12 Ιουλίου 2012

Nέες αποκαλύψεις για πετρέλαια στο Αιγαίο!

Ηταν 11 και 18 Φεβρουαρίου του 2002(!) όταν δημοσιεύσαμε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο το πρώτο και το δεύτερο μέρος αντίστοιχα, της μεγάλης έρευνας που είχαν πραγματοποιήσει οι AegeanTimes.gr για τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο! Στα επόμενα χρόνια γράφτηκαν πάνω από 50 άρθρα με τρομακτικές –για την εποχή- αποκαλύψεις!
Δέκα χρόνια μετά, προς το τέλος του 2002, εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα σχεδόν όλα τα ερωτήματα που ανεφύησαν από την πολυδιάστατη αυτή έρευνά μας, και οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν τι πραγματικά συνέβη στο χώρο αυτό!

Παρακολουθώντας όσα λέγονται πλέον ανοιχτά από κυβερνητικούς και δημοσιογράφους, αισθανόμαστε την υποχρέωση προς τη νέα γενιά, να θέσουμε εκ νέου κάποια ερωτήματα αλλά και να παραθέσουμε κάποια καινούρια στοιχεία που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια !
Υπενθυμίζω ότι όποιος έγραφε ή έλεγε ότι στο Αιγαίο υπάρχει πετρέλαιο, τότε αυτόματα, βρισκόταν πολλοί εγχώριοι καλοθελητές που αναπαρήγαγαν την ρήση διαφόρων παραγόντων του εξωτερικού και έλεγαν «αν βρείτε ένα ποτήρι πετρέλαιο στο Αιγαίο, φέρτε μου να το πιω»!!!
Σήμερα, όσοι το έλεγαν τότε, θα πρέπει να πιουν όχι ένα ποτήρι αλλά μερικά δισεκατομμύρια βαρέλια από αυτά που έχουν έρθει σε γνώση των δημοσιογράφων, γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται ότι επισήμως τα αγνοεί!
Το γεγονός ότι πλέον άπαντες παραδέχονται ότι υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο και «επενδύουν» ακόμη και τις πολιτικές των κομμάτων τους, μας χαροποιεί ιδιαίτερα!
Όμως, από το 2002 ως και σήμερα, παραθέσαμε κάποια αμείλικτα ερωτήματα, στα οποία ουδείς Ελληνας πολιτικός απάντησε ποτέ ! Ουδείς ξεκαθάρισε κάποια γεγονότα γύρω από τις μεγάλες αποκαλύψεις που κάναμε το 2002 και το 2004, όταν το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας –με ελάχιστες εξαιρέσεις- αγνοούσε επιδεικτικά! Εκτοτε, δεν σταματήσαμε ποτέ να αναζητούμε και νέα στοιχεία για την υπόθεση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και την ΑΟΖ!
Ηρθε η ώρα λοιπόν να δημοσιοποιήσουμε μερικά από αυτά! Όπως καταλάβατε, ξεκινάμε έναν νέο κύκλο αποκαλύψεων για τα πετρέλαια στο Αιγαίο!
Την Δευτέρα 16 Ιουλίου λοιπόν, οι AegeanTimes.gr παρουσιάζουν το πρώτο μέρος της νέας μεγάλης έρευνας για την υπόθεση των υδρογονανθράκων! Με στοιχεία ατράνταχτα που θα δώσουν μια άλλη τροπή στην υπόθεση!


Γιώργος Αδαλής/aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: