21 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΤΟΥ Π.Σ

«Θα τηρηθεί απόλυτα η νομιμότητα και οι διαδικασίες που ορίζονται από το νόμο 3852/2010 (που αφορά στον «Καλλικράτη»), αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνης, με αφορμή δημοσιεύματα περί μη διάθεσης χώρων στους συνδυασμούς της μειοψηφίας στο Διοικητήριο, στην Καλαμάτα. Όπως διευκρινίζει ο αντιπεριφερφειάρχης, «θα διατεθούν χώροι και γραμματειακή υποστήριξη στις μειοψηφίες στην έδρα της Περιφέρειας».


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΠΕΖΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...
Το Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος.
Ο Καιρός...
Επιδείνωση του καιρού προβλέπει για τις επόμενες ώρες η ΕΜΥ. Τα κύρια χαρακτηριστικά σήμερα θα είναι οι πυκνές νεφώσεις και οι βροχές ενώ το Σαββατοκύριακο προβλέπονται καταιγίδες και άνεμοι που θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία όπως και σήμερα θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Παράνομη τυποποίηση και διακίνηση για ελαιόλαδο...
Την παράνομη τυποποίηση και διακίνηση του ελαιολάδου που διατίθεται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή από αλυσίδα σουπερ μάρκετ της Καλαμάτας, αποκάλυψε έρευνα που ξεκίνησε μετά από εντολή του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη. Η απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον γενικό γραμματέα του, Γιώργο Κανελλόπουλο, συντείνει στο γεγονός πως η τυποποίηση και η διακίνηση του προϊόντος από την εταιρία που αναγράφεται στην συσκευασία είναι παράνομη μια και ο αλφαριθμητικός κωδικός που φέρει το προϊόν έχει χορηγηθεί σε άλλη εταιρία. Ο κ. Κανελλόπουλος έχει ζητήσει την επιβολή προστίμων από τον ΕΦΕΤ, ενώ ανάλογη εντολή για άμεσες ενέργειες στην υπόθεση έχει δοθεί και από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας αναμένεται και μια πρώτη ένδειξη από τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους για τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα του συγκεκριμένου ελαιολάδου.
Σύσκεψη για το Γ.Π.Σ. στο Δήμο Καλαμάτας...
Ευρεία ενημερωτική σύσκεψη για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Καλαμάτας υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου Χρήστου Ριζά και τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρο Μπρεδήμα κι έγινε αποδεκτό από όλες τις πλευρές. Σκοπός της συνάντησης είναι η πληρέστερη ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η αναζήτηση λύσεων για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την περιοχή της Βέργας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: