18 Ιανουαρίου 2013

Θ. Πετράκος «Καταστροφική η διάσπαση και ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου»

Το καταστροφικό και επιζήμιο μοντέλο της ΑΤΕ πάει να επαναληφθεί με ακόμα χειρότερο τρόπο με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η Ελλάδα θα γίνει η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν θα έχει Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα ακλουθώντας τις μνημονικές υποχρεώσεις θα παραμένει Ευρωπαϊκή Χωρά. 
Η εγκληματικού χαρακτήρα και διαστάσεων, κίνηση της κυβέρνησης εκχωρεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) στο περίφημο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), και το διαλύει χωρίζοντας σε "κακή" και "καλή" τράπεζα το ΤΤ. 

 Η επιλογή της κυβέρνησης ισοδυναμεί με μέγα εθνικό και οικονομικό έγκλημα καθότι: · το ΤΤ σύμφωνα με τις μελέτες τόσο της Alvarez&Marshal όσο και της Black Rock, έχει κριθεί ως βιώσιμο και μια από τις πιο υγιείς τράπεζες της Ελλάδας, · Στόχος του ΤΧΣ είναι να "εξυγιάνει" και να σταθεροποιήσει, υποτίθεται, το "καλό" ΤΤ με σκοπό να το εκποιήσει στη συνέχεια σε ιδιωτικά τραπεζικά συμφέροντα. Αλλά η εξυγίανση αυτή σημαίνει μεταφορά κόστους στο δημόσιο τομέα και εκχώρηση δωρεάν του κερδοφόρου μέρους του ΤΤ Κανένας λόγος στο μεταξύ για τους 3.500 εργαζόμενους του ΤΤ που θα απολυθούν με τη διάσπαση του και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι εργαζόμενοι του ΤΤ και μια πλατιά λαϊκή συμμαχία , μπορούν να ματαιώσουν έγκλημα της κυβέρνησης ! Να διασώσουν το ΤΤ ως δημόσια τράπεζα και να εθνικοποιήσουν το τραπεζικό σύστημα στην κατεύθυνση της προοδευτικής διεξόδου και ανασυγκρότησης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: