19 Σεπτεμβρίου 2012

Καμμένος: Η κυβέρνηση συμφώνησε για ονομασία της ΠΓΔΜ που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»


Η κυβέρνηση συμφώνησε για ονομασία της ΠΓΔΜ που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», αναφέρει σε ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος 
 Αποδέχθηκε η κυβέρνηση τη σύνθετη ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. με γεωγραφικό προσδιορισμό που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», αποκαλύπτει με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και τον καλεί να φέρει το θέμα στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του προς τον κ. Σαμαρά ο κ. Καμμένος αναφέρει: «Μετά τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, ότι η Κυβέρνηση αποδέχεται τη σύνθετη ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. με γεωγραφικό προσδιορισμό που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός: 1) Η σταθερή σας θέση που σας οδήγησε στην πτώση της Κυβέρνησης του 1993 για τη μη αποδοχή του όρου Μακεδονία ακόμα και με γεωγραφικό ή οποιοδήποτε άλλον προσδιορισμό της Π.Γ.Δ.Μ., ισχύει και σήμερα; 2) Προτίθεστε να φέρετε στη Βουλή των Ελλήνων την απόφασή σας προς έγκριση ή θα αποφασίσετε μονομερώς ερήμην του ελληνικού λαού;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: