίνη της οικονομικής κρίσης». Την εκδήλωση διοργανώνει η οργάνωση «ΑΧΕΠΑ Ελλάς» και το τοπικό τμήμα της «Παπαφλέσσας».

Οι γιορτές για τα Χριστούγεννα ...
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάστηκαν από το Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης «Φάρις» Αθανάσιο Ηλιόπουλο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει την Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα. Τα φώτα του δένδρου θα ανάψει ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δίνοντας έτσι το σήμα για την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στην Καλαμάτα 2010». Στην εκδήλωση θα ξεκινήσει η Φιλαρμονική του Δήμου, σε συνεργασία με τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία από το τμήμα jazz του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Διάλεξη του Σαράντου Καργάκου!
Διάλεξη με θέμα «προσφυγιά, δράμα… θαύμα!» θα δώσει σήμερα στις 08:00 το βράδυ ο ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Καργάκος στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος προς Διάδοση των γραμμάτων.

"Κυριακή και μουσικοί"
Στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων με τίτλο "Κυριακή και μουσικοί", την Κυριακή το βράδυ θα γίνει ένα αφιέρωμα στην πορεία του Καλαματιανού βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά. Στο αφιέρωμα θα τραγουδήσει ο ίδιος και η επίσης Καλαματιανή σοπράνο Χριστίνα Γιαννακοπούλου, ενώ στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Γιάκας. Στη συνέχεια, στις 12 Δεκεμβρίου στις 07:00 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένο ένα ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη, σε έργα Γιόχανς Μπραμ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ...
«Δρόμοι πάνω στο χιόνι»
Το βιβλίο του δικηγόρου Βασίλη Αμανατίδη «Δρόμοι πάνω στο χιόνι», παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, από τον τ. υπουργό Σταύρο Μπένο και το δημοσιογράφο Γιάννη Τριάντη, ενώ προλόγισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργιέλης. Το συντονισμό της παρουσίασης έκανε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας Μαρία Τσαγκαράκη, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν η Χριστίνα Δίμιζα και η Σοφία Μποτσέα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ...
«Μαρτυρίες μιας διαδρομής»
Ο «Πολιτιστικός Αντίλογος διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «μαρτυρίες μιας διαδρομής» της Έλλης Παππά που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη. Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 06:00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Μπελογιάννης, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, ο δικηγόρος Γιάννης Καούνης και ο επιμελητής εκδόσεων και ερευνητής Γιώργος Ζεβελάκης.

"ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ"
Εκθέσεις ζωγραφικής
- Η εικαστική έκθεση της Παυλίνας Αθανασοπούλου φιλοξενείται στο «Καλλιτεχνικό Στέκι», στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 07:30 το απόγευμα έως τις 11:00 το βράδυ.
- Τα εγκαίνια της έκθεσης της ζωγράφου Χριστιάνας Κανελλακοπούλου, θα γίνουν το Σάββατο, στις 05:00 το απόγευμα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί τις ώρες που θα είναι ανοιχτό το Μουσείο.

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα στους Δήμους Θουρίας και Άριος, καθώς και στα δημοτικά διαμερίσματα Σπερχογείας και Αντικαλάμου από τις 12 το μεσημέρι και για μισή ώρα, και στα δημοτικά διαμερίσματα Ασπροπουλιάς και Άνθειας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Επίσης διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνει αύριο στους Δήμους Γαργαλιάνων, Νέστορος και στο δημοτικό διαμέρισμα Ελαιοφύτου από τις 8:30 έως τις 10 το πρωί.
ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm

MIKΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΙΚΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΙΚΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΙΚΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΙΚΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΩΣΕΩΝ
Μια ισοπαλία και μια ήττα, ήταν ο απολογισμός των μικτών ομάδων της Ένωσης με τις αντίστοιχες της Ηλείας, στο πλαίσιο του πανελλήνιου πρωταθλήματος των Ενώσεων που διοργανώνει η ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, στο γήπεδο της Σπιάντζας του Πύργου, η ομάδα των Παίδων της Ηλείας επικράτησε με σκορ 3-2, ενώ η συνάντηση των Νέων έληξε ισόπαλος 1-1.
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΝΗΜΗΣ
Ο ΠΣΗ Καλαμάτα κατέκτησε το ποδοσφαιρικό Τουρνουά που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο αθλητικό Κέντρο του Κορδία, καθώς επικράτησε με 1-0 στο μεγάλο τελικό επί του Αθλητικού Όμιλου Ασπροχώματος. Το τουρνουά που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού παράγοντα του Ολυμπιακού Καλαμάτας Δημήτρη Βογιατζή, συμμετείχαν ακόμη οι ομάδες του Ολυμπιακού Καλαμάτας και του Απόλλωνα.
Δ’ ΕΘΝΙΚΗ...
Ορίσθηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Δ' εθνικής, που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή στις 3 το απόγευμα. Αναλυτικά το πρόγραμμα των μεσσηνιακών ομάδων που μετέχουν στον 6ο όμιλο έχει ως εξής:
Π.Σ. Η Καλαμάτα-Ατρόμητος Λάππα (Σπύρος Σελίμος Συνδέσμου Λακωνίας)
Αθλητική Ένωση Σπάρτης-Μεσσηνιακός (Μιχάλης Ζώης Συνδέσμου Αργολίδας
Eράνη Φιλιατρών-Βραχνέϊκα (Άγγελος Αδαμόπουλος Συνδέσμου Ηλείας)
Τριταιϊκός-Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας (Βασίλης Παναγιωτόπουλος Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας).
Πάμισος Μεσσήνης-Αχιλλέας Αιγιαλείας (Χρήστος Ούτας Συνδέσμου Λακωνίας),
Α’ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Η Ένωση έδωσε στη δημοσιότητα, το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Α' τοπική κατηγορία και αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Το Σάββατο στις 3 το απόγευμα
Ομόνοια-Ολυμπιακός Καλαμάτας, στο γήπεδο ΚΤΕΛ
Το Σάββατο στις 9 το βράδυ
Αθλητικός Όμιλος ΦΑΡΑΙ-Αίαντας Καλαμάτας, στο γήπεδο Στρατοπέδου
Την Κυριακή στις 3 το απόγευμα
Τσικλητήρας-Ηρακλής Καλαμάτας, στο γήπεδο Πύλου
Αθλητική Ένωση Αβίας-Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης, στο Αθλητικό Κέντρο Κορδία
Εθνικός Μελιγαλά-Τέλλος Άγρας στο γήπεδο Μελιγαλά
Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας-Απόλλωνας Καλαμάτας, στο γήπεδο Σπερχογείας
Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα
Αθλητικός Όμιλος Πατίστα-Μιλτιάδης Πύργου, στο γήπεδο Στρατοπέδου.
ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σήμερα διεξάγονται δυο από τα τέσσερα παιχνίδια των προημιτελικών αγώνων του Σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Λυκείων. Συγκεκριμένα στο δημοτικό γήπεδο του ΚΤΕΛ «Γιώργος Λουκαρέας» στη 01:00 μετά το μεσημέρι το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο θα αναμετρηθεί με το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, ενώ στο Δημοτικό γήπεδο της Χώρας η ομάδα του τοπικού Λυκείου θα φιλοξενήσει το αντίστοιχο συγκρότημα της Πύλου.

Ο καιρός
Νεφώσεις και βροχές προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα στην περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: