16 Απριλίου 2013

ΑΕΚ: Όλα δείχνουν διάλυση της ΠΑΕ…

ΑΕΚ: Όλα δείχνουν διάλυση της ΠΑΕ… | onsports.gr
Το εξαιρετικά ακραίο ενδεχόμενο να μην υποβιβαστεί η ΑΕΚ δεν φαίνεται να βρίσκεται στα υπόψη για την επόμενη μέρα στο «δικέφαλο» που προετοιμάζεται για τη διάλυση της ΠΑΕ και τη μεταγωγή της Ένωσης σε ερασιτεχνικό σωματείο προκειμένου να απαλλάξει από το μεγαλύτερο βάρος των χρεών.
Σε περίπτωση που η ΑΕΚ εν τέλει τιμωρηθεί από τα αρμόδια όργανα και πέσει στη Football League, τότε όλα δείχνουν πως θα ακολουθηθεί η λύσης της πτώχευσης. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ υποβιβαστεί στη Football League, τα χρέη της ομάδας θα παραμείνουν 35 εκατ. ευρώ και με τα μειωμένα έσοδα που θα υπάρχουν αποκλείεται να καταφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» να τα αποπληρώσουν.

Έτσι, η μοναδική λύση βιωσιμότητας είναι αυτή της διάλυσης της ΠΑΕ και της συμμετοχής στη νέα Γ’ Εθνική, η οποία είναι ερασιτεχνική κατηγορία και θα υπάγεται στην ΕΠΟ, ως Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Σε μια τέτοια περίπτωση το ελληνικό δημόσιο θα βάλει το σύλλογο σε καθεστώς εκκαθάρισης και θα ορίσει έναν ορκωτό ελεγκτή ως τοποτηρητή, ενώ θα μειωθούν σε 10% τα χρέη της ομάδας. Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ θα επιβαρυνθεί με 3,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα εκποιηθούν περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ έτσι ώστε να καλυφθούν κάποια από τα χρέη, ενώ θα παραμείνουν ως έχουν οι οφειλές προς ποδοσφαιριστές, Έλληνες και ξένους.
Σε ένα τέτοιο σενάριο πτώχευσης, όσοι είχαν δικαίωμα υπογραφής στην ΠΑΕ ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, θα έχουν αρκετά προβλήματα με τη δικαιοσύνη. Οι περιουσίες τους είναι πολύ πιθανό να δεσμευθούν για να εξοφληθούν τα χρέη προς τρίτους ενώ θα αντιμετωπίσουν και ποινικές κατηγορίες.
Όλα αυτά, την ώρα που δεν υπάρχει κανείς από τη διοίκηση της ΑΕΚ, άπαντες είναι εξαφανισμένοι και δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα από πουθενά…

 onsports.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: