4 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ:Επιτροπή παρακολούθησης του Μνημονίου

Με αντικείμενο την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κατανομή των βουλευτών στις επιτροπές κυβερνητικού ελέγχου, καθώς και τον ορισμό των επικεφαλής τους, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, συγκροτήθηκε επιτροπή παρακολούθησης του Μνημονίου.
Ως υπεύθυνοι των τομέων ελέγχου ορίστηκαν οι εξής:

Επί των θεμάτων Οικονομίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επί των θεμάτων Εργασίας ο Δημήτρης Στρατούλης, επί των θεμάτων Ανάπτυξης και Υποδομών ο Γιώργος Σταθάκης, επί των θεμάτων Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, επί των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών η Σοφία Σακοράφα, επί των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής η Ρένα Δούρου, επί των θεμάτων Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αλέξης Μητρόπουλος, επί των θεμάτων Δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επί των θεμάτων Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας, επί των θεμάτων Παιδείας ο Τάσος Κουράκης και η Θεανώ Φωτίου, για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βαγγέλης Αποστόλου, επί των θεμάτων Περιβάλλοντος η Ηρώ Διώτη και για θέματα Ενέργειας ο Θανάσης Πετράκος, επί των θεμάτων Τουρισμού ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, επί των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Δημήτρης Τσουκαλάς και για εκείνα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης η Λίτσα Αμανατίδου- Πασχαλίδου.

Η επιτροπή παρακολούθησης του Μνημονίου και των νομοθετικών πρωτοβουλιών αποτελείται από τους: Αλέξη Μητρόπουλο (επικεφαλής), Δημήτρη Στρατούλη, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννη Δραγασάκη.

Επιπλέον, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε να παρακολουθούν συγκεκριμένους τομείς εργασίας, ως εξής: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θέματα Οικονομίας και Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης θέματα Εμπορίου, Παραγωγής, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θέματα Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Οι προγραμματικές δηλώσεις θα είναι η πρόβα τζενεράλε για την "άλλη" αντιπολίτευση που θέλουμε να ασκήσουμε», δήλωσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης και συνέδεσε τις αποφάσεις για την κατανομή των βουλευτών στις επιτροπές κυβερνητικού ελέγχου και τον ορισμό των επικεφαλής τους, με την κατεύθυνση της «αντιπολίτευσης της αντίστασης, των εναλλακτικών προτάσεων μέσα στη Βουλή και της αλληλεγγύης της δοκιμαζόμενες κοινωνίας μας», την οποία θέλει να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, σημείωσε ότι αυτές οι επιτροπές, μαζί με συνεργάτες και στελέχη του σχήματος, θα διαμορφώνουν την εστία της παρακολούθησης, παρέμβασης και διαμόρφωσης εναλλακτικών προτάσεων για όλα τα υπουργεία και ανέφερε ότι οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτές τις επιτροπές θα συναποτελούν τις μόνιμες διαρκείς Επιτροπές της Βουλής.

Ακόμη, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η ΚΟ με το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ, «σε επαφή με την κοινωνία και τις εστίες που δημιουργούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα και οι εντάσεις από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές του μνημονίου, θα προσπαθήσει να φτιάξει εστίες κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής διαμόρφωσης προτάσεων από τα κάτω».

Από την πλευρά του, ο εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτηρης Παπαδημούλης, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι ουσιαστική, μαχητική, πάντα υπεύθυνη και με αυστηρό έλεγχο και προτάσεις, μια αντιπολίτευση αντάξια του 27% που μας έστειλε στη Βουλή».
ΑΜΠΕ/Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: