5 Ιανουαρίου 2011

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ

Οι 3 θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου!
Ανακοινώθηκαν χθες από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, οι 3 «θεματικοί» αντιπεριφερειάρχες με αρμοδιότητες την οικονομία, τις υποδομές και την ανάπτυξη. Τις θέσεις αυτές θα καταλάβουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου, υπάλληλος του ΙΚΑ από τη Μεσσηνία, ο Απόστολος Παπαφωτίου, πολιτικός μηχανικός από την Κορινθία και ο Ανδρέας Πουλάς, γιατρός από την Αργολίδα, υπηρετεί ως νεφρολόγος στο Νοσοκομείο Άργους. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι τομείς ευθύνης τους.

Ο Μέγας Αγιασμός των υδάτων...
Ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων θα τελεστεί και σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας με επίκεντρο την Καλαμάτα. Την Πέμπτη το πρωί θα γίνει η τελετή του Αγιασμού στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ στη συνέχεια, στις 11:00, η θρησκευτική πομπή θα καταλήξει στην αποβάθρα του λιμανιού, όπου θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων με την κατάδυση του Σταυρού, τον οποίον θα ανασύρουν κολυμβητές που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Όσον αφορά στη Μεσσήνη, η τελετή του αγιασμού των υδάτων θα γίνει αύριο στις 10:50 το πρωί στη γέφυρα του Παμίσου, μετά το τέλος της λειτουργίας.

Αλλαγές στο δήμο Καλαμάτας...
Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας να ορίσει τους επικεφαλής των νομικών προσώπων και των λοιπών δημοτικών επιχειρήσεων ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται ο ορισμός του περιβαλλοντολόγου-δασολόγου Βασίλη Χατζή στη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου. Ο απερχόμενος γραμματέας Παναγιώτης Κουτσογιαννόπουλος, πρόκειται πάντως να αναλάβει το επόμενο χρονικό διάστημα θέση ειδικού επιστημονικού συμβούλου του Παναγιώτη Νίκα.

Οι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Οιχαλίας...
Με απόφαση του Δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη ορίστηκαν οι 5 αντιδήμαρχοι, οι οποίοι είναι οι εξής: Ηλίας Σταυρόπουλος, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, αναπληρωτής Δημάρχου και αντιδήμαρχος Οιχαλίας. Αθανασία Παπαδοπούλου, Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας, καθώς και Υγείας και αντιδήμαρχος Δωρίου.
Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εποπτείας Τοπικών Συμβουλίων και αντιδήμαρχος Μελιγαλά. Ευστάθιος Τασιόπουλος, Χωροταξίας, Πολεοδομίας, Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας και αντιδήμαρχος Είρας. Ηλίας Ντονάς, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας και αντιδήμαρχος Ανδανίας.

Το ΚΚΕ για τις Δημαιρεσίες
Στις δημαιρεσίες για την εκλογή των μελών των Επιτροπών των Δημοτικών Συμβουλίων, αναφέρεται η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, έχοντας συμμάχους τα κάθε είδους κεντροδεξιά και κεντροαριστερά δεκανίκια τους, στην συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της Πελοποννήσου, ειδικότερα στη Μεσσηνία σ’ όλους τους Δήμους, απέκλεισαν τους κομμουνιστές Δημοτικούς συμβούλους, τους εκπροσώπους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” από τις Οικονομικές Επιτροπές.
ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: