11 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές ειδήσεις...

sxoleia cΜε κινητοποιήσεις η νέα σχολική χρονιά 
Με κινητοποιήσεις ξεκινά η σχολική χρονιά, με τους δασκάλους να έχουν εξαγγείλει γι’ αύριο 24ωρη απεργία και οι καθηγητές στάση εργασίας, ενώ συμμετέχουν επίσης και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με 24ωρη απεργία. Σήμερα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας έχουν προγραμματίσει συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης, στις 12 το μεσημέρι.

sxoleio 1

Κανονικά η μεταφορά των μαθητών 

Μία ημέρα πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία διευθετήθηκε στη Μεσσηνία το θέμα της μεταφοράς μαθητών. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παν. Αλευράς, μετά από σύσκεψη που έγινε χθες στο διοικητήριο, στη διάρκεια της οποίας λύθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία, οι δήμοι του νομού, εκτός αυτού της Δυτικής Μάνης, δεν είχαν ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες διαγωνισμών. «Οι διαγωνισμοί των δήμων θα προχωρήσουν και όταν συμβασιοποιηθούν, εμείς θα σταματήσουμε», ανέφερε ο κ. Αλευράς, επισημαίνοντας ότι «η μεταφορά των μαθητών παραμένει στους δήμους».

Συντάκτης: Γιώργος Ξιάρχος

Καλαμάτα: Αποχή καθηγητών στο Πανεπιστήμιο  

pan. pel48ωρη αποχή από τα καθήκοντά του, έχει κηρύξει για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις είναι μια πρώτη αντίδραση για τις περικοπές στο πανεπιστημιακό μισθολόγιο.

Συντάκτης: Βαγγέλης Ποτέας

Απολογείται αύριο ο εμπρηστής 

pyrkagia 1

Απολογείται αύριο ο 32χρονος εμπρηστής που ομολόγησε μετά τη σύλληψή του από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ότι το διάστημα από τις 3 έως τις 8 Σεπτεμβρίου είχε ανάψει 26 φωτιές σε περιοχές των Δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας και συγκεκριμένα του Δωρίου και του Κοπανακίου. Ο συλληφθείς, ιδιοκτήτης ταξί από το Δώριο, αντιμετωπίζει την κατηγορία εμπρησμών από πρόθεση, τελεσθέντων από κακοβουλία.

Συντάκτης: Γιώργος Ξιάρχος

Κινητοποίηση των Δήμων

dhmarxeio kalam 1Σε κινητοποίηση οδηγούνται οι Δήμοι αύριο και την Πέμπτη, μετά από απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, της 30ης Αυγούστου. Ειδικότερα, στις περικοπές χρηματοδότησης, η Αυτοδιοίκηση αντιδρά με αναστολή της λειτουργίας όλων των δήμων της χώρας, την Τετάρτη, και την Πέμπτη, επισείοντας τον κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάρρευσής τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: