23 Δεκεμβρίου 2010

Δεσμεύσεις του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ΠέτρουΤατούλη!

Τις αρχές, το σχέδιο δράσης και τις προγραμματικές θέσεις βέσει των οποίων θα πορευτεί η περιφέρεια Πελοποννήσου, ανέπτυξε ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά την ορκωμοσία του μαζί με τους 5 αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς συμβούλους, χθες το απόγευμα στην Τρίπολη, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της αρκαδικής πρωτεύουσας.
«Στόχος μας είναι να κάνουμε την περιφέρεια Πελοποννήσου μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, πρότυπο ανάπτυξης, μοντέλο τοπικής οικονομίας, παράδειγμα για την έξοδο όλης της χώρας από την κρίση», είπε ο κ. Τατούλης και συμπλήρωσε: «Με όλους τους πολίτες που συγκροτούν την Νέα Πελοπόννησο, από σήμερα κιόλας πορευόμαστε μαζί. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς περιχαρακώσεις. Χωρίς μικρονοητικές μικροκομματικές αντιλήψεις. Αυτή είναι η αδιαπραγμάτευτη, απόλυτη, προσωπική μου δέσμευση». Για τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» είπε ότι «ήταν μονόδρομος για την κεντρική εξουσία, επιλογή ανάγκης, επιλογή επιβίωσης για το κεντροβαρές μας κράτος. Πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή τη μεταρρύθμιση, και γνωρίζουμε πολύ καλά τους τρόπους όχι απλώς να την κάνουμε πράξη, αλλά να της δώσουμε κι άλλες προοπτικές και μεγαλύτερη δυναμική. Και σε αυτό είμαστε αδιαπραγμάτευτοι. Και σε αυτό δεσμευόμαστε απόλυτα σε κάθε κατεύθυνση». Ακόμα ο νέος περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι «η συγκρότηση της Νέας Περιφέρειας σε έναν ενιαίο ισχυρό και αποτελεσματικό Μηχανισμό Διοίκησης αποτελεί μεγάλο στοίχημα για εμάς και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε στο πρώτο κιόλας τρίμηνο. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις αρρυθμίες που προβλέπεται να δημιουργηθούν από τη μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο και είμαστε αποφασισμένοι πολύ γρήγορα να τις περιορίσουμε».
Ο κ. Τατούλης θίγοντας το θέμα των διαγωνισμών ανέφερε ότι «βάζουμε από σήμερα τέλος στους κλειστούς διαγωνισμούς, τις κλειστές προσφορές και τις γνωστές μελετοκατασκευές. Από εδώ και στο εξής, θα έχουμε μόνο ανοικτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς, με αυστηρό έλεγχο της ποιότητας στην παράδοση των έργων, προκειμένου να μην αφήνεται σε κανέναν το περιθώριο να πιστέψει ότι μπορούν να παιχτούν παιχνίδια σε βάρος των πολιτών της Πελοποννήσου και του δημόσιου συμφέροντος». Συμπληρώνοντας είπε ότι «στην Νέα Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υπερβούμε τον κομματισμό στη Διοίκηση, τις γνωστές πελατειακές σχέσεις, τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδρομές που αποτελούν φυτώρια εύκολου πλουτισμού και διαφθοράς». Ακόμα ο νέος αιρετός περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι «τόσο τον στρατηγική σχεδιασμό, όσο και το επιχειρησιακό μας σχέδιο θα το θέσουμε άμεσα σε δημόσια διαβούλευση. Ταυτόχρονα θα θεσμοθετήσουμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας της Περιφέρειας με τον επιχειρηματικό κόσμο και θα διερευνήσουμε όλους τους τομείς στους οποίους μπορούν να αναπτυχτούν επιχειρηματικές συνέργειες».
ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: