1 Μαρτίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο 46χρονος ΠΑΝ.ΓΥΦΤΕΑΣ

Δολοφονημένος βρέθηκε στο πορτ-παγκαζ του αυτοκινήτου του στην περιοχή «Αγριώματα», ανατολικά της Καλαμάτας, ένας 46χρονος στη 1 μετά το μεσημέρι. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Θεοδ. Γυφτέα, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι του τα μεσάνυχτα της Κυριακής και δεν είχε επιστρέψει μέχρι χθες το πρωί. Τότε τον αναζήτησαν οι συγγενείς του και στη 01:00 το μεσημέρι η γυναίκα του βρήκε το αυτοκίνητό του σε χτήμα, κοντά στο σπίτι τους, στα «Αγριώματα» και ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας βρήκαν το πτώμα του 46χρονου δεμένο στο πόρτ-παγκάζ του αυτοκινήτου του. Επιτόπου έσπευσαν αξιωματικοί της Αστυνομίας και ιατροδικαστής. Η Αστυνομία που ερευνά την υπόθεση για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονίας, αναμένεται να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για το έγκλημα.

Το ανάκτορο του Νέστορα στο ΕΣΠΑ...
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και μετά τη θετική αξιολόγηση της Διαχειριστικής Αρχής, εντάχθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) όσον αφορά στη Μεσσηνία η προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορος στο λόφο του Άνω Εγκλιανού, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χώρας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 400.000 ευρώ, ενώ η εγκεκριμένη μελέτη περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και κατασκευή διαδρόμων κίνησης επισκεπτών. Ιδιαίτερη είναι η μέριμνα για την κυκλοφορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς προβλέπεται η εξομάλυνση του εδάφους στα σημεία που η κλίση είναι μεγάλη, ώστε να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των αμαξιδίων. Επίσης το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μικρών κτισμάτων (αναψυκτήριο, χώρο προβολών κ.λ.π.) και τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης για την εξυπηρέτηση του κοινού, καθώς και την εγκατάσταση οπτικοακουστικών μέσων στο χώρο προβολής και παρουσίασης. Εξάλλου, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Η πρόταση είχε κατατεθεί από τη Διοίκηση του νοσοκομείου και είχε την έγκριση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του αρμόδιου Υπουργείου.

Αύξηση της ανεργίας στη Μεσσηνία...
Αύξηση παρουσίασε η ανεργία στη Μεσσηνία, σύμφωνα με στοιχεία του Ο.Α.Ε.Δ., όπως αναφέρεται στο Δελτίο Ιανουαρίου της «Αγοράς Εργασίας» που επιμελείται και παρουσιάζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην τοπική αγορά εργασίας. Στο τρίτο δελτίο (Δελτίο Ιανουαρίου 2011) παρουσιάζονται και αναλύονται στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σχετικά με το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά της ανεργίας στο νομό Μεσσηνίας. Σύμφωνα με αυτό, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο νομό Μεσσηνίας αυξήθηκαν κατά 3,42% (ή 276 άτομα) το Δεκέμβριο του 2010 σε σχέση με το Νοέμβριο του ίδιου έτους, και ο αριθμός τους ανέρχεται πλέον σε 8.338 άτομα, από τα οποία οι 7.537 (90,4%) αναζητούν ενεργά εργασία, ενώ οι 801 (9,6%) έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να βρουν εργασία μέσω των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.

Συνάντηση για το ελαιόλαδο στο Rimini Ιταλίας...
Σε Διεθνή Συνάντηση Εργασίας εκπροσώπων των ελαιοπαραγωγικών χωρών που έγινε στο Rimini της Ιταλίας συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος, μετά από πρόσκληση του Enrico Luppi, Προέδρου του Ιταλικού Εθνικού Οργανισμού Ελαιολάδου Citta dell’Olio. Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, συμμετείχαν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία και συζητήθηκαν πολλά θέματα με κυρίαρχο τις εξελίξεις, τα προβλήματα και τις προοπτικές αύξησης της κατανάλωσης ελαιολάδου, πρωτίστως στις Μεσογειακές χώρες αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Επίσης παρουσιάστηκε το νέο σχήμα «Συνομοσπονδία Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου και Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου» στο οποίο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα συμμετέχει ως επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας. Μετά το πέρας της συνάντησης, εκτίμηση του Επιμελητηρίου είναι ότι η Μεσσηνία εξασφάλισε στο νέο σχήμα μια θέση συντονιστή που θα έχει οφέλη μέσω της συμμετοχής σε προγράμματα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, αλλά και της παρακολούθησης της αγοράς.

«Ουσίες και εξάρτηση»...
Ομιλία με θέμα: «ουσίες και εξάρτηση» θα γίνει την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα διοργανώνουν τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στο χώρο του σχολείου. Εισηγητές θα είναι η κ. Χαρά Πετροπούλου, Ψυχίατρος –Ψυχοθεραπεύτρια και η κ. Βάσω Σεραφείμ Ψυχολόγος – πιστοποιημένη σύμβουλος τοξικοεξάρτησης και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας «Περί ψυχής». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
ERA Kαλαμάτας 105,4 Fm

Καιρός
Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα στην περιοχή μας η ΕΜΥ. Οι άνεμοι πνέουν από Νότιες Νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασίας κυμαίνεται από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογες καιρικές συνθήκες χωρίς αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας αναμένουν οι μετεωρολόγοι και για αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: