30 Οκτωβρίου 2012

Μεσσηνιακές ειδήσεις...


Βαλύρα Ιθώμης:Έκλεψαν το βενζινάδικο 
                 Στα 4.000,00 ευρώ ανέρχεται η λεία!!!
Οι συμμορίες που συνήθων δρούν νύχτα, παραβίασαν χθες λίγο μετά τις 02:00 το βενζινάδικο του Κώστα Γεωργακόπουλου στην Βαλύρα και αφαίρεσαν εμπορεύματα αξίας 4.000,00 ευρώ περίπου.
Είναι η πολλοστή φορά που το συγκεκριμένο κατάστημα γίνεται στόχος κακοποιών στοιχείων και παρά την ύπαρξη συναγερμού, έχει υποστεί αλλεπάλληλες επιθέσεις.
Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, ύστερα απ' όλα αυτά, τοποθέτησε κάμερα καταγραφής προκειμένου να δούμε,όπως είπε, επιτέλους τις φάτσες των αρπακτικών.
Προ ολίγων ημερών ντόπια ''κυρία'' αφαίρεσε

Μεσσήνη:Θύμα τροχαίου ο δήμαρχος

Θύμα τροχαίου έπεσε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Δημοτική Ενότητα Αιπείας. Όταν επέστρεφε, και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο δήμαρχος εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα ο να τραυματιστεί ελαφρά. 
Ο δήμαρχος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και παρέμεινε για βραχυχρόνια νοσηλεία για προληπτικούς λόγους. Καλά στην υγεία του είναι και ο οδηγός του δημάρχου.

Τον Νοέμβριο το Παραδείσια – Τσακώνα

«Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει παραδοθεί στους Πελοποννήσιους πολίτες το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα με την παράκαμψη της κοιλαδογέφυρας» δήλωσε ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 

Βαλύρα:Το τραίνο θα γίνει ...τουριστικό

Αξιοποίηση του ενδομεσσηνιακού δικτύου
Την πολιτική βούληση της περιφέρειας, ως προς την αξιοποίηση με σαφή τουριστική κατεύθυνση, του ανενεργού σιδηροδρομικού δικτύου, επεσήμανε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. 
Όπως είπε ο κ. Τατούλης θα αξιοποιηθούν και οι υποδομές κατά μήκος του δικτύου παρέχοντας κατά αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον παράλληλα με το ίδιο το δίκτυο, για το οποίο -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία.

Αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας

Στα έργα αναβάθμισης των υποδομών του αερολιμένα της Καλαμάτας, αναφέρθηκε στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. 
Όπως επεσήμανε ο κ.Τατούλης, έχουν εξασφαλιστεί τα 15 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο των έργων και των παρεμβάσεων που απαιτούνται ενώ δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την άμεση αναβάθμιση του πύργου ελέγχου, με στόχο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ν’ αποτελέσει διεθνή αερολιμένα υψηλών προδιαγραφών.

Nα στείλουμε στην κόλαση όσους βουλευτές ψηφίσουν το πακέτο του θανάτου!!!

Όποιος βουλευτής ψηφίσει τα απάνθρωπα μέτρα, ρίχνει την χαριστική βολή στην Ελλάδα και ταυτόχρονα υπογράφει τον πολιτικό του θάνατο!!!
Ο τραγικός πρωθυπουργός Α.Σα(χλα)μαράς ανακοίνωσε ο ίδιος χωρίς καμία ντροπή την εντολή της τρόικας που  όπως όλα δείχνουν, ήρθε με τελεσίγραφο από το εξωτερικό. Θέτοντας με κυνικό τρόπο το ψευτοδίλημμα: ''ψήφιση των μέτρων ή πολιτικό και οικονομικό χάος''. 
Μα αναρωτήθηκε ποτέ, ποιος κοινός νους πιστεύει ότι με την τακτική του αυτή δεν οδηγούμαστε στο χάος;;; Αυτό το πακέτο που ζητάει να ψηφιστεί είναι το απανθρωπότερο και δεν έχει κανένα προηγούμενο σε καμία πολιτισμένη χώρα.
Το εξωτερικό πλασματικό χρέος δεν ξεπληρώνεται με τέτοιες πρακτικές.Με απάνθρωπα μέτρα και με δάνεια πάνω στα δάνεια, σάπια σκαλοπάτια δίχως τελειωμό...
Οι διεθνείς τοκογλύφοι βρήκαν στην Ελλάδα πιόνια και δωσίλογους πολιτικούς και μας πίνουν το αίμα με το καλαμάκι.

Ημερίδα για την άλεση του ελαιοκάρπου

Ημερίδα, με θέμα την κοινή άλεση του ελαιοκάρπου θα διοργανωθεί το ερχόμενο Σάββατο στην Καλαμάτα. 
Η ημερίδα, στόχος της οποίας είναι η ενημέρωση των ελαιοτριβέων και παραγωγών, για τη δυνατότητα μείωσης των εξόδων του ελαιολάδου μέσω της διαδικασίας της κοινής άλεσης, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και θα ξεκινήσει στις 09.30 το πρωί. 
Το πρόγραμμα της ημερίδας, η οποία οργανώνεται από το περιοδικό «Ελιά και Ελαιόλαδο», υπό την αιγίδα και με τη στήριξή του Δήμου Καλαμάτας

Βαλύρα:Οι μαθητές του Σχολείου τίμησαν το ΟΧΙ του '40

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας-Ιθώμης με τον άριστο συντονισμό από τους δασκάλους του,τίμησαν δεόντως το ηρωικό έπος του 1940 και το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό, την δουλοπρέπεια και την προάσπιση της Εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Οι παιδικές φωνές μέσα από την απαγγελία των ποιημάτων τους ζωντάνεψαν μνήμες και ηρωικές πράξεις των ηρωικών εκείνων προγόνων μας, που δυστυχώς δεν συγκινούν τους σημερινούς κυβερνώντες, οι οποίοι ξέρουν μόνο να λένε ΝΑΙ σε όλα στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας και δη των Γερμανών που ό,τι δεν κατάφεραν τότε με τα όπλα, το κατάφεραν τώρα με το χρήμα και την συνεργασία άθλιων πολιτικών μας, εξαθλιώνοντας την πατρίδα μας και υποθηκεύοντας την Εθνική μας ανεξαρτησία.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΛΥΡΑ

Μεσσήνη:Στο Δημοτικό Συμβούλιο η έξαρση της εγκληματικότητας 

 Δεν πάει άλλο, λύση εδώ και τώρα!!!
Τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μεσσήνης, απασχόλησαν  τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 
Η συζήτηση αφορούσε το αίτημα προς το υπουργείο προστασίας του πολίτη για ίδρυση και λειτουργία ξεχωριστών μονάδων ΟΠΚΕ και «ΔΙΑΣ» της αστυνομίας που θα καλύπτουν ευαίσθητες περιοχές της Μεσσήνης, καθώς και η κλιμάκωση δράσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: