12 Σεπτεμβρίου 2012

Alpha Bank: "Λεφτά υπάρχουν"


Στον αέρα τινάζει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα η δημοσιοποίηση μελέτης της τράπεζας Alpha Bank, η οποία καταλήγει στην εκτίμηση πως είναι ανώφελη για την ελληνική οικονομία η πλήρης υιοθέτηση του πακέτου των 11.5 δις ευρώ.  
 Συγκεκριμένα η μελέτη της τράπεζας καταδεικνύει πώς την 1η Ιανουαρίου του 2013 η ελληνική οικονομία αρχίζει το οικονομικό έτος με 6 δις ευρώ επιπρόσθετους πόρους. Με λίγα λόγια η Alpha Bank ισχυρίζεται, προφανώς μετά λόγου γνώσεως, πως η υλοποίηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2012 αφήνει «προίκα» την οποία δεν έχει συνυπολογίσει η Τρόικα στις εκτιμήσεις της, ενώ συνεχίζει να πιέζει την ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη νέων και εν πολλοίς άχρηστων αλλά εξαιρετικά δυσβάστακτων μέτρων. «Όλα αυτά θυσιάζονται στο βωμό μιας άγονης αντιπαράθεσης που δεν έχει πλέον κανένα νόημα. 
Ο μόνος λόγος που επιβάλλεται η λήψη μέτρων € 11,5δις είναι για να αποκατασταθεί η τρωθείσα αξιοπιστία της Ελλάδος διεθνώς και για να δημιουργηθεί δημοσιονομικό απόθεμα ασφαλείας έτσι ώστε η μετάβαση σε βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα να μην τίθεται υπό αμφισβήτηση».
Συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: