22 Σεπτεμβρίου 2011

Εκλογές, καθαρή εντολή και επαναδιαπραγμάτευση ζήτησε πάλι ο Σαμαράς

Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών επανέλαβε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς κατά τη συζήτηση που είχε με 30 Γερμανούς δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Σαμαράς, είπε και πάλι ότι η ΝΔ θέλει καθαρή εντολή από το λαό στη ΝΔ, ώστε μετά τις εκλογές να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

Κατά τη συζήτηση, στην οποία ήταν παρόντες οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας, το οικονομικό επιτελείο και τομεάρχες, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε και ανέλυσε το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ. Ερωτώμενος γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, φέρεται να απάντησε πως «είναι θέμα ευθύνης. Όταν βλέπεις ότι πηγαίνουν λάθος τα πράγματα, έχεις υποχρέωση να βγεις μπροστά».
Σε επισήμανση ενός δημοσιογράφου ότι «η τρόικα έχει πει πως δεν δέχεται τα φορολογικά μέτρα της Ν.Δ.», ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «είναι εμφανές ότι η σημερινή συνταγή δεν έχει επιτύχει και αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να δούμε πώς να αναθεωρήσουμε αυτή τη λαθεμένη συνταγή ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι. Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό βιβλίο στη διεθνή βιβλιογραφία που να τεκμηριώνει την άποψη για αύξηση φόρων σε εποχή βαθιάς ύφεσης».
Ερωτώμενος, τέλος, γιατί η ΝΔ δεν συναίνεσε σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο κ. Σαμαράς επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ: «Σας τα μετέφεραν λάθος», είπε: «Συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Εμείς είπαμε ‘ναι’, η κυβέρνηση είπε ‘όχι’. Ο Παπανδρέου πρότεινε την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ο Παπανδρέου την απέσυρε».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια: