31 Μαρτίου 2012

Το πόρισμα της Εξεταστικής του ΠΑΣΟΚ, δεν αθωώνει το ΠΑΣΟΚ... Η Εξεταστική που θα φτιάξει ο λαός

ΓΡΑΦΕΙ Η:ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Επειδή η Δημοκρατία είναι, μεταξύ άλλων, το πλέον… ευάερο πολίτευμα, επιτρέποντας και δείχνοντας ανοχή σε κάθε ιδέα, όσο διαφορετική ή περίεργη κι αν ακούγεται, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δικαιούται να διεκδικεί χρόνο για να φτιάξει ένα… άλλο ΠΑΣΟΚ. Όσο κι αν, κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο, όχι λόγω προσωπικής υστέρησης, αλλά εξαιτίας… γονιδιακών καταβολών του «όλου ΠΑΣΟΚ».
Αυτό φυσικά δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να προσπαθήσει. Μόνο που στη διαδικασία της προσπάθειας αυτής, κρίνεται καθημερινά. Από τα μεγάλα και πολύ σοβαρά, μέχρι τις πολύ μικρές λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα ότι… άκουσε αδιαμαρτύρητα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συγκρότησαν την… παρωδία της Εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009, να επιρρίπτουν τις μόνες και αποκλειστικές ευθύνες στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και τον τελευταίο «γαλάζιο» ΥΠΟΙΚ, Γιάννη Παπαθανασίου.
Όλοι όσοι κατέθεσαν, Ευρωπαίοι και Έλληνες, είπαν απερίφραστα ή με… υπονοούμενα που μόνο μυαλά περιορισμένης αντίληψης δεν θα καταλάβαιναν, ότι το έλλειμμα του 2009 «πειράχτηκε» από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Μια παραδοχή που θα οδηγούσε στο αμέσως επόμενο και αυτονόητο ερώτημα, περί του ποιος… έδωσε εντολή ή επέτρεψε έστω στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να κάνει κάτι τέτοιο. Ποιος… ανώτερός του, θα βρισκόταν επίσης μπλεγμένος.
Φυσικά, το πόρισμα της Εξεταστικής του ΠΑΣΟΚ, δεν αθωώνει το ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, ενοχοποιεί και το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου, που πλέον κατέρχεται στις πρόωρες εκλογές ως πλήρως συνένοχο του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Επειδή μάλιστα ο λαός έχει υπερβεί προ πολλού τις αντοχές του, από τις εκλογές θα προκύψει μεταξύ άλλων μια πραγματική Εξεταστική Επιτροπή. Του λαού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: