28 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Επίσκεψη στο Δήμο Ευρώτα πραγματοποίησε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος, για να συζητήσει με τους πολίτες και τους φορείς τα δύο οξυμμένα ζητήματα στα οποία είχε αναφερθεί στις 20 και 23 Ιανουαρίου, το θέμα της ρύπανσης του Ευρώτα και τα προβλήματα των εσπεριδοκαλλιεργητών.'Εγινε και μια σύντομη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Ηλία Παναγιωτακάκο, ο οποίος συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες και να παρθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και ανάδειξη του Ευρώτα.


Μέτρα τώρα για την ενίσχυση των εσπεριδοκαλλιεργητών

Σε σχέση με τα προβλήματα των εσπεριδοκαλλιεργητών ο Θανάσης Πετράκος συζήτησε με απλούς παραγωγούς και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Σκάλας και συζήτησε με τη διοίκηση για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά οι εσπεριδοκαλλιεργητές, με συνέπεια να έχει καταρρεύσει το εισόδημά τους και το μέλλον της καλλιέργειας να είναι εξαιρετικά επίφοβο.
Ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε: «Είμαστε στο πλευρό των εσπεριδοκαλλιεργητών και των υγιών συνεταιρισμών στον αγώνα που κάνουν για την επιβίωσή τους και τη συνέχιση της καλλιέργειας. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν κλαδικές πολιτικές για τα βασικά αγροτικά προϊόντα. Ένα από αυτά είναι τα εσπεριδοειδή. Ενώνουμε την αγωνία μας με όλους τους παραγωγούς για την εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: