13 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Όχι Στην Παρωδία Του Ενός Υποψήφιου - Αποχή Από Την Διαδικασία.

 Γράφει ο:Γιάννης Κουραμπάς
Μέλος ΠΑΣΟΚ
Από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, μέχρι σήμερα ήμουν πιστός στις αρχές και στις ιδέες του Κινήματος. Νωπές είναι οι μνήμες από την πρώτη συγκέντρωση του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου, κάναμε κοπάνα από το απογευματινό φροντιστήριο για να είμαστε εκεί, στην Πλατειά Συντάγματος από το μπαλκόνι του Υπουργείου εσωτερικών όπουκαι είχε μιλήσει ο μεγάλος αρχηγός.
Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, ήμουν εκείνος που παρότρυνα τους φίλους και τα μέλη για συνέχιση του αγώνα, προς όφελος του κόμματος. .....       
Η αλήθεια είναι πως περάσαμε και δύσκολες στιγμές, δεν θα ξεχάσω την συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ και την ομιλία του Αρχηγού από το Περιστέρι,  είχε γίνει εκεί  και όχι στο Σύνταγμα , με τον φόβο μη προσέλευσης των φίλων του κινήματος. Είχε βουλιάξει η Δυτική Αττική τότε και όλοι παραμίλαγαν  για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ,που παρά τα πισώπλατα μαχαιρώματα, έδωσε βροντερό παρών, ακόμα και τότε που κάνεις δεν το περίμενε.
Ανατριχιάζω  και συγκινούμαι βαθύτατα , την στιγμή αυτή που γράφω αυτά, αλλά φίλοι μου αυτό που βιώνουμε τα δυο τελευταία χρόνια  δεν είναι ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό που  μόνο ένας Ανδρέας Παπανδρέου είχε οραματιστεί.  
Και φτάνουμε σήμερα, για μη σας κουράζω,  στην διαδικασία για την εκλογή του Νέου Αρχηγού, που με την επιεικέστερη κριτική την θεωρώ παρωδία και αντιδημοκρατική.
Καλά αφού είμαστε κολλημένοι στο καταστατικό του Κινήματος και δεν μπορούμε να αναθεωρήσουμε κάποιες διατάξεις και αποφασίζουμε να συμμετέχει ένας μόνο υποψήφιος, γιατί  αυτός  μόνο πληροί  τις διατάξεις, δεν καταλαβαίνω γατί θα πρέπει να συμμετέχουμε, σε δύσκολες οικονομικές εποχές, στη διαδικασία αυτή ?
Προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να συμπορευτώ με τέτοιες πρακτικές που κατά την γνώμη μου θα συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο την δύναμη του κινήματος και το φέρνουν πολλά χρόνια πίσω.
Για αυτό το λόγο αποφάσισα να μην συμμετέχω στην εκλογή του Ενός.
Κουραμπάς Γιάννης
Καλαμάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: