6 Αυγούστου 2011

Λαύροι για το Ιδιοκτησιακό της Μάνης!

Αυτό που γίνεται με το «Ιδιοκτησιακό της Μάνης» -θέμα που έχει αναδείξει πολλές φορές η εφημερίδα μας, προβάλλοντας τον δίκαιο και αδικαίωτο ως τώρα αγώνα του δραστήριου Συλλόγου «Ευνομία» και του πανάξιου Πρόεδρού του Νίκου Μαντάγαρη- μας θυμίζει το …γιοφύρι της Άρτας, που ολημερίς το χτίζανε τη νύχτα γκρεμιζόταν! Ποιο «αόρατο χέρι» εμποδίζει άραγε την υπαγωγή και της Μάνης στο νομικό καθεστώς του άρθρου 62 του Ν.998\79;  
Χιλιάδες σελίδες ενημέρωσης, υπογραφές βουλευτών απ’ όλα τα κόμματα, κινητοποιήσεις πάσης φύσεως, για να διαπιστώνουμε ότι το αρμόδιο ΥΠΕΚΑ («Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής») αναζητεί εκ νέου σήμερα, απευθυνόμενο σε υπηρεσίες, πανεπιστήμια και υπουργεία, «διευκρινήσεις σχετικά με το γεγονός που αφορά το ιστορικό καθεστώς στη Μάνη επί Τουρκοκρατίας και όχι μόνο!», όπως ερωτά\καταγγέλλει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος!!! Αν είναι δυνατόν, τη στιγμή που υπάρχουν πλήθος τα ιστορικά τεκμήρια και μια συγκλονιστική γνωμοδότηση του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Απόστολου Γεωργιάδη. Τι άλλο θέλει αυτή η άθλια, ξεφτιλισμένη Πολιτεία και οι αλειτούργητοι λειτουργοί της για να πράξουν το απόλυτα αυτονόητο;!
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μανιατόγαμπρος βουλευτής ΛΑΟΣ Αττικής Μάκης Βορίδης αναρωτιέται με δική του πρόσφατη ερώτηση στη Βουλή: «Ισχύει η πολιτική βούληση για την υπαγωγή της Μάνης στο καθεστώς του άρθρου 62 Ν. 998/79 και από την παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και αν ναι γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία;»!!! Ίδομεν!

[από την "Αδούλωτη Μάνη", φύλλο 72, Ιούλιος 2011]

Δεν υπάρχουν σχόλια: