28 Φεβρουαρίου 2011

Στο ΕΣΠΑ τρία νέα έργα στην Πελοπόννησο


Tρία σημαντικά έργα στην Πελοπόννησο εντάχθηκαν στο Ε.Σ.Π.Α με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου, μετά και τη θετική αξιολόγηση της Διαχειριστικής Αρχής.

Το πρώτο έργο αφορά την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
Το δεύτερο αφορά το έργο «Εκτέλεση εργασιών συντήρησης τοιχογραφιών Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας», ο προϋπολογισμός του οποίου φθάνει τα 230.000 ευρώ, ενώ οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν τη συντήρηση των τοιχογραφιών του συνόλου του Ναού, που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αρκαδίας.
Τέλος, το τρίτο έργο είναι η «Προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορος», με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Η εγκεκριμένη μελέτη που θα υλοποιηθεί, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και κατασκευή διαδρομών κίνησης επισκεπτών, ενώ ιδιαίτερη είναι η μέριμνα για την κυκλοφορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αναψυκτηρίου, χώρο προβολών και τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης για την εξυπηρέτηση του κοινού, καθώς και την εγκατάσταση οπτικοακουστικών μέσων στο χώρο προβολής και παρουσίασης.
kathimerini/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: