15 Σεπτεμβρίου 2013

Τσίπρας: Θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση

15962935_13031436.limghandler
Αυτό ήταν περίπου το πνεύμα όσων είπε χθες το βράδυ στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν χθες ότι οι αναφορές αυτές παραπέμπουν και στη σύσταση εξεταστικής για το πώς μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο, αλλά και εφαρμογήθεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα διευκολύνουν την παραπομπή στη Δικαιοσύνη όσων ευθύνονται για τα Μνημόνια». 
Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως αν γίνει κάτι τέτοιο, πιθανότητα θα οδηγηθούν σε ανακρίσεις, και ενδεχομένως (αν αποδειχθεί κάτι επιλήψιμο) σε τιμωρία τόσο πολιτικοί όσο και διάφοροι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες που συμμάχησαν με τους δανειστές, κατεύθυναν τους πολιτικούς και πρόδωσαν το λαό.

Να μας επιτραπεί όμως να αμφιβάλλουμε σφόδρα για τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα για τρεις λόγους: Πρώτον, οι πολιτικοί προστατεύονται από το Σύνταγμα και για να τιμωρηθούν θα πρέπει πρώτα να καταργηθεί με κάποιον επαναστατικό τρόπο το ισχύον Σύνταγμα, ώστε να δημιουργηθεί νέο που θα παράξει  πρωτογενές δίκαιο. Δεύτερον γιατί τις ίδιες υποσχέσεις τις ακούσαμε και από τον κ. Σαμαρά και όμως δεν έγινε τίποτα και Τρίτον, γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο, θα καταρρεύσει αύτανδρο ολόκληρο το σάπιο πολιτικοοικονομικό σύστημα της χώρας. Και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μέσα από το ίδιο το σύστημα. 
Πέτρος Χασάπης/Εξουσία

Δεν υπάρχουν σχόλια: