8 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΠΟΣΠΟΥΣE ΛΥΤΡΑ...

Σπείρα δολοφόνων απήγαγε Ασιάτες σε Μεσσηνία και Ηλεία!
Συμμορία Κινέζων η οποία προέβαινε σε απαγωγές και αποσπούσε λύτρα, δρούσε στην Ηλεία και τη Μεσσηνία. Η αποκάλυψη της συμμορίας έγινε στα τέλη του προηγούμενου μήνα και η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 39χρονου Κινέζου στην Καρδαμύλη, ως υπόπτου, μαζί με δύο ακόμα, η ταυτότητα των οποίων παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη, για την απαγωγή συνομήλικου ομοεθνή του, το Σεπτέμβριο στην Γαστούνη. Όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Ταξίαρχος Νικ. Μπάστας, κατά την προανάκριση του 39χρονου Κινέζου οι Αστυνομικές Αρχές του νομού μας ανακάλυψαν ότι η σπείρα των Κινέζων, έχει πλούσια δράση. Συγκεκριμένα είπε ότι στις 18 Οκτωβρίου απήγαγε μια 47χρονη Κινέζα στην Κυπαρισσία και ζητούσε λύτρα 300.000 €, αλλά τελικά την απελευθέρωσε στις 30 Οκτωβρίου, αφού κατατέθηκαν τμηματικά σε λογαριασμό κινέζικης τράπεζας 170.000 €. Η απαχθείσα Κινέζα κρατείτο από τους ομοεθνείς της σε σπίτι του Πύργου Λεύκτρου, στη Μάνη, δεμένη χειροπόδαρα, με ταινία στα μάτια και νηστική. Η αστυνομία εκτιμά ότι στην υπόθεση της 47χρονης ο συλληφθείς είχε 6 ή 8 συνεργούς. Ο δράστης, ο οποίος θα προφυλακιστεί στο Ναύπλιο για την πρώτη απαγωγή, μετά την χθεσινή απολογία του στον ανακριτή Κυπαρισσίας. Από τις Αστυνομικές Αρχές διερευνάται το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο εγκέφαλος της σπείρας, ενώ γίνονται έρευνες για την ανακάλυψη και σύλληψη των συνεργών του.

Η εξόφληση της επιδότησης του ελαιολάδου...
Το υπόλοιπο της επιδότησης του ελαιολάδου που αντιστοιχεί στο 50% αυτής, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των παραγωγών λίγες ημέρες προ των Χριστουγέννων. Η εξόφληση της επιδότησης θα αρχίσει πιθανότητα από την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την εβδομάδα που προηγείται των Χριστουγέννων. Όπως είναι γνωστό, η προκαταβολή που δόθηκε αφορούσε το 50% της επιδότησης.

Ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Απορριμμάτων...
Ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) εγκρίθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2010 και θα ισχύει για την επόμενη πενταετία, όπως ανέφερε χθες ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Πελοποννήσου, Φώτης Χατζημιχάλης, ο οποίος αφού σημείωσε ότι στην Περιφέρειά μας παράγουμε ετησίως περίπου 300.000 τόνους αστικών απορριμμάτων, με τη Μεσσηνία να κατέχει την πρωτιά με 80.500 τόνους, προσέθεσε: «Λόγω της ανυπαρξίας έργων υποδομής για τη σωστή διαχείρισή τους, τα απορρίμματα αυτά είτε οδηγούνται σε χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) είτε διασπείρονται στο περιβάλλον μέσα σε δασικές εκτάσεις, σε ρέματα, μετατρέποντας έτσι σταδιακά την Πελοπόννησο σε μια απέραντη χωματερή».
Ο κ. Χατζημιχάλης ανέφερε ότι «επιδίωξή μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων με τον πιο άμεσο, περιβαλλοντικά σωστό, ευαίσθητο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο για τους πολίτες. Βασικός στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων, η διαλογή στην πηγή και η ανακύκλωσή τους, όπως και η ολοκληρωμένη διαχείρισή τους σε σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας, με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και με τη μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες».
Για τον αποτελεσματικότερο τρόπο ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων, όπως είπε ο κ. Χατζημιχάλης, η Περιφέρεια διαιρείται σε τρεις Διαχειριστικές Ενότητες, σε κάθε μία από τις οποίες προβλέπεται μία Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που συνοδεύεται από Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Η Μεσσηνία, μαζί με τη Μεγαλόπολη και τη Γόρτυνα υπάγεται στη 2η Διαχειριστική ενότητα, όπου εκτός από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων θα υπάρχουν και 3 Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Όπως ανέφερε τέλος ο Περιφερειάρχης «κατά το μεταβατικό στάδιο, μέχρι την ολοκληρωμένη εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, επιδιώκεται η εφαρμογή βιώσιμων και ρεαλιστικών λύσεων, που δεν θα παρατείνουν τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση για τη δημόσια υγεία, για το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας». Οι 11 αυτές δράσεις, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση 71 ανενεργών ΧΑΔΑ, τη δημιουργία αποκεντρωμένων Σταθμών Μεταβατικής Διαχείρισης και την ολοκλήρωση μελετών και σταδιακή αποκατάσταση όλων των ενεργών ΧΑΔΑ.

Στην κυκλοφορία και το Λεύκτρο – Παραδείσια...
Παραδίδονται σήμερα 6 ακόμη χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας – Τρίπολης. Πρόκειται για το τμήμα Λεύκτρο – Παραδείσια, το οποίο θα στην κυκλοφορία σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι. Στο τμήμα αυτό, στη Βελιγοστή, θα λειτουργήσει και νέος σταθμός διοδίων, όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα. Έτσι η Πελοπόννησο αποκτά ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κόρινθο μέχρι τα Παραδείσια, συνολικού μήκους 114 χιλιομέτρων. Όπως έχει ανακοινωθεί, σταδιακά, με παρακάμψεις, θα δοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα μετά το Πάσχα, ενώ ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος, μέχρι την Καλαμάτα, αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου.


Η Κορώνη και η Μεσογειακή Διατροφή...
Να αναθεωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την επιλογή του για το Εθνικό Κέντρο της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής στη Βυτίνα και να αποφασίσει ότι η Κορώνη, ως εκπρόσωπος της χώρας μας πρέπει να είναι και το Εθνικό Κέντρο, διότι είναι προφανές ότι το Εθνικό Κέντρο πρέπει να ταυτίζεται με το Παγκόσμιο. Αυτό θα ζητηθεί από τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη, με τον οποίο θα επιδιωχθεί συνάντηση, όπως αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχία Μεσσηνίας. Η σύσκεψη που έγινε με παρότρυνση του επικεφαλής της «Συνεργασίας για τη Μεσσηνία» Θανάση Πετράκου, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Νομάρχη και μετείχαν σ’ αυτήν, εκτός του κ. κ. Δράκου και Πετράκου και οι άλλοι επικεφαλής των μειοψηφιών στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χρήστος Μαλαπάνης και Αριστείδης Δαμαλάς, καθώς και ο δήμαρχος Κορώνης Θοδωρής Σαλαντής. Επειδή στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνει στη Μαδρίτη της Ισπανίας συνάντηση των εκπροσώπων των 4 πόλεων -μεταξύ αυτών και της Κορώνης- οι οποίες έχουν οριστεί από την UNESCO ως εκπρόσωποι των χωρών τους για τη μεσογειακή διατροφή, θα επιδιωχθεί η συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να έχει γίνει μέχρι την Παρασκευή.
Ειδικότερα στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αποσταλεί προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη επιστολή, στην οποία θα προβάλλονται «οι στοιχειοθετημένες αντιρρήσεις μας σχετικά με την επιλογή της Βυτίνας η οποία προκαλεί σύγχυση και υποβαθμίζει το μέγεθος της επιτυχίας και της σημασίας της ανάδειξης της Κορώνης ως της εκπροσώπου πόλης της Ελλάδας για τη μεσογειακή διατροφή». Παράλληλα θα ζητείται «συνάντηση εντός της εβδομάδας, με διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και το Δήμο Κορώνης, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί του ζητήματος». Επίσης εκφράζεται η επιθυμία «να συνεισφέρουμε, στη συστράτευση δυνάμεων για την ανάπτυξη της «διατροφικής διπλωματίας», ενός στόχου του υπουργείου σας και γενικότερα της ελληνικής Πολιτείας για τη ανάδειξη και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων μέσα από σχεδιασμό συλλογικών προωθητικών δράσεων, την ενημέρωση του κοινού, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας κ.ά.».


Κίνηση για το σιδηρόδρομο και τα διόδια...
Η δημιουργία Παμπελοποννησιακού μετώπου για το σιδηρόδρομο συζητήθηκε χθες στη διάρκεια σύσκεψης στο γραφείο του Νομάρχης Μεσσηνίας στην οποία μετείχαν ο οι άλλοι επικεφαλής των μειοψηφιών στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χρήστος Μαλαπάνης Αριστείδης Δαμαλάς και Θανάσης Πετράκος, από τον οποίο τέθηκε το θέμα. Ο Νομάρχης τόνισε ότι τα αιτήματα πρέπει να έχουν περιφερειακό και όχι τοπικό χαρακτήρα, ενώ ο νέος αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μαλαπάνης, αν και συμφώνησε προς αυτήν την κατεύθυνση σημείωσε ότι στις διεκδικήσεις, εκτός από τα δρομολόγια για Αθήνα και Πάτρα, θα πρέπει να υπάρχουν ο προαστιακός για Μεσσήνη και οι γραμμές προς Διαβολίτσι και Κυπαρισσία. Τελικά αποφασίστηκε και εστάλη επιστολή προς τους 2 νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη και την Πάτρα, με την οποία αφού τους ενημερώνουν για τη συγκεκριμένη συνάντηση, τους γνωστοποιούν την επαναδραστηριοποίηση της Παμπελοποννησιακής Επιτροπής Αγώνα προκειμένου να μην καταργηθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου, ζητώντας τη συμμετοχή τους σε αυτήν. Επίσης αποφασίστηκε να επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημ. Ρέππα, για το θέμα του σιδηροδρόμου.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής της «Συνεργασίας για τη Μεσσηνία» Θανάσης Πετράκος, μετά τη σύσκεψη, είπε ότι αν οι περιφερειάρχες δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση για το σιδηρόδρομο, θα καταβάλει προσπάθειες για ενεργοποίηση όλων των άλλων φορέων της Πελοποννήσου. Επίσης ο κ. Πετράκος ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες και τους φορείς της Περιφέρειάς μας για την συγκρότηση «Επιτροπής αγώνα κατοίκων και φορέων της Πελοποννήσου ενάντια στα Διόδια». Σε εύθετο χρόνο είπε ο κ. Πετράκος ότι θα ανακοινωθεί ο χρόνος και ο τόπος συνάντησης από το Εργατικό Κέντρο Τρίπολης.


Η Ολομέλεια της «Νέας Πελοποννήσου» στην Καλαμάτα...
Στην Καλαμάτα θα συγκληθεί την Κυριακή η Ολομέλεια της πρώτης αιρετής Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου. Στην πανηγυρική συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα μετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, που μετείχαν στους συνδυασμούς και των 5 νομών της Περιφέρειας, εκλεγμένοι και μη. Σχετικά με τη λειτουργία της περιφερειακής αρχής, όπως έχει δηλώσει ο κ. Τατούλης, κάθε 45 μέρες θα γίνονται ανοιχτές συνεδριάσεις σε κάθε νομό, ενώ η Ολομέλεια θα συνεδριάζει κάθε 4 μήνες, με εισηγήσεις από διακεκριμένες προσωπικότητες.


Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη με το «Δίκτυο»...
Αντιπροσωπεία του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών» με επικεφαλής τον Σταμάτη Μπεχράκη συναντήθηκε χθες με τον νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Χρήστο Μαλαπάνη. Στη συζήτηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με πλευρές λειτουργικότητας της μεταβατικής περιόδου, όπως διαμορφώνεται με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς και πλευρές που άπτονται των σχέσεων Δήμου και Περιφέρειας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», στο θέμα «της μεταστέγασης υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο κτίριο του Διοικητηρίου, θεωρούμε ότι το Διοικητήριο ως κτίριο αυτοδιοικητικού χαρακτήρα θα πρέπει στο βαθμό του δυνατού να αξιοποιηθεί ως χώρος στέγασης υπηρεσιών του Δήμου, κάτι που καθίσταται πιο εφικτό μετά την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την ελευθέρωση των χώρων που χρησιμοποιούνταν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών και στην εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών πόρων για το Δήμο».
Σχετικά με τη διαχείρισης των απορριμμάτων, «στη συζήτηση κυριάρχησε η αντίληψη που αποτελεί και πάγια θέση του Δικτύου ότι μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την ενίσχυση της ανακύκλωσης, τη διαλογή στην πηγή και τη μείωση του όγκου των παραγόμενων απορριμμάτων. Αυτός ο στόχος προϋποθέτει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και το “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών” θα αναλάβει πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση».


Η συνέλευση του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών”
Το “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών” προγραμματίζει τη Γενική Συνέλευσή του που θα γίνει την σήμερα στις 06:30 στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο κανονισμός λειτουργίας και τρόπος οργάνωσης του Δικτύου, η στελέχωση ομάδων και ο σχεδιασμός δράσης για το επόμενο διάστημα


Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών...
Η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών του Νοεμβρίου θα γίνει τις επόμενες ημέρες από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Από την επόμενη της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και της ανακήρυξης των εκλεγέντων, που γίνεται σε δημόσια συνεδρίαση, οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα για διάστημα 7 ημερών να υποβάλουν ένσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος.


Οι εκλεγέντες στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας...
Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που πήραν οι παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Καλαμάτας και τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων εκλέγονται οι εξής:
Από τη «Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση» οι Σωτήρης Τσώνης, Γεώργιος Δημητρόπουλος, Βασίλειος Μπουζαλάς, Γεώργιος Βρυώνης, Ανδρέας Αναστασόπουλος, Ανδριανή Μπρατσιάκου, Μιχαήλ Τσιμπουρίκος, Χρήστος Μωραγιάννης και Ιωάννης Χειλάς. Από τις «Αγωνιστικές Συσπειρώσεις Εργατών» οι Παναγιώτης Στέφανος, Παναγιώτης Μουλά και Θεόδωρος Καρδάσης. Από τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση»: οι Παναγιώτης Κουφαλάκος και Ευάγγελος Λαμπρόπουλος. Και από την «ΠΑΣΚΕ Συνεργασία» ο Νικόλαος Δημόπουλος. Αντιπρόσωποι στην ΓΣΕΕ εξελέγησαν από τη «Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση» οι Σωτήρης Τσώνης και Νικόλαος Παραγγίνης. και από τις «Αγωνιστικές Συσπειρώσεις Εργατών» ο Γρηγόρης Φουρναράκος.


Εκλογές στην Α’ ΕΛΜΕ...
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και του Εποπτικού Συμβουλίου θα γίνουν σήμερα στην Καλαμάτα. Οι ψηφοφορία θα γίνει στα γραφεία τις Α’ ΕΛΜΕ από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.


Επίσκεψη Λιθουανών στη Μεσσηνία...
Σε συνέχεια της Συνεργασίας που συμφωνήθηκε με τις Ελληνικές Πρεσβείες στις Σκανδιναβικές χώρες, τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την εξωστρέφεια των μεσσηνιακών επιχειρήσεων και το άνοιγμα σε νέες αγορές, 5μελής αντιπροσωπεία Λιθουανών πραγματοποίησε χθες εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Καραμπάτος τους προσέφερε τα «Δώρα της Ελιάς». Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ανταποκρινόμενο στο ενδιαφέρον των Λιθουανών δημοσιογράφων, οργάνωσε το πρόγραμμα επίσκεψής τους σύμφωνα με το οποίο επισκέφθηκαν και φωτογράφησαν παραδοσιακά ελαιοτριβεία, ελαιώνες της περιοχής και το λιομάζωμα. Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί την δεύτερη έμπρακτη εκδήλωση ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται σε συνέχεια των επιτυχημένων εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, ενώ ακολουθούν και άλλες αφίξεις Σκανδιναβών, κυρίως εισαγωγέων αγροτικών προϊόντων.


Σεμινάρια από το Επιμελητήριο...
Το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής αγοράς» διοργανώνει πλήρη κύκλο Επαγγελματικών Σεμιναρίων υψηλού επιπέδου, με εξειδικευμένους και έμπειρους εισηγητές, με σκοπό την ενδυνάμωση και βελτίωση των γνώσεων, επιδεξιοτήτων, ικανοτήτων και εμπειριών των επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών, στελεχών επιχειρήσεων, διοικητικών υπαλλήλων των εταιριών-μελών του Επιμελητηρίου.
Θέμα του σεμιναρίου είναι η “Αποθήκευση – Διανομή – Logistics – Εμπορευμάτων”. Το πρόγραμμα έχει στόχο να ενημερώσει τα στελέχη των επιχειρήσεων που ασχολούνται στον τομέα των logistics, αποθήκευσης και Διανομής σχετικά με τις τάσεις που επικρατούν στην διαχείριση της αποθήκης της σύγχρονης επιχείρησης. Στο πρόγραμμα αναλύονται και οι παράμετροι κόστους και ελέγχου των αποθηκών.
Το σεμινάριο θα γίνει στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2010 από τις 05:00 το απόγευμα έως τις 09:00 το βράδυ στο ΚΕΚ Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Ηροδότου 6 και Κανάρη, στην Καλαμάτα. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (κτήριο πρώην Σχολές Παπαφλέσσα, Ηροδότου 6 και Κανάρη), τηλέφωνα 27210 24174 και 84849.


Νέο πάρκινγκ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας...
Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής νέου πάρκινγκ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 70 θέσεων. Η εργολαβική Εταιρεία εγκαταστάθηκε και σύμφωνα με τον υπεύθυνο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου του 2011. Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στον οποίο θα μεταφερθεί το κυλικείο, αριστερά της κυρίας εισόδου του Νοσοκομείου, έτσι ώστε στο χώρο που αποδεσμεύεται να εγκατασταθεί ο μαγνητικός τομογράφος.


Μουσική βραδιά για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ...
Ο Σύλλογος Φίλων του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ διοργανώνει μουσική βραδιά σήμερα στις 09:00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο Ανδρέας Μουτεβελής και ο Στράτος Νικολόπουλος. Στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργεί έκθεση με έργα μελών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ


Εκδήλωση για τα παιδικά χωριά SOS...
Η Τοπική Ομάδα Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS και ο ΟΠΑΝΑΜ διοργανώνουν φιλανθρωπική βραδιά με το μουσικό σχήμα “Cubareto”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 07:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Elite”.


Γιορτή από «το Χαμόγελο του Παιδιού»...
Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου. Μέσα σε χαρούμενο και εορταστικό κλίμα, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν πολλά είδη του Οργανισμού, όπως χριστουγεννιάτικες κάρτες, σχολικά, λευκά είδη κ.α.), καθώς και υπέροχες χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο κατασκευές, που με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη έχουν κατασκευάσει εθελόντριες από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα δράσεών του Πανελλαδικά. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ.


Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Κορώνη...
Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Κορώνη η Χριστουγεννιάτικη εορταγορά που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία των Γυναικών Κορώνης και τη στήριξη φορέων της περιοχής. Στην εορταγορά που θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Κορώνης και θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, θα υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα, χριστουγεννιάτικα δώρα, βιβλία, ρούχα κ.α. Τα έσοδα, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.
Πανηγυρικό χαρακτήρα θα δώσουν φέτος οι Γυναίκες της Κορώνης, θέλοντας να τιμήσουν την απόφαση της Unesco για την επιλογή της Κορώνης να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διακρατική πρόταση υποψηφιότητας της Μεσογειακής Διατροφής και τον χαρακτηρισμό της ως εμβληματικής κοινότητας.


Εικαστική έκθεση για την ανακύκλωση...
Ο Δήμος Καλαμάτας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση των απορριμμάτων, διοργάνωσε φέτος σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που υλοποιήθηκαν με επιτυχία. Φέτος, οι δράσεις αυτές ολοκληρώνονται με εικαστική έκθεση, που σκοπό έχει την κοινωνική ευαισθητοποίηση για την κατάσταση του περιβάλλοντος στον πλανήτη και για το θεσμό της ανακύκλωσης. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. ΤΑΣΣΟΣ», σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της επιχείρησης «Φάρις» κ. Παναγιώτη Λαμπρινίδη και το θέμα της θα είναι: «Ανακύκλωση – επανάχρηση – οικειοποίηση». Πρόκειται για μια ιστορική έκθεση, που διαπραγματεύεται τη χρήση προϋπαρχόντων αντικειμένων στην καλλιτεχνική διαδικασία και την επανάχρησή τους από τους σύγχρονους εικαστικούς. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από το Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, το Σάββατο στις 08:30 το βράδυ στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας.


«Κυριακή και μουσικοί»...
Στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων με τίτλο "Κυριακή και μουσικοί", την Κυριακή στις 07:00 το απόγευμα θα δοθεί στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη, σε έργα Γιόχανς Μπραμς.


Εκθέσεις ζωγραφικής...
Έκθεση ζωγραφικής της Χριστιάνας Κανελλακοπούλου, φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί τις ώρες που θα είναι ανοιχτό το Μουσείο.

ΔΕΗ..
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος προγραμματίζεται γι σήμερα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εύας του Δήμου Ανδρούσας. Η διακοπή έχει προγραμματιστεί από τις 08:00 το πρωί έως τις 02:00 μετά το μεσημέρι.
ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ...
Δ’ ΕΘΝΙΚΗ...6ος ΟΜΙΛΟΣ...
Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία των πέντε μεσσηνιακών ομάδων, που μετέχουν στον 6ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής εν όψει των αναμετρήσεων της Κυριακής που θα διεξαχθούν στις 3 μετά το μεσημέρι. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Αχαϊκή – ΠΣ Η Καλαμάτα.
Φιλιατρών - Πάμισος Μεσσήνης.
Μεσσηνιακός Γ.Σ. - Εθνικός Σαγέϊκων.
Αστέρας Μαχαιράδου - Α.Ο. Κυπαρισσίας.
Α’ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ…
Το πρόγραμμα των αγώνων της Α’ τοπικής κατηγορίας που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο έχει ως εξής:
Το Σάββατο στις 3 το απόγευμα
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Τσικλητήρας Πύλου στο Αθλητικό Κέντρο του Κορδία.
Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα
Ασπρόχωμα-Αθλητική Ένωση Αβίας στο Αθλητικό Κέντρο του Κορδία.
Το Σάββατο στις 9 το βράδυ
Αίαντας-Ομόνοια Καλαμάτας στο γήπεδο Στρατοπέδου
Την Κυριακή στις 3 το απόγευμα
Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης-Αθλητικός Όμιλος Πατίστα στο γήπεδο Μεθώνης.
Εθνικός-Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας στο γήπεδο Μελιγαλά.
Ηρακλής-Μιλτιάδης Πύργου στο γήπεδο Στρατοπέδου.
Απόλλων-Αθλητικός Όμιλος ΦΑΡΑΙ στο αθλητικό κέντρο του Κορδία.

Β’ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Σάββατο 11/12/2010 ( 3μ.μ.)
Αστέρας Αρφαρών-Δωριέας
Νίκη Πλάτης-ΑΟ Διαβολιτσίου
Άρις-Α.Σ. Μάνεσι
ΠΑΟ Καλό Νερού-Άμφεια
Πανθουριακός-Ατρόμητος Πλατύ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 11:οο το πρωϊ
Αστέρας Βαλύρας-Αστέρας Μικρομάνης γήπεδο Ανδρούσας και όσοι/ες πιστοί προσέλθετε!!!

ΒΟΛΕΪ
Το Σάββατο για το 2ο όμιλο της Β΄ Εθνικής στο Βόλεϊ η ΓΕΜ θα υποδεχθεί στις 6.30 το απόγευμα στην Τέντα την Καλαμάτα ’80, στο σημαντικό καλαματιανό ντέρμπι.

Ο καιρός
Αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα στην περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: