19 Αυγούστου 2011

Αρχαία Ιθώμη:Σε σκουπιδότοπο μετατρέπει την περιοχή ο Δήμαρχος Μεσσήνης

Συνεχίζεται αδιάκοπα η μεταφορά σκουπιδιών στην χωματερή της Βαλύρας,σχεδόν απ' ολόκληρο το Δήμο Μεσσήνης


Η θέση μας είναι στο Δήμο Οιχαλίας
Από τις στήλες των ηλεκτρονικών μας εφημερίδων είχαμε επισημάνει ότι η θέση του τέως Δήμου Ιθώμης στον Καλλικράτη είναι στον Δήμο Οιχαλίας.Και τούτο από κάθε άποψη.Ήτοι: Γεωγραφική,ιστορική,κοινωνική κ.λ.π. Τώρα αν οι κρατούντες τον Δήμο Ιθώμης τότε, δεν αντέδρασαν στην ενσωμάτωσή μας στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης, γιατί μπορεί να είχαν τους ''προσωπικούς'' τους λόγους, είναι ένα μεγάλο θέμα. Ωσαύτως τις ευθύνες μας έχουμε και εμείς σαν Ιθωμίτες που παρακολουθούσαμε παθητικά την εξέλιξη αυτή.

Θέλουν την Ιθώμη στο περιθώριο
 Ήταν όπως φαίνεται προδιαγραμμένη η μοίρα μας σε έναν αχανή Δήμο Μεσσήνης, με την Ιθώμη και ειδικά την Βαλύρα που βρίσκεται στην ''παραμεθόριο'' του Δήμου, να μείνει στο περιθώριο. Ίσως ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι μας θέλανε για σκουπιδοφάγους και ας έχει η περιοχή μας την πιο σημαντική πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρης της Μεσσηνίας(Ομηρική Μεσσήνη, Αρχαία Μεσσήνη, Βυζαντινά μνημεία-Μονές Βουλκάνου και Ανδρονικομονάστηρο).Αυτά για τον Δήμαρχο Μεσσήνης κύριο Στάθη Αναστασόπουλο, φαίνεται ότι είναι ''ψιλά γράμματα'' και δεν τον αγγίζουν.

Θάβουν τα Ιθωμαία μαζί με τα σκουπίδια...
 Άλλωστε είναι ο άνθρωπος που έθαψε φέτος τα Ιθωμαία, μια ιστορία 3.000χρόνων, και μαζί με τους κυρίους Θέμελη και Μπένο προχωρούν στο οριστικό θάψιμό τους με την δημιουργία ''Φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης''. Η ιστορία και η πολιτιστική παράδοση του τόπου μας τους αφήνει όχι απλά αδιάφορους, αλλά εναντιώνονται σε αυτή, όπως προαναφέραμε.

Η αντιπολίτευση ...στον κόσμο της
Από την άλλη μεριά σύσσωμη η αντιπολίτευση παραμένει ανύπαρκτη και οι τοπικοί και δημοτικοί μας σύμβουλοι ζουν στον κόσμο τους. Για όλα αυτά τα θέματα οφείλουμε τα αφυπνιστούμε και να αντιδράσουμε δυναμικά, γιατί η παθογένεια θρέφει το ''ουδέν μονιμότερον του προσωρινού''!!!
Γιάννης Λινάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: