9 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ...





Κινητοποιήσεις για τις αυξημένες τιμές!
Γενικεύεται το κύμα αντίδρασης των πολιτών, απέναντι στις αυξημένες τιμές των διοδίων και τη συχνότητα των σταθμών, σε όλο το μήκος του εθνικού οδικού δικτύου. Την Κυριακή, στις 3 το απόγευμα, η «Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στα Διόδια», διοργανώνει συμβολικό άνοιγμα των διοδίων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και ειδικότερα στην Πελοπόννησο, άνοιγμα των διοδίων στο Μάναρι, την Ασέα και το Σπαθοβούνι στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας δράσης, «ενάντια στο χαράτσι των διοδίων», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ανακοίνωση Μαγκριώτη για τους αυτοκινητόδρομους...
Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει απειλή εκ μέρους των κοινοπραξιών που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, να αποχωρήσουν από τα έργα λόγω των προβλημάτων, που προκύπτουν από την άρνηση πληρωμής των διοδίων, το μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης από τις τράπεζες και την καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου. Ο κ. Μαγκριώτης σημειώνει πως τόσο οι κοινοπραξίες, όσο και οι τράπεζες έχουν κληθεί σε έναν υπεύθυνο διάλογο για να σωθούν οι αυτοκινητόδρομοι και εκφράζει την αναγκαιότητα τροποποίησης και των πέντε συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, με βάση τα νέα δεδομένα.
Νάντια Γιαννακοπούλου: «Κοινωνική πρόκληση οι τιμές των διοδίων»
«Κοινωνική πρόκληση», χαρακτηρίζει τις απανωτές δυσθεώρητες αυξήσεις των διοδίων, η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, σε ερώτηση που κατέθεσε στο αρμόδιο υπουργείο. Η κ. Γιαννακοπούλου τονίζει πως «το κόστος των μετακινήσεων με οποιοδήποτε συγκοινωνιακό μέσο είναι αυξημένο πάνω από 50 % σε σχέση με πέρυσι, καθώς η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 60 %, τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών αυξήθηκαν τη νέα χρονιά, ο ΟΣΕ και το ΚΤΕΛ έχουν αναγγείλει αυξήσεις στα τιμολόγια των δρομολογίων τους, ενώ στα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά των νοικοκυριών, προστέθηκαν και νέες αυξήσεις στις ήδη υψηλές τιμές των διοδίων».
Ερώτηση Παπαδημούλη για τα διόδια...
Την ανάγκη άμεσης επανεξέτασης των όρων των συμβάσεων παραχώρησης και των αυξήσεων που έχουν επιβληθεί στις τιμές των διοδίων επισημαίνει σε ερώτησή του στους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά «αν η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει το καθεστώς είσπραξης των διοδίων, το οποίο θα πρέπει –κατά τον ίδιο- να εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών στο πραγματικό οδικό δίκτυο και όχι στο υπό διαμόρφωση και επίσης αν θα ληφθούν μέτρα ώστε οι πολίτες να μην πληρώνουν καθημερινά σημαντικό ποσοστό του εισοδήματός τους για διαδρομές λίγων χιλιομέτρων από και προς τον τόπο εργασίας τους».
Υπέρμαχος των διοδίων ο Καραμπάτος!
"Οι πολίτες πρέπει να σεβαστούν τις συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων, που έχουν υπογραφή από τις διαδοχικές νόμιμες κυβερνήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος με αφορμή την ενδεχόμενη διακοπή της χρηματοδότησης του έργου κατασκευής της Ολυμπίας Οδού, επειδή μεταξύ άλλων έχει αυξηθεί το ποσοστό των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια. Ο κ. Καραμπάτος υπογραμμίζει το ρόλο που διαδραματίζουν οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι στην αναπτυξιακή προσπάθεια και τονίζει την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός συνδυασμένου δικτύου συγκοινωνιών και μεταφορών.
ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: