5 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές ειδήσεις με την ΕΡΑ Καλαμάτας

lykoyrentzos aΚαλαμάτα: Εγκαίνια στο Νοσοκομείο 
Το νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που αποτελείται από αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, τελευταίας τεχνολογίας θα εγκαινιάσει την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του ιδρύματος. Επίσης θα εγκαινιαστεί και η λειτουργία της θεραπευτικής μονάδας χορήγησης υποκατάστατων από τον ΟΚΑΝΑ, που στεγάζεται σε οικόπεδο το οποίο παραχώρησε το ίδρυμα κοντά στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου. Τα εγκαίνια επρόκειτο να γίνουν στις 10 Αυγούστου, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, με συμμετοχή του υπουργού Α. Λυκουρέντζου, για τις μεγάλες πυρκαγιές εκείνης της περιόδου στην Αρκαδία.
Συντάκτης: Γιώργος Ξιάρχος
mountzouris kΗ ανάπτυξη του λιμανιού της Καλαμάτας θα αποτελέσει το αντικείμενο της σημερινής επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Καθηγητής Ακτομηχανικής και Λιμενικών Έργων και τέως Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνου Μουντζούρη, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο κ. Μουντζούρης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επισκέπτεται το Δημαρχείο Καλαμάτας και από τις 10:00 το πρωί μετέχει σε σύσκεψη, με το δήμαρχο Παν. Νίκα, αντικείμενο της οποίας είναι η ανάπτυξη του λιμανιού.
Συντάκτης: Γ. Ξιάρχος

Καλαμάτα: Ο ΣΥΡΙΖΑ για Νήσο Πρώτη

proth 3«Είναι πλέον προφανές σε όλους ότι το θράσος της τρικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων δεν γνωρίζει κανένα όριο. Μετά την εκποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων, η κυβέρνηση σε ρόλο κτηματομεσίτη βάζει πωλητήριο ακόμα και στη δημόσια γη». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Μεσσηνίας, με αφορμή δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου που μιλούν για το ενδεχόμενο πώλησης ελληνικών νησιών σε εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και η μεσσηνιακή νήσος Πρώτη.
farmaka 1Σε αναταραχή βρίσκεται ο χώρος της Υγείας, μετά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, οι οποίοι δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και την πενθήμερη επίσχεση εργασίας -σε επαναλαμβανόμενη μάλιστα βάση- των συμβεβλημένων με τον ασφαλιστικό φορέα, γιατρών, από σήμερα στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: