6 Δεκεμβρίου 2011

Νοσοκομείο Καλαμάτας:Απόλυτη επιτυχία είχε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού


Με απόλυτη επιτυχία, μέσα σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, διοργανώθηκε σήμερα 05.12.2011 και ώρα 12:00 μ.μ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας,  η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στην οποία τιμήθηκαν οι οικογένειες της κ. Βικτωρία Καρέλια και του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Ομιλήτρια της σημερινής εκδήλωσης ήταν η κ. Αγγελική Ρουμελιώτη, Κοινωνική Λειτουργός του Κ.Υ.Μεσσήνης και μέλος του Δ.Σ του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας με θέμα «Η αξία του Εθελοντισμού».  


Όλες οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία του Εθελοντισμού και στο σημαντικό έργο που προσφέρουν οι εθελοντικές οργανώσεις στην κοινωνία.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με ένα σύντομο ιστορικό της λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να παρακολουθήσουν οπτικά την πορεία εξέλιξης λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Κλείνοντας την εκδήλωση δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους ευεργέτες του Νοσοκομείου κ.Βικτωρία Καρέλια και κ.Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο από τον κ.Τάσο Αποστολόπουλο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου και τον κ.Δημήτρη Κουσελά Βουλευτή Μεσσηνίας αντίστοιχα.

Η κ. Βικτωρία Καρέλια και ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος με φανερά ζωγραφισμένη τη συγκίνηση στα πρόσωπα τους, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ενημέρωσαν όλους το πως ξεκίνησε η ιστορία αυτή και ποιά ήταν τα ερεθίσματα με βάση τα οποία υλοποιήθηκε αυτή η δωρεά.

Ο Σπυρίδων Ζόμπολος, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν.Καλαμάτας, με το δικό του ύφος αναφέρθηκε στο ιστορικό της λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στις δύο δωρήτριες οικογένειες και ταυτόχρονα ενημερώνοντας το κοινό ότι η υλοποίηση της λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου ήταν ένας δρόμος γεμάτος προβλήματα και δυσκολίες.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής ενεπίγραφης πλάκας στη μνήμη των Δωρητών Γεωργίου Καρέλια & Βασιλείου Κωνσταντακόπουλου (καπετάν Βασίλη) στην είσοδο του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στον Α’ Όροφο του Νοσοκομείου.

Χαιρετισμούς απεύθυναν: 

·        ο κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Μεσσηνίας
·        ο κ.Γεώργιος Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν.Καλαμάτας
·        ο κ.Τάσος Αποστολόπουλος, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου
·        ο κ. Δημήτριος Κουσελάς, Βουλευτής Μεσσηίας
·        ο κ.Ιωάννης Λαουδιάς, Υποδιοικητής 6ης ΥΠΕ
·        ο κ.Παναγιώτης Αλευράς, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας,
·        ο κ.Παναγιώτης Μπόζος, Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν.-Κ.Υ.Κυπαρισσίας
·        ο κ.Σπύρος Ζόμπολος, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι κάτωθι:

·        ο κ. Τσαπόγας περιφερειακός σύμβουλος
·        ο κ. Σαραντόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος
·        ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης
·        ο κ. Φίλιππος Μπάμης, Δήμαρχος Οιχαλίας
·        ο. κ. Δημήτρης Γιαννημάρας, Δήμαρχος Δυτικής Μάνης
·        ο κ. Κώστας Κόλιας, Δήμαρχος Τριφυλίας
·        ο κ. Θεόδωρος Μπρεδήμας, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας
·        η κ. Δήμητρα Ψαρούλη, Πρόεδρος ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ
·        ο κ. Ανδρέας Κανάκης Πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας,
·        η κ. Αμαλία Σκέπερς, Διοικήτρια του Γ.Ν.Κορίνθου
·        η κ. Σοφία Γκιόλα, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης
·        ο κ.Χρήστος Αρχοντής Νομικός Σύμβουλος του Νοσοκομείου,
·        κ.Μιχάλης Σούμπλης, μέλος του Δ.Σ Γ.Ν.Καλαμάτας
·        κ.Αντώνης Γιαννακόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν.Καλαμάτας
·        Πρόεδροι και μέλη παλαιότερων Δ.Σ του Νοσοκομείου


Χαιρετισμούς έστειλαν οι βουλετές Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου και κ.Οδυσσέας Βουδούρης.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η συμμετοχή μελών εθελοντικών οργανώσεων του νομού Μεσσηνίας, στο προθάλαμο του αμφιθεάτρου, τα οποία ενημέρωναν το κοινό για τις δράσεις του και τις πρωτοβουλίες τους ως σύλλογοι.

Ο κ.Γεώργιος Μπέζος, Διοικητής του Γ.Ν.Καλαμάτας,  στη σύντομη ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«  Φίλες   και  φίλοι,

Πρώτα  απ’ όλα  θα  ήθελα  να  σας  ευχαριστήσω  θερμά  που  ανταποκριθήκατε  στο  κάλεσμά  μας  και  βρίσκεται  σήμερα    ανάμεσά  μας.
Ως  Ενιαία  Διοίκηση  των Διασυνδεόμενων  Νοσοκομείων Καλαμάτας &  Κυπαρισσίας αποφασίσαμε να  προχωρήσουμε  σε  αυτή  την  εκδήλωση  με  ένα  διπλό στόχο.
Πρώτον, γιατί  σήμερα Παγκόσμια  Ημέρα  Εθελοντισμού, θέλουμε  από  την πλευρά  μας, με  τις  μικρές  δυνάμεις  που  διαθέτουμε  να  ενδυναμώσουμε και να  ενισχύσουμε την Ιδέα  του Εθελοντισμού στην Μεσσηνιακή  Κοινωνία και  την υλοποίησή  της μέσα από την συντονισμένη  δράση  των Εθελοντικών Οργανώσεων και την συνεργασία με  τους υπόλοιπους  θεσμούς και την συμπαράσταση της Πολιτείας.
Δεύτερον γιατί σήμερα πράττουμε το αυτονόητο, αυτό που επιβάλει η συνείδησή  μας απέναντι σε  Πράξεις Ανθρωπιάς.
Φίλες και  φίλοι,
Η ανάγκη εδραίωσης και διεύρυνσης του Κινήματος  του Εθελοντισμού στον τόπο  μας, μπορεί να  δώσει  μια  νέα διάσταση  στη  Ζωή  και  να  συνδράμει στην ανάπτυξη  συλλογικής συνείδησης, ικανής να  ενισχύσει  τον κοινωνικό   ιστό.
Σε  καμία  περίπτωση  δεν  πρέπει  να  μας  ξεφεύγει ότι ο  Εθελοντισμός δεν  είναι  μόνο  η κοινωνική  προσφορά  σε  ώρα  κρίσης, ούτε  περιορίζεται στις παραδοσιακές προσπάθειες βοήθειας στους  φτωχούς.
Ο Εθελοντισμός δεν είναι  φιλανθρωπία. Είναι  ένας  δυναμικός  τρόπος  κοινωνικής  συμμετοχής  και  παρέμβασης  των  Πολιτών με στόχο  την εξέλιξη της  κοινωνίας σύμφωνα  με  τις  αρχές  της  δικαιοσύνης, της ισότητας και της  αλληλεγγύης.
Και σήμερα  παρά  ποτέ  οι ιδέες του Εθελοντισμού και της  Αλληλεγγύης  έρχονται  στο  επίκεντρο ως  απαραίτητο στοιχείο για  μια  κοινωνία  ζωντανή, υγιής και εξελισσόμενη.
Χρειαζόμαστε  λοιπόν την Εθελοντών Κοινωνία και  εδώ  στην Μεσσηνία υπάρχουν πολλοί που υπηρετούν  καθημερινά  αυτή  την Ιδέα μέσα  από μια  ποικιλομορφία δράσεων και  πρωτοβουλιών.
Υπάρχουν πολλοί που θυμίζουν σε  όλους  μας ότι αξίες  όπως  η κοινωνική ευαισθησία, ο ανθρωπισμός   δεν έχουν χαθεί αλλά  υπάρχουν και παραμένουν ακόμα και σήμερα ζωντανές.
Σε  όλους  αυτούς  λοιπόν που καθημερινά  αγωνίζονται  σε  αυτή  την κατεύθυνση θέλουμε να τους πούμε  ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Σήμερα όμως  όπως προανέφερα με  αυτή τη σεμνή εκδήλωση  ερχόμαστε να εκπληρώσουμε και το ανθρώπινο χρέος μας που έχουμε ως Διοίκηση των 2 Νοσοκομείων  απέναντι σε  Πράξεις Ανθρωπιάς.
Ερχόμαστε να καταθέσουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης  απέναντι σε  δυο οικογένειες που με  τις  δωρεές τους έχουν κατ’ επανάληψη στηρίξει τα Νοσοκομεία μας.
Και αναφέρομαι φυσικά στις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου.
Αγαπητή Βικτωρία, αγαπητέ Αχιλλέα  σας  ευχαριστούμε  θερμά για  την πολύτιμη και  ανιδιοτελή προσφορά  σας.

Κλείνοντας  φίλες  και  φίλοι,

Θα  ήθελα  για  ακόμα  μια  φορά  να  καταθέσω  την εξής  διαπίστωση:
Εδώ  και  18  περίπου μήνες πραγματοποιούμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, μια συλλογική και επίπονη προσπάθεια προκειμένου να  αναβαθμίσουμε την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σους πολίτες  της  Μεσσηνίας. Δυνάμεις μέσα και  έξω από το  Νοσοκομείο με  όρους συνεργασίας, συντονισμού και συνέργειας καταβάλλουν καθημερινά  μια  μεγάλη προσπάθεια. Μια προσπάθεια που θέλω να πιστεύω αποδίδει  καρπούς.
Σε  όλους αυτούς λοιπόν αλλά  και  ευρύτερα στην Μεσσηνιακή Κοινωνία που μας  έχει αγκαλιάσει και μας  συμπαρίσταται  καθημερινά θέλω να τους δεσμευτώ ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έτσι, επιβεβαιώνοντας αυτό που από  την πρώτη στιγμή είχα πει πατώντας το πόδι μου στο νοσοκομείο Δύναμη  Δημιουργίας  σε  κάθε  τόπο  είναι  οι Άνθρωποί του, Κυρίως όμως  η δυνατότητά  τους να  εργάζονται Συλλογικά, Μεθοδικά και Συντονισμένα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: