19 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς ''ξέχασε'' ότι είναι ...και βουλευτής Μεσσηνίας;;;

Το τραίνο έφυγε από τη Μεσσηνία 
Το ίδιο και το στρατόπεδο 
Η Ολυμπία οδός κόβεται για τον Νομό μας  και ο αρχηγός της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς,επίδοξος Πρωθυπουργός(μάλλον θα μείνει αστείο της πρωταπριλιάς), ποιεί την νήσσαν!!! 
Γράφει ο Γιάννης Λινάρδος
Όπως δεν έβγαλε τσιμουδιά για την  φυγή του τραίνου και του Στρατοπέδου, το ίδιο κάνει και τώρα που τράπεζες και εργολάβοι δεν επιθυμούν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, να φθάσει η Ολυμπία Οδός έως την Μεσσηνία.Το μόνο που δείχνει να τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα  βολέψει τους κολλητούς του εντός Μεσσηνίας,είτε αυτό λέγεται κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ, είτε αφορά εκλογικές αναμετρήσεις  σε επαγγελματικούς κ.λ.π φορείς.
Αχαριστία στον τόπο που τον ανέδειξε; Βλακεία; και τα δυο μαζί; Ίσως!!! Και τούτο αν κρίνει κανείς από το μπάχαλο που έχουν επιφέρει οι κινήσεις του στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό μας, όπου με τον τρόπο του χώρισε τους νεοδημοκράτες στα τρία και έχασε εκεί που είχε την πλειοψηφία!!! Έτρεχε δηλαδή μόνος του και βγήκε τελευταίος!!! 
Τελικά μόνον ένας Λαμπρόπουλος έχει απομείνει να ενδιαφέρεται και να πασχίζει για την Μεσσηνία; Για τους τρεις του ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται πλέον λόγος,γιατί είναι ήδη πολιτικά νεκροί αφού ''έπαιξαν'' στην καταστροφική για της Ελλάδα και τους Έλληνες,σκακιέρα του ανεκδιήγητου πρώην Πρωθυπουργού, ΓΑΠ. Πού είναι ο κ.Σαμαράς στα καυτά αυτά θέματα που ''καίνε'' τον τόπο μας;;;  Και το ''ωραίο'' είναι ότι παραμένει στα χαρτιά βουλευτής Μεσσηνίας και επιθυμεί λέει να παραμείνει!!! Μήπως γιατί βλέπει ότι η θέση του στην αρχηγία της Ν.Δ θα είναι πολύ σύντομη;;;  
Διαβάστε στη συνέχεια το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του δημοσιογράφου Ηλία Μπιτσάνη:

Η Ολυμπία Οδός και η διεκδίκησή της
Η ΣΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Του Ηλία Μπιτσάνη
Βy: eleftheria online
Η υπόθεση της Ολυμπίας Οδού πάει και έρχεται αλλά μονίμως βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο Τράπεζες  και εργολάβοι θέλουν να σταματήσει το έργο στην Πάτρα, κυβερνητικοί παράγοντες υπόσχονται ότι θα χρηματοδοτήσουν από το ΕΣΠΑ την επέκταση μέχρι τον Πύργο και οι Μεσσήνιοι διεκδικούν να ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης που φέρνει το δρόμο μέχρι την Τσακώνα.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου επιβεβαιώνει ότι γενικώς παζαρεύει την υπόθεση των μεγάλων έργων ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων, αλλά αρνείται να δεσμευτεί για οτιδήποτε. Με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να δηλώνει αισιόδοξος και σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται πως υπάρχει καμία πρόθεση να πιέσει πραγματικά κάποιος για την ολοκλήρωση του έργου (με εξαίρεση τα τμήματα για τα οποία δημιουργήθηκε νομικό πρόβλημα).
Πολλές φορές και με διάφορες αφορμές έχουμε επικρίνει τους βουλευτές και τον περιφερειάρχη για
αδράνεια. Και αυτό γιατί δεν πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητα του “χαρτοπόλεμου“ και των δηλώσεων, ούτε στους λεονταρισμούς για… προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ολα αυτά απλώς υποδηλώνουν την αδυναμία ή την άρνηση των τοπικών παραγόντων να προχωρήσουν αποφασιστικά στην αναγκαία συνεννόηση για κοινή δράση και μέτωπο υπεράσπισης του έργου όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.
Όταν  “σφάζονται“ για πράγματα τα οποία μόνον θλίψη μπορούν να προκαλούν σε εκείνους που δεν έχουν απολέσει ακόμη τα… λογικά τους (πρί ναντιοκουσελιάδας ο λόγος), μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε τις κοινές πρωτοβουλίες καθώς εκείνο που προέχει είναι η πλειοδοσία σε ενδιαφέρον.
Υπάρχει όμως και μια λεπτομέρεια η οποία φαίνεται ότι διαφεύγει από ορισμένους: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να είναι βουλευτής Μεσσηνίας, πλην όμως δείχνει να εξαντλεί το ενδιαφέρον του στην επικράτηση των εκλεκτών του σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στο νομό. Οπως προσφάτως έκανε με την υπόθεση του Επιμελητηρίου καταφέρνοντας να τριχοτομήσει το δικό του χώρο και αποτυγχάνοντας να κερδίσει σε ένα χώρο στον οποίο το κόμμα του έχει συντριπτική πλειοψηφία.
Σε αντίθεση με το ζήλο που επιδεικνύει σε τέτοιου είδους ζητήματα, για την Ολυμπία Οδό ούτε τσιμουδιά εδώ και μήνες. Πολύ περισσότερο τώρα που συγκατοικεί στην κυβέρνηση την οποία ο ίδιος μπορεί να χαρακτηρίζει “ειδικού σκοπού“, αυτή όμως διαπραγματεύεται και εντός ολίγου θα καταλήξει σχετικά με την υπόθεση των αυτοκινητοδρόμων. Οχι μόνον δεν έκανε παρέμβαση, αλλά ούτε μια απλή δήλωση για να θυμίσει πως εκλέγεται στη Μεσσηνία και έχει την υποχρέωση να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για ζητήματα τέτοιας σημασίας.
Προσφάτως στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Γιάν. Λαμπρόπουλος ζήτησε να δεσμευτούν τα τρία κόμματα σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάν . Μαγκριώτης έσπευσε να συμφωνήσει. Ο κ. Σαμαράς όμως συνεχίζει να σιωπά, διευκολύνοντας τις “διαπραγματεύσεις“ για το κούρεμα του δρόμου.
Δεδομένων τούτων, αναρωτιέται κανένας αν οι πολιτικοί παράγοντες έχουν στο νου τους τη Μεσσηνία ή την με κάθε τρόπο πολιτική τους επιβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: