20 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη για το Γ.Π.Σ. στο Δήμο Καλαμάτας

Ευρεία ενημερωτική σύσκεψη για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Καλαμάτας υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου Χρήστου Ριζά και τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρο Μπρεδήμα κι έγινε αποδεκτό από όλες τις πλευρές. Σκοπός της συνάντησης είναι η πληρέστερη ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η αναζήτηση λύσεων για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την περιοχή της Βέργας.
Νίκας:«Αναπτυξιακό εργαλείο το Γ.Π.Σ.»
Ως αναπτυξιακό εργαλείο για χιλιάδες ανθρώπου, χαρακτήρισε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας σημείωσε πως το σχέδιο καθοδηγείται κεντρικά και πληρώθηκε από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ γι’ αυτό έχουν καταθέσει τις απόψεις τους 19 συνολικά φορείς. Για την περιοχή της Βέργας, ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε πως θα υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις με χάραξη νέας περιαστικής περιοχής.
Οι αρμοδιότητες των θεματικών αντιπεριφερειαρχών...
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ανατέθηκαν αρμοδιότητες στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ως εξής:
Στην Ντίνα Νικολάκου οι τομείς Ανάπτυξης, Έργων και Περιφερειακής Ενημέρωσης, στον Ανδρέα Πουλά οι τομείς Απασχόλησης, Παιδείας και Υγείας, και στον Απόστολο Παπαφωτίου οι τομείς Ενέργειας, Βιομηχανίας και Πολιτισμού.
Εξάλλου ο κ. Τατούλης όρισε αναπληρωτή περιφερειάρχη, όταν ο ίδιος απουσιάζει ή κωλύεται, τον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου ορίστηκε Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.
Επικρίσεις Πετράκου κατά του Περιφερειάρχη...
Τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη «και τη περί αυτόν ηγετική ομάδα» κατηγορεί με δηλώσεις του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος αναφερόμενος στις πρώτες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι «ευτελίζουν το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αν δεν αλλάξουν ριζικά αντίληψη, τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απαξίωση», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο το ότι ακόμα δεν έχει συζητηθεί κανένα θέμα που απασχολεί την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της Πελοποννήσου».
Πάλι πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Καλαμάτα...
Ομαλοποιείται σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής τις τελευταίες ώρες, το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα απορρίμματα στην πόλη της Καλαμάτας τα οποία παραμένουν από την περασμένη εβδομάδα αμάζευτα στο μεγαλύτερο μέρος τους. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Καμβυσίδης, το πρόβλημα έχει να κάνει με τον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποκομιδή και την απομάκρυνσή τους και την αντιπαράθεσή του με ιδιοκτήτες φορτηγών, πρόβλημα που σταδιακά αρχίζει να επιλύεται.
ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: