6 Φεβρουαρίου 2012

Κορώνη:Αθέτηση υποσχέσεων Σαμαρά & Καφαντάρη για το γήπεδο

Γράφει ο Πάνος Πικραμένος
Για αθέτηση της υπόσχεσής του περί κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου Κορώνης, στην θέση Φανερωμένη, κατηγορούν τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρη, κάτοικοι της περιοχής.
Όπως λένε, ο δήμαρχος προεκλογικά υποσχέθηκε την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στη Δημοτική Ενότητα Κορώνης και συγκεκριμένα στο Τοπικό Διαμέρισμα Βασιλιτσίου, στη θέση Φανερωμένη, ένα ζήτημα για το οποίο είχε δεσμευτεί και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, την εποχή που ήταν υπουργός Πολιτισμού. Όμως ο κ. Καφαντάρης, σύμφωνα με τις καταγγελίες, μετεκλογικά άλλαξε γνώμη, και ξεκίνησε διαδικασία νομιμοποίησης ενός αυθαίρετου γηπέδου που βρίσκεται εντός του αιγιαλού, στην τουριστική παραλία Μεμί, Κορώνης.
Το γήπεδο αυτό που όπως καταγγέλλουν, χρησιμοποιείται παρανόμως μέχρι σήμερα, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην άμμο του αιγιαλού, μία τοποθεσία που, μεταξύ άλλων αποτελεί γνωστό τόπο αναπαραγωγής της υπό προστασία χελώνας καρέτα-καρέτα.
Επί πλέον, δημότες της περιοχής, υποστηρίζουν ότι ο παρακείμενος δρόμος πρόκειται να διαπλατυνθεί, σύμφωνα με τοπογραφικό σχέδιο της Νομαρχίας, και μέρος του γηπέδου μελλοντικά θα απαλλοτριωθεί αχρηστεύοντας την επένδυση.


Η παραλία Μεμή, όπου δίπλα της βρίσκεται το γήπεδο
Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, μιλώντας στη zougla.gr, διευκρινίζει ότι το γήπεδο, η κατασκευή του οποίου προκαλεί έριδα μεταξύ των κατοίκων της Κορώνης και του Βασιλιτσίου, θα κατασκευαστεί με κριτήριο την νομιμότητα αλλά και την εγγύτητα σε περιοχές που διαθέτουν ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως το Χαρακοπιό και η Κορώνη.
Όπως, λέει οι διαδικασίες για την νομιμοποίηση του υφιστάμενου γηπέδου έχουν αρχίσει, ενώ θα εξεταστεί το ζήτημα της διαπλάτυνσης του δρόμου, που επίσης θα αποτελέσει κριτήριο για την τελική επιλογή της τοποθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: