28 Φεβρουαρίου 2011

ΟΓΚΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ..

Η κατάσταση με τα απορρίμματα στην πόλη της Καλαμάτας είναι πλέον οριακή, καθώς όγκοι σκουπιδιών εξακολουθούν να κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης, με επιλεκτική μόνο αποκομιδή μικρών ποσοτήτων. Η δημοτική αρχή ετοιμάζεται για την εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων RAM στην περιοχή της «Μαραθόλακκας», σχεδιασμός που συναντά ωστόσο την έντονη αντίδραση πολιτών, κατοίκων και επαγγελματιών του Ταϋγέτου. Πάντως το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, αποφάσισε να αιτηθεί από την Κυβέρνηση το Διοικητικό κλείσιμο της «Μαραθόλακκας» και τη χρηματοδότηση της αποκατάστασής της από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡ, μαζί με τις χωματερές της Γιαννιτσανίκων και του Νέδοντα στα παλιά λατομεία Μπάκα. Την αντίθεσή τους στην ανάπτυξη της μονάδας RAM στον Ταΰγετο εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεώδορο Μπρεδήμα να υποστηρίζει ότι θα αποκαλυφθεί πως ο «σκουπιδοεργολάβος» έχει έρθει σε συνεννόηση με το δημοτική αρχή για να μην παίρνει τα σκουπίδια ώστε να πιεστεί η κοινωνία και να γίνει αναγκαστικά αποδεκτή η μεταφορά τους στον Ταΰγετο. Ο δήμαρχος Παν. Νίκας από την πλευρά του επανέλαβε ότι υπάρχουν όλες οι νόμιμες άδειες για την εγκατάσταση της μονάδας στη «Μαραθόλακκα» και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα από περιβαλλοντικής άποψης, χαρακτηρίζοντας τις όποιες αντιδράσεις «πολιτικές και κομματικές». Ο δήμαρχος προσέθεσε ακόμη πως δεν πρόκειται πλέον απλά και μόνο για μια επιλογή της δημοτικής αρχής, αλλά για επιλογή της ίδιας της κυβέρνησης με τη σύμφωνη τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προτάσεις για τα απορρίμματα...
Προτάσεις για τη λύση του προβλήματος των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει η Μεσσηνία και ειδικότερα η Καλαμάτα με ιδιαίτερη ένταση, διατυπώνει η Δημοκρατική Αριστερά Καλαμάτας με ανακοίνωσή της στην οποία σημειώνει: «Ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος της επεξεργασίας των απορριμμάτων του Νομού Μεσσηνίας και ιδιαίτερα της Καλαμάτας με την προσπάθεια της εγκατάστασης στην «Μαραθόλακκα» κάποιου συστήματος RAM (θυμηθείτε Σούκο), αναδεικνύει ακόμα μια φορά την έλλειψη Περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων, την αδράνεια και αδιαφορία της Περιφέρειας ,των εκπροσώπων της εκάστοτε δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα της σημερινής που εθελοτυφλεί μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της Καλαμάτας» στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οφείλουν η δημοτική αρχή, η περιφέρεια, η κυβέρνηση και εμείς σαν πολίτες αυτής της πόλης να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά όλους μας, δεν μπορούμε να το μεταθέτουμε στον διπλανό μας και δεν πρέπει να το παραπέμψουμε για μια ακόμη φορά». Ως κύριες λύσεις προτείνονται η άμεση κατάρτιση νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και η άμεση υλοποίηση του, η εφαρμογή των βασικών αρχών για την σωστή διαχείρισης των σκουπιδιών, όπως διαλογή στην πηγή, λιπασματοποίηση-κομποστοποίηση και η υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), και η δημιουργία Διαδημοτικού Διαχειριστικού Φορέα, που θα συμβάλει άμεσα στην γρήγορη υλοποίηση του σχεδιασμού. Επίσης στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «για να λειτουργήσουν άμεσα αυτά τα μέτρα κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία όλων των τοπικών αρχών».

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Καλαμάτας...
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 08:00 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», του Διοικητηρίου, προκειμένου να συζητήσει τα 9 θέματα της ημερήσιας διάταξης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμάτας, η συγχώνευση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Κοινωφελών Επιχειρήσεων του Δήμου Καλαμάτας, και ο ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Ο Γιώργος Ανωμερίτης στην Καλαμάτα...
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης θα βρίσκεται σήμερα στην Καλαμάτα και στις 11:30 το πρωί θα έχει συνάντηση στο Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας με τον πρόεδρο του Νίκο Τζάννε, και το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθεί τόσο το θέμα της προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καλαμάτας, όσο και η σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.

Νέα συνεδρίαση για το «Συμπαραστάτη»
Μία ακόμη απόπειρα, η τέταρτη και τελευταία για την ανάδειξη του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», θα πραγματοποιήσει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 179 του «Καλλικρατικού» νόμου, «η σχετική διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών από την εγκατάσταση των περιφερειακών αρχών», δηλαδή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα συνεδριάσει στις 2:30 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, για τη συζήτηση των 14 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων είναι και η επιλογή του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης». Ο περιφεριάρχης Πέτρος Τατούλης εμμένει πάντως στην πρότασή του για ανάδειξη του δικηγόρου Γιώργου Μπουλούκου στην συγκεκριμένη θέαση όπως ανακοίνωσε και χθες κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας του συνδυασμού «Νέας Πελοπόννησος» στην Τρίπολη. Θυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», υπήρχαν τέσσερις διαρροές από τη πλειοψηφία, ενώ έφυγαν και δεν πήραν μέρος τρεις σύμβουλοι του Δημ. Δράκου από την Κορινθία, οι Ν. Ταγαράς, Σπ. Παπαθεοφάνους και Κ. Λέγκας. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο κ. Ταγαράς προς την εφημερίδα «Ελευθερία» δήλωσε ότι «έγιναν λάθη απ’ όλους στο θέμα αυτό και τράβηξε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε», και ζήτησε έστω και την τελευταία στιγμή, να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, για να βρεθεί λύση.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ...
Επενεξελέγη ο Κώστας Μαργέλης,

Επαναληπτικές στην Κυπαρισσία...
Επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ο Κώστας Μαργέλης που ηγείτο του μοναδικού ψηφοδελτίου, της “Ενωτικής Κίνησης”, που είχε κατέλθει στις εκλογές. Ο κ. Μαργέλης συγκέντρωσε εντυπωσιακό ποσοστό καθώς από τους 303 συναδέλφους του (επί συνόλου μελών 334), έλαβε 285 ψήφους ενώ βρέθηκαν 18 λευκά. Ο κ. Μαργέλη μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον πρόσωπό τους και έδωσε την υπόσχεση πως και την καινούργια διετία θα διαθέσει όλες τους τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων και την υπεράσπιση του ρόλου των δικηγόρων. Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 6 Μαρτίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας καθώς στην χθεσινή εκλογική διαδικασία οι δυο υποψήφιοι Αιμιλιανός Σεκλός και Κων/νος Τσούτσιας ισοψήφησαν λαμβάνοντας ο καθένας 14 ψήφους ενώ βρέθηκε και ένα λευκό.

Απογραφή δελτίων κοινωνικού τουρισμού...
Συνεχίζεται η απογραφή των δικαιούχων για τα φετινά δελτία κοινωνικού τουρισμού από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τη χορήγηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού ισχύουν τα εξής όρια εισοδήματος κατά κατηγορία: Μεμονωμένοι δικαιούχοι ατομικό εισόδημα έως 17.000 € , δύο άτομα οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 €, τρία άτομα οικογενειακό εισόδημα έως 33.000 €, τέσσερα άτομα οικογενειακό εισόδημα έως 41.000 €, και οι πολύτεκνοι οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 €. Οι δικαιούχοι της Μεσσηνίας πρέπει να προσέρχονται κατά αλφαβητική σειρά στο γραφείο του Οργανισμού στην Καλαμάτας (Αριστοδήμου 92Α στο Εργατικό Κέντρο), τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι. Σήμερα απογράφονται όσοι δικαιούχοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Κ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 27210 29548.

Η «Κατσαρίδα» στην Καλαμάτα...
Η τελευταία παράσταση με την κωμωδία του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Κατσαρίδα» θα δοθεί σήμερα στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει ο ίδιος ο Βασίλης Μαυρογεωργίου τη μουσική έχει γράψει ο Κώστας Γάκης και παίζουν οι ηθοποιοί Θοδωρής Πετρόπουλος και Σεραφείμ Ράδης.

Εκδήλωση για τον Καβάφη...
Εκδήλωση, παρουσίασης του μουσικού λευκώματος με ποιήματα του Κων/νου Καβάφη θα γίνει σήμερα στις 8 το βράδυ στις «Σπονδές» στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Η παρουσίαση εντάσσεται στη σειρά των εκδηλώσεων «Κρυφό Σχολειό» και θα γίνει από τον ηθοποιό Χρίστο Τσάγκα και τον συνθέτη Φίλιππο Περιστέρη.

Το λεύκωμα «Ελ Γκρέκο»
Το λεύκωμα «Ελ Γκρέκο – η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος θα παρουσιαστεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Ελίτ» στην Καλαμάτα.
ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm

ΑΘΛΗΤΙΚΑ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ...
Σε 7 βαθμούς αύξησε και πάλι η Μαύρη Θύελλα τη διαφορά της από τον Αστέρα Αμαλιάδος που την ακολουθεί στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 6ου ομίλου της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, μετά την ευρεία νίκη της καλαματιανής ομάδας με 5-1 επί του Μεσσηνιακού και τη λευκή ισοπαλία της Εράνης με τη φιλοξενούμενη ομάδα της Ηλείας. Η Καλαμάτα προηγείται με 55 βαθμούς και ακολουθεί ο Αστέρας Αμαλιάδας με 48 βαθμούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Μεσσηνιακός Γ.Σ -Π.Σ Η Καλαμάτα 1-5
Πάμισος – Α.Ο. Κυπαρισσίας 0-1
Εράνη - Αστέρας Αμαλιάδας 0-0
Ατρόμητος Λάππα - Αστέρας Μαχαιράδου 4-1
Αχαϊκή - Τριταιικός 0-1
Ολυμπιακός Κεφαλλονιάς - Εθνικός Σαγέικων 2-1
Αχιλλέας Καμαρών - Α.Ε. Σπάρτης 1-0
Α.Ο. Κροκεών – Ζαβλάνι 0-3 (χ.α.)
Ρεπό ο Διαγόρας Βραχνέικων
Α’ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...
Το Σαββατοκύριακο, για το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, την 21η αγωνιστική, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Ηρακλής Καλαμάτας 1-0
Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας-Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης 1-0
Αθλητικός Όμιλος Ασπροχώματος- Μιλτιάδης Πύργου 0-2
Τέλλος Άγρας-Τσικλητήρας Πύλου 2-0
Απόλλωνας Καλαμάτας-Αθλητική Ένωση Αβίας 2-1
Αίαντας Καλαμάτας-Αθλητικός Όμιλος Πατίστα 1-2
Εθνικός Μελιγαλά-Ομόνοια Καλαμάτας 0-1
Και Αθλητικός Όμιλος ΦΑΡΑΙ-Παπαφλέσσας Χώρας 3-0 χωρίς αγώνα
Στη βαθμολογία μετά από 21 αγωνιστικές ο Αθλητικός Όμιλος ΦΑΡΑΙ εξακολουθεί να βρίσκεται στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα με 45 βαθμούς και ακολουθούν σε απόσταση αναπνοή ο Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας με 44 και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας με 43 βαθμούς.
Β’ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...
Το Σαββατοκύριακο, για το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, την19η αγωνιστική, στους δύο ομίλους σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα
1ος ΌΜΙΛΟΣ
Αστέρας Αρφαρών-Αθλητικός Όμιλος Διαβολιτσίου 1-0
ΠΑΟ Καλαμάτας-Νίκη Πλάτης 3-1
Δωριέας-Πάμισος Άριος 4-1
ΠΑΟ Καλό Νερού-Αστέρας Βαλύρας 0-0
Πανθουριακός-Αστέρας Μικρομάνης 0-1
Ατρόμητος Πλατύ-Αθλητικός Σύλλογος Μάνεσι 2-1
Και Παπαφλέσσας Άμφειας-Ηρακλής Κυπαρισσίας 4-3
Ο Αστέρας Αρφαρών οδηγεί την κούρσα με 50 βαθμούς και ακολουθούν
Παναθηναϊκός Καλαμάτας με 43 και Αστέρας Μικρομάνης με 40βαθμούς.
2ος Όμιλος...
ΠΑΟ Καλλιθέας-Πανιώνιος Καλαμάτας 0-2
ΠΑΟΚ Καλαμάτας-Ενωμένα Σωματεία Καλαμάτας 3-0
Αθλητικός Όμιλος Στενωσιάς-Πεταλίδι 1-5
Δόξα Καλαμάτας-Αθλητικός Όμιλος Βέργας 8-0
Κεραυνός Καλαμάτας-Ακρίτας Κορώνης 0-5
ΑΕΚ Καλαμάτας-Χανδριναϊκός 0-3
Και Αθλητική Ένωση Λογγάς-Αθλητικός Όμιλος Χατζή 2-0
Ο Ακρίτας Κορώνης βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 46 βαθμούς, και σε απόσταση δυο βαθμών ακολουθεί η Δόξα Καλαμάτας με 44 βαθμούς.

ΜΠΑΣΚΕΤ-Γ’ ΕΘΝΙΚΗ...
Για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ' εθνικής κατηγορίας η Καλαμάτα ’80 γνώρισε την ήττα χθες το απόγευμα στην αχαϊκή πρωτεύουσα από την ανώτερη Παναχαϊκή με σκορ 73-55.

ΒΟΛΕΙ-Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ...
Τέλος για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Δεύτερης εθνικής κατηγορίας ανδρών και οι δυο εκπρόσωποι της πόλης μας γνώρισαν προχθές το βράδυ την ήττα. Συγκεκριμένα η Καλαμάτα ’80 έχασε στη Πάτρα από την Ολυμπιάδα με 3-1 σετ και η Γυμναστική Εταιρεία Μεσσηνίας έχασε στην Τέντα από την Παλλήνη με 1-3 σετ.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα στην περιοχή μας η ΕΜΥ. Οι άνεμοι πνέουν από Νότιες Νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασίας κυμαίνεται από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογες καιρικές συνθήκες χωρίς αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας αναμένουν οι μετεωρολόγοι και για αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: