21 Δεκεμβρίου 2010

Υποσχέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλαμάτας...
Την αξιοποίηση των θέσεων των αιρετών στο νέο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας υπόσχεται σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμάτας «για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του λαού, γι΄ αυτό το σκοπό θα είμαστε στη πρώτη γραμμή του αγώνα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση της λαϊκής αντίδρασης και πάλης, σε τοπικό επίπεδο, μαζί με τις αγωνιστικές συσπειρώσεις των λαϊκών στρωμάτων σε πρώτο ρόλο» και προστίθεται: «Επίσης, θέλουμε να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση της συμμαχίας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στο σημερινό δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που εξαθλιώνει καθημερινά εργαζόμενους και μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, αυτόν της λαϊκής εξουσίας - οικονομίας με κεντρικό σχεδιασμό και λαϊκό έλεγχο, όπου ο παραγόμενος πλούτος θα αξιοποιείται για την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών που τον παράγουν, των εργαζομένων».

Το Φιλιατρινό φράγμα...
Υπεγράφη η κοινή Υπουργική απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και του Υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά σχετικά με την αναγκαστική απαλλοτρίωση για την κατασκευή του εργου «Κατασκευή φράγματος και λεκάνης Φιλιατρινού Ν. Μεσσηνίας».

Η κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημόσιας ωφέλειας είναι ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος. Ενός φράγματος που θα αξιοποιήσει τους υδάτινους πόρους της περιοχής και θα συντελέσει στην άρδρευση χιλιάδων στρεμμάτων με τοπικές καλλιέργειες.

Μήνυμα του Πέτρου Τατούλη
«Η χώρα μας διέρχεται τη μεγαλύτερη και σφοδρότερη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της» αναφέρει ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του στο οποίο προσθέτει: «Αυτήν την πραγματικότητα τη βιώνουμε όλοι καθημερινά και οι επιπτώσεις της είναι οδυνηρές…»

Η Ορκωμοσία του νέου αντιπεριφερειάρχη
Ο νέος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι θα ορκιστούν την Τετάρτη στις 07:00 το απόγευμα στην Τρίπολη, στη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της αρκαδικής πρωτεύουσας.
ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: