14 Δεκεμβρίου 2010

Eπίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου

Βουλή των Ελλήνων-Πρακτικά
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ:Βύρων Πολύδωρας

Θα συζητηθεί η με αριθμό 315/7-12-2010 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την περάτωση των εργασιών του οδικού τμήματος Παραδείσια –Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού κ.λπ.
Εκ μέρους της Κυβέρνησεως στην ερώτηση θα απαντήσει ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης. Ο ερωτών Βουλευτής κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος έχει το λόγο προκειμένου να αναπτύξει προφορικά την ερώτησή του.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, είναι γνωστό σε όλους μας ότι η ανάπτυξη της Πελοποννήσου είναι ταυτισμένη με τους δύο μεγάλους οδικούς άξονες: Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα-Λεύκτρο-Σπάρτη και Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα-Μεσσηνία. Αυτοί οι δύο δρόμοι πραγματικά θα αλλάξουν την τύχη της Πελοποννήσου, θα δώσουν άλλες προοπτικές για ανάπτυξη όχι μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Για το δρόμο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα προχωράνε και οι συμβάσεις παραχώρησης. Γνωρίζουμε όλοι και περνάμε και απολαμβάνουμε το δρόμο. Έχουν δοθεί τα περισσότερα τμήματα.Υπάρχει αυτό το αμαρτωλό τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα το οποίο είναι γνωστό ότι τελείωσε και δόθηκε στην κυκλοφορία δύο ημέρες πριν τις εκλογές του 2000 και μετά από δύο χρόνια, το 2003 έπεσε. Ενώ και εκεί προχωρούσαν κανονικά οι εργασίες -είναι ένα δύσκολο τμήμα- και παίρναμε διαβεβαιώσεις μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ότι αυτό το μήνα που διανύουμε ή τον Ιανουάριο θα δινόταν και αυτό στην κυκλοφορία με μία μικρή παράκαμψη γύρω στα εξακόσια μέτρα, τώρα δεν ξέρουμε τι γίνεται. Διάφορα γράφονται. Δεν υπάρχει και δεν γίνεται η εκταμίευση όπως θα έπρεπε για να τελειώσει το έργο γρήγορα. Σας ρωτάμε, λοιπόν, τι θα κάνετε και εάν θα γίνει η εκταμίευση των οφειλομένων χρημάτων. Συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: