2 Φεβρουαρίου 2011

Ο εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Απογοητευμένος από τους πολιτικούς
o λαός,ελπίζει στο Θεό και ζητά
την βοήθειά του για την επιβίωση!!!
Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της Υπαπαντής του Σωτήρος στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Χιλιάδες λαού από την Μεσσηνία,την Πελοπόννησο καθώς και από άλλα σημεία της Ελληνικής επικράτειας,προσήλθαν να προσκυνήσουν την σεπτή και θαυματουργή εικόνα του ομώνυμου μητροπολιτικού ναού της Καλαμάτας. Πολύ δύσκολες οι εποχές που περνάμε και ο απλός λαός που στενάζει,εναποθέτει τις ελπίδες του στον Θεό για να ξεπεραστούν τα δεινά που τον οδηγούν στην εξαθλίωση.
Στην πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος Σαββάτος,συλλειτουργούντων πολλών Μητροπολιτών από άλλους νομούς της χώρας.Μαζί τους και η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βουλκάνου Ιθώμης,με επικεφαλής τον ηγούμενο π. Προκόπιο Σμυρνή.
Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν,ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης,ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς,ο Βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος ,ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας,Δήμαρχοι της περιοχής,Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Παραφωνία η ''απουσία'' της εμποροπανήγυρης
Πανελλαδική πρωτοτυπία... στην Καλαμάτα!!!
Παραφωνία υπήρξε εφέτος η ΜΗ πραγματοποίηση της καθιερωμένης από εκατοντάδες χρόνια πριν εμποροπανήγυρης, ''δια χειρός'' του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και των ''συν αυτώ''.Και τούτο προκειμένου να ωφεληθούν ολίγοι έμποροι της πόλης,σε βάρος βέβαια των κατοίκων της ευρύτερης εν γένει περιοχής και ασφαλώς των πλανόδιων εμπόρων ,που σημειωτέον ζουν από αυτή την δουλειά. Έχει γίνει άραγε αυτό σε άλλη πόλη της χώρας;;;
Εάν οδεύαμε προς εκλογάς κύριε Νίκα, θα το πράττατε αυτό;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: