17 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΑΓΩΓΗ 39χρονης ΚΙΝΕΖΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ!!!

Μια ακόμη απαγωγή μετανάστη από την Κίνα, που δραστηριοποιείται εμπορικά στη Μεσσηνία, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Μεσσήνη. Πρόκειται για μια 39χρονη Κινέζα που διατηρεί κατάστημα στη Μεσσήνη, η οποία έπεσε θύμα απαγωγής, με δράστες 4 Κινέζους. Τα μέλη της σπείρας των απαγωγών άρπαξαν την 39χρονη και την έβαλαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου με προορισμό την Αθήνα, απ’ όπου θα ζητούσαν λίτρα από το σύζυγο της. Οι δύο από τους απαγωγείς που επέβαιναν σε διαφορετικό αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία και συνελήφθησαν. Οι άλλοι δύο που μετέφεραν την απαχθείσα, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο μετά τη σήραγγα του Αρτεμισίου, στον εθνικό δρόμο προς Αθήνα, και εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί βρήκαν τη 39χρονη Κινέζα δεμένη χειροπόδαρα και φιμωμένη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη απαγωγή μετανάστη από την Κίνα τους τελευταίους 4 μήνες στη Μεσσηνία. Η πρώτη απαγωγή Κινέζου επιχειρηματία σημειώθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου στη Γαστούνη και η απελευθέρωσή του έγινε στα Φιλιατρά, ενώ ένα μήνα μετά, απήχθη Κινέζα επιχειρηματίας στην Κυπαρισσία και αφού για δύο περίπου εβδομάδες έμεινε όμηρος, στον Πύργο Λεύκτρου, στη Μάνη, απελευθερώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία ανακάλυψε τα ίχνη των απαγωγέων, συλλαμβάνοντας έναν από αυτούς που κατηγορείται για συμμετοχή στις δύο αυτές αξιόποινες πράξεις.

Πρόταση συγχωνεύσεων σχολείων…
Τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων της Μεσσηνίας που θα καταθέσει στο υπουργείο Παιδείας, παρουσίασε χθες στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνη και στην Α’ ΕΛΜΕ, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κώστας Βασιλόπουλος. Σύμφωνα με αυτή το Γυμνάσιο Μερόπης συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Μελιγαλά, ενώ το Λύκειο Διαβολιτσίου συγχωνεύεται με το Λύκειο Μελιγαλά. Επίσης το Γυμνάσιο Κοπανακίου συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, οι λυκειακές τάξεις Λογγά μεταφέρονται στο Λύκειο Πεταλιδίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο συγχώνευσης και του Γυμνασίου Λογγάς με το Γυμνάσιο Πεταλιδίου. Άλλες συγχωνεύσεις είναι του Γυμνασίου Χατζή με Γυμνάσιο της Μεσσήνης, καθώς και του 1ου και 2ου Λυκείου Μεσσήνης.

Ο Νίκας σε Σύσκεψη στην Αθήνα για τα σκουπίδια…
Σύσκεψη για το θέμα των σκουπιδιών που κατακλύζουν τους δρόμους της Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών με συμμετοχή υπουργού, τεχνικών και υπηρεσιακών παραγόντων συναρμόδιων υπουργείων και παρουσία του δημάρχου Παν. Νίκα. Προηγουμένως, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο κ. Νίκας θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Τρίπολη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού του κ. Τατούλη για το διεθνή διαγωνισμό και τη μέθοδο για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων που εξετάζεται.

Νεος χαμός με τα σκουπίδια στη Καλαμάτα…
Τα σκουπίδια εξακολουθούν να σωρεύονται στους δρόμους της Καλαμάτας και να διογκώνονται οι σωροί, με αποτέλεσμα να οξύνεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο το πρόβλημα. Ο εργολάβος που έχει αναλάβει εδώ και λίγους μήνες την μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας δυσκολεύεται να βρει νόμιμο χώρο εναπόθεσης ενώ διαθέτει συνολικά έξι φορτηγά τα οποία δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις του. Αποτέλεσμα αυτών είναι τα σκουπίδια να παραμένουν σε σωρούς μέσα και γύρω από τους κάδους για παραπάνω από μια εβδομάδα. Στο Δήμο Καλαμάτας πάντως έφθασε η έγκριση νομιμότητας της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την προώθηση –πιλοτικά- της μεθόδου διαχείρισης RAM.
Αντιδρώντας στην κατάσταση αυτή, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μπρεδήμας, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι περιορίζει τη δραστηριότητά της στο κέντρο της πόλης, ενώ σαφής ήταν ο υπαινιγμός του ότι σκοπίμως αφήνει τα σκουπίδια στους δρόμους για να εκβιάσει καταστάσεις για την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων RAM στη «Μαραθόλακκα»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα σκουπίδια…
Προτάσεις για τη λύση του προβλήματος των απορριμμάτων και τη διαχείρισή τους καταθέτει η με ανακοίνωσή της «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμάτας, στην οποία σημειώνεται: «Λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων υπάρχει και μάλιστα ολοκληρωμένη», και αφορά «στη Διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων από Ενιαίο Κρατικό Φορέα, ο οποίος θα λειτουργήσει με γνώμονα την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί από το κράτος και όχι από ιδιώτες και θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό». Ως προτεραιότητες του σχεδιασμού θέτει «την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, την επιλογή κατάλληλου μείγματος σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης και επεξεργασίας (σταθμοί μεταφόρτωσης, μηχανική ανακύκλωση, κομποστοποίηση), την ασφαλή υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων και των πρωτογενών απορριμμάτων που δεν ανακυκλώνονται». Επίσης η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμάτας ως άλλες παραμέτρους για λύση του προβλήματος των απορριμμάτων προτείνει «τη χωροταξικά ορθολογική κατανομή των νέων μονάδων επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των απορριμμάτων και τη διαχείριση των επικίνδυνων βιομηχανικών και των ιατρικών αποβλήτων ξεχωριστά από τα αστικά απορρίμματα».

«Δίκτυο»: Σε λάθος δρόμο η Δημοτική Αρχή…
Η μετεκλογική συνέλευση του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής, όπου έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κίνησης, εκτιμήσεις για την πορεία της Δημοτικής Αρχής, και σχεδιασμός των παρεμβάσεων και των δράσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και εκλογή νέας Συντονιστικής Επιτροπής. Το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» διατυπώνοντας την εκτίμηση του για την πορεία της Δημοτικής Αρχής θεωρεί ότι «η πολιτική της κινείται σε λάθος κατεύθυνση» και ότι «δεν έχει σωστή άποψη για την πόλη και το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή, και τη σχέση τού πολίτη με τον Δήμο». Επίσης της καταλόγισε «μονομερή, λανθασμένη και ετεροβαρή παρέμβαση στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό των περιμετρικών γειτονιών του παλιού εμπορικού κέντρου και την υποβάθμιση πιο απομακρυσμένων περιοχών, όπως για παράδειγμα η Δυτική γειτονιά». Επίσης, το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας» κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι «διαχειρίστηκε το σχέδιο πόλης με σοβαρή ανεπάρκεια και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση», της καταλόγισε «έλλειψη οικολογικής άποψης για τη διαχείριση των απορριμμάτων» και ότι «ασκεί πολιτική αυξήσεων, εισπρακτικών μηχανισμών ανταποδοτικών τελών σε ένα “τοπικό δημοτικό μνημόνιο”». Επίσης για τη Δημοτική Αρχή αναφέρθηκε ότι «κρύβει την αμηχανία της στο τι πρέπει να γίνει και μετατρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένα μηχανισμό έγκρισης διοικητικών αποφάσεων», και πως «δεν έχει οργανώσει δυναμικά την συνεργασία της με τις Δημοτικές και τοπικές κοινότητες». Τέλος το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι «οργανώνει ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα υποβάλλοντας την πόλη σε «σκουπιδοσόκ» για να δρομολογήσει λαθεμένες κατευθύνσεις», αναφέροντας ότι «με τις 250.000 € θα μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια να έχει αγοράσει και να δημοτικοποιήσει δεκάδες στρέμματα γης. Ο δήμος οδηγείται μεσοπρόθεσμα σε οικονομικά ασύμφορες λύσεις και αυξημένα δημοτικά τέλη για τους δημότες».

Εγκαίνια της σπουδαστικής εστίας στο ΤΕΙ Καλαμάτας… Η σπουδαστική εστία Καλαμάτας του ΤΕΙ θα εγκαινιαστεί το Σάββατο στις 11:00 το πρωί από την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η εστία, όπως είναι γνωστόν, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του ανατολικού κέντρου Καλαμάτας, στο παλιό στρατόπεδο.

Κινητοποίηση για Καλαμάτα και Ναύπλιο…
Οι Επιτροπές Αγώνα ΑΕΙ-ΤΕΙ ετοιμάζουν κινητοποίηση ενόψει της επίσκεψης της υφυπουργού Παιδείας το Σάββατο στην Καλαμάτα, και την Κυριακή στο Ναύπλιο, όπου και θα μιλήσει στη Σύνοδο των Πρυτάνεων. Οι Επιτροπές Αγώνα ΑΕΙ-ΤΕΙ καλούν τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση το Σάββατο στις 10:00 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, και την επόμενη ημέρα στο Ναύπλιο «ενάντια στην φιέστα της κυβέρνησης στην Εστία Καλαμάτας, και στην παμπελοποννησιακή κινητοποίηση του ΜΑΣ στην σύνοδο των Πρυτάνεων στο Ναύπλιο», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση της Διαμαντοπούλου να «εγκαινιάσει» τις σπουδαστικές εστίες στην Καλαμάτα. Κάνουν φιέστες την ώρα που η Εστία δεν επαρκεί ούτε για το 10% των αναγκών των σπουδαστών».

2ωρη κατάληψη των δικαστηρίων…
Σε δίωρη συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας και των Περιφερειακών Ειρηνοδικείων προχώρησαν χθες, από τις 08:00 έως τις 10:00 το πρωί, οι δικηγόροι της Καλαμάτας σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη προχθές σε έκτακτη γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου. Οι δικηγόροι συνεχίζουν μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου την αποχή από τα καθήκοντά τους, μετά από σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που ελήφθη το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα. Οι δικηγόροι αντιδρούν στην προώθηση από την κυβέρνηση της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους. Στις 11:00 το πρωί, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κ. Μαργέλης έδωσε συνέντευξη τύπου στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου παρουσίασε και εξήγησε τις θέσεις και τον αγώνα των δικηγόρων. Όπως σημειώθηκε, «το προτεινόμενο νομοσχέδιο, ένα σκοπό έχει την εξαφάνιση του δικηγόρου-λειτουργού, ελεύθερου και μαχόμενου, την τόνωση και ίδρυση νέων μορφών δικηγορικών εταιρειών για τη διασφάλιση και μόνο του κεφαλαίου και τον αποκλεισμό του κάθε απλού Έλληνα πολίτη από την προσφυγή του στη δικαιοσύνη». Επίσης αναφέρθηκε ότι «ήδη έχουν νομοθετηθεί οικονομικές επιβαρύνσεις στις ποινικές και διοικητικές δίκες με αύξηση παραβόλων από 500 έως 1000%», και οι δικηγόροι αντιδρούν στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, που όπως σημειώθηκε «προστατεύουν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, αμφίδρομα του πολίτη και του δικηγόρου και ζητούν την προστασία των ιδιαίτερα χαμηλών ελαχίστων αμοιβών των δικηγόρων και ιδίως των νέων και των συνεργατών τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών και κατασκευαστών». Η στάση του κλάδου θα επανακαθοριστεί σε ένα συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων το Σάββατο.

Ανοίγουν αύριο τα διόδια στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας-Τρίπολης!
Κινητοποίηση για άνοιγμα των διοδίων της Ασέας, στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας –Τρίπολης, προγραμματίζει η γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ γι’ αύριο, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης και με ανακοίνωσή της «καλεί το λαό και τους φορείς της Μεσσηνίας σε συμμετοχή». «Να υπάρξουν αποφάσεις και κινητοποίηση του λαού που θα δώσει αποφασιστική απάντηση στον αυταρχισμό κυβέρνησης και εργολάβων», αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Καμιά ανοχή στη ληστεία μέσω των διοδίων. Να καταργηθούν τώρα όλα! Να μην τρομοκρατηθούμε, και αποφασιστικά να απαντήσουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε την ποινικοποίηση του αγώνα μας. Ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτελέσματα». Στην ίδια ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σημειώνεται: «Να καταργηθούν όλα τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού. Έργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Κατάργηση όλων των διοδίων και όλοι οι οδηγοί να κυκλοφορούν ελεύθερα στους αυτοκινητόδρομους».

Να αυξηθεί το πλαφόν για τα θερμοκήπια…
«Έντονη είναι η ανησυχία των παραγωγών του νομού Μεσσηνίας, που Να αυξηθεί το πλαφόν για τα θερμοκήπια
δραστηριοποιούνται στο κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, μετά την δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε επενδυτικό σχέδιο με μέγιστο προϋπολογισμό 50.000 €». Αυτό αναφέρεται σε επιστολή βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη για τα σχέδια βελτίωσης στη περιοχή της Τριφυλίας, στην οποία προστίθεται: «Με δεδομένο ότι οι θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις του Νομού μας είναι σύγχρονες και αξιοποιούν όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, το πλαφόν των 50.000 € δεν καλύπτει τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές τις εγκαταστάσεις να αποκλείονται από το επενδυτικό σχέδιο. Για την αποτελεσματική εφαρμογή του επενδυτικού σχεδίου και για την ουσιαστική αξιοποίησή του από τους παραγωγούς του Νομού μας, παρακαλώ να αρθεί ο όρος του πλαφόν των 50.000 € και να γίνεται η κατάταξη των ενδιαφερομένων χωρίς να απαιτείται να καλύψουν κάποια όρια».

«Οι Δήμοι να στηρίξουν την τοπική οικονομία»
Την κάλυψη αναγκών των Δήμων της Μεσσηνίας από επιχειρήσεις του νομού, ζητά με επιστολή του προς τους Δημάρχους της Μεσσηνίας ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γεώργιος Καραμπάτος, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναπτύξει για την τόνωση των μεσσηνιακών επιχειρήσεων εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της πρωτοβουλίας «Συμμαχία για την Ενδυνάμωση Μεσσηνιακής Αγοράς». Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Καραμπάτος, «κλειδί για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι η ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ Δήμων, φορέων και επιχειρήσεων της περιοχής μας, η οποία, στην προκειμένη περίπτωση, μεταφράζεται με το να προτιμώνται οι επαγγελματίες της Μεσσηνίας για την παροχή υπηρεσιών και την προμήθεια διαφόρων ειδών». Καταλήγοντας σημειώνει ότι «μέσα από τέτοιες τακτικές αλληλεγγύης και συνεργασίας θα ενισχύσουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας που δίνουν καθημερινά μάχη για την επιβίωσή τους και θα κάνουμε ένα βήμα προς την ευημερία και την ενδυνάμωση της μεσσηνιακής αγοράς».

Απογραφή δελτίων κοινωνικού Τουρισμού…
Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου η απογραφή των δικαιούχων για τα φετινά δελτία κοινωνικού τουρισμού από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Οι δικαιούχοι της Μεσσηνίας πρέπει να προσέρχονται κατά αλφαβητική σειρά στο γραφείο του Οργανισμού στην Καλαμάτας (Αριστοδήμου 92Α στο Εργατικό Κέντρο), τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 27210 29548.

Διάλεξη για το σύμπαν στη Μεσσήνη…
Διάλεξη με θέμα «Ο Άνθρωπος και το Σύμπαν, αναζήτηση ζωής έξω από την Γη», διοργανώνει «η Ελληνική Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης», στη Μεσσήνη, με ομιλητή τον Παναγιώτη Γ. Νιάρχο, καθηγητή της Αστρονομίας στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διάλεξη θα γίνει το Σάββατο στις 06:30 το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο «Μεσσήνη» του Δημ. Κουζή.

Αναδάσωση στον Ταΰγετο…
Ο περιβαλλοντικός σύλλογος «οι φίλοι του Ταϋγέτου» και η «Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο», διοργανώνουν την Κυριακή εθελοντική αναδάσωση στη περιοχή Κατούνες Ταϋγέτου των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λαδά και Πηγών του Δήμου Καλαμάτας, στο 33ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας-Σπάρτης. Στην αναδάσωση, κατά την οποία θα φυτευτούν 8.000 φυτά μαύρης πεύκης, θα μετάσχουν μέλη των συλλόγων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, μαζί με εθελοντές από ενεργούς συλλόγους και πολίτες της Καλαμάτας, με την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Καλαμάτας, το οποίο θα διαθέσει και τα φυτά. Το Ίδρυμα των Ομογενών «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», θα συμμετέχει στα έξοδα της διάνοιξης των λάκκων και της μεταφοράς φυταρίων από δασικά φυτώρια της Β. Ελλάδος, και σε όλες τις υπόλοιπες δαπάνες, όπως το κάνει εδώ και χρόνια. Όσοι πάρουν μέρος στην προσπάθεια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δενδροφύτευση θα αρχίσει 09.30 το πρωί, και είναι εύκολη αφού θα υπάρχουν έτοιμοι λάκκοι και τα φυτά κοντά τους. Επίσης, γνωστοποιείται ότι επειδή η εργασία της φύτευσης θα γίνει σε υψόμετρο 1.300 μέτρα περίπου, όσοι μετάσχουν σ’ αυτήν θα πρέπει να φέρουν την κατάλληλη ενδυμασία, γάντια, παπούτσια και ένα μικρό σκαλιστήρι, και ένα μπουκάλι νερό. Το πρωί θα προσφερθεί τσάι Ταϋγέτου και το μεσημέρι θα παραδοσιακή φασολάδα με τα συναφή μαζί κρασί και τσίπουρο Ταϋγέτου.

«Τα σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα»
Συνεχίζονται οι παραστάσεις με την καινούργια παραγωγή του ερασιτεχνικού θεατρικού σχήματος «ΣΥΝ 1- Μιχάλης Τούμπουρος» στο έργο του Λόρκα «Τα σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα». Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Κώστα Κατσουλάκη και παρουσιάζεται καθημερινά μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Οι Jazz Steps στο «Soul»
Οι Jazz Steps θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σήμερα στις 10:00 το βράδυ, στο «Soul». Θα ακουστούν κομμάτια από την εποχή του Swing και του Mainstream. Το σχήμα αποτελείται από σπουδαστές του νεοσύστατου τμήματος Jazz του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Η μουσική επιμέλεια είναι του Σύλβιου Σύρρου.
ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4m

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΑΡΑΔΕΣ…
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ
Ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Παμίσου Μεσσήνης με τον Αστέρα Μαχαιράδου, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 3 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο Ζακύνθου, και περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του πρωταθλήματος της Τέταρτης εθνικής.

Ο διαιτητής Χρήστος Βεργέτης του συνδέσμου Αρκαδίας θα σφυρίξει τον αγώνα Εράνης-Αχιλλέα Αιγιαλείας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 3 μετά το μεσημέρι στο δημοτικό στάδιο Φιλιατρών.

Επίσης την κυριακάτικη συνάντηση που θα διεξαχθεί την ίδια ώρα ανάμεσα στο Ζαβλάνι και τον Αθλητικό Όμιλο Κυπαρισσίας στο παμπελοποννησιακό στάδιο Πατρών, ορίσθηκε να διευθύνει ο διαιτητής Γεώργιος Χατζής του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής.

Ο αγώνας Καλαμάτας-Αθλητικός Όμιλος Κροκεών ματαιώνεται, καθώς η ομάδα της Λακωνίας, αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων, ενώ ο Μεσσηνιακός έχει ρεπό.

ΦΙΛΙΚΟ ΤΕΣΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΓΣ…
Φιλικό αγώνα, έχει προγραμματίσει να δώσει η Καλαμάτα σήμερα στις 03:30 το απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο παραλίας με αντίπαλο το Μεσσηνιακό, ενώ στα αγωνιστικά πλάνα που καταρτίζει ο τεχνικός των μελανόλευκων Έλβιο Μάννα δεν υπολογίζει τον Παναγιώτη Δρούγα, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, καθώς στις αρχές της εβδομάδας, είχε ένα τροχαίο ατύχημα με την μοτοσικλέτα που οδηγούσε.

Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ…
Η τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων μελών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του αθλητικού Κέντρου της Ένωσης στο Κορδία και εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για το έτος 2010, και ο προϋπολογισμός για το 2011.

ΒΟΛΕΙ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ…
Τα βλέμματα των φίλων του ευγενούς αθλήματος στη πόλη μας, είναι στραμμένα στο μεσσηνιακό ντέρμπι της Δεύτερης εθνικής κατηγορίας βόλεϊ ανδρών ανάμεσα στην Καλαμάτα ’80 και τη Γυμναστική Εταιρεία Μεσσηνίας, που θα διεξαχθεί στις 6.30 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Παραλίας.

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Πελοποννήσου…
Σε εξ αναβολής αγώνα του πρωταθλήματος μπάσκετ της πρώτης τοπικής κατηγορίας που διεξήχθη χθες στο γήπεδο της Τέντας, ο Παναθηναικός Καλαμάτας επικράτησε επί του Γυθείου με σκορ 69-42. Επίσης ο Σπαρτιάτης τεχνικός των πρασίνων Σπύρος Ψυχογιός χρησιμοποίησε τους: Σπυρόπουλο, Γιαννακέα, Πατριαρχέα, Σπηλιώτη, Λιανό, Γαρίνη, Φουρναράκο, Γιαννακόπουλο και Μανιάτη ο οποίος πέτυχε και 20 πόντους.
Στο μεταξύ, η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου ανακοίνωσε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 07:30 το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης με την συμμετοχή και του συνδέσμου Διαιτητών και Κριτών Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: