23 Ιανουαρίου 2012

ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά: Έλεγχος από μικτά κλιμάκια της Ειδική Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και του ΚΕΠΕ, των πυρηνελαιουργείων

Κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσει μετρήσεις ξεκινώντας την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στα πυρηνελαιουργεία της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς στη συζήτηση του εκτός ημερησίας του θέματος αυτού, στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στο θέμα της ερώτησης τόνισε ιδιαίτερα ότι «δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και η υγεία των πολιτών της περιοχής» και ζήτησε την αναβολή συζήτησης του θέματος, μέχρι να υπάρξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις από το ΚΕΠΕ και την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, πάνω στις οποίες θα γίνουν οι απαραίτητες προσεγγίσεις και τοποθετήσεις.

«Έχουμε δύο επίπεδα παρεμβάσεων για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Αφενός το ΚΕΠΕ, το οποίο έχει επιβάλλει σχετικά πρόστιμα και τα έχω υπογράψει, αντίθετα με την πρακτική του παρελθόντος να διατηρούνται στα συρτάρια. Με πρωτοβουλία μου επίσης, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχουμε υπογράψει σύμβαση με την Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, ούτως ώστε μια ανεξάρτητη αρχή να αποτελέσει έναν αντικειμενικό φορέα για την περιβαλλοντική πολιτική μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.  
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη «είναι η πρώτη φορά στη χώρα που υιοθετείται αυτή η πρακτική μεταφράζοντας την ευαισθησία μας σε πολιτική πράξη για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος».
«Τα μικτά κλιμάκια που θα ενεργοποιηθούν θα είναι ανοιχτά στη συμμετοχή όλων των φορέων για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής φερεγγυότητας στην εκπόνηση των αποτελεσμάτων», δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης ανταποκρινόμενος άμεσα στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών. Το θέμα αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου κατά πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: