21 Ιουλίου 2014

Δεν χαμπαριάζει με τίποτα ο Πρωθυπουργάρας – Έχει… γραμμένους τους «γαλάζιους» Υπουργούς και Βουλευτές

Ο Αντώνης Σαμαράς… τρέχει σχεδόν μόνος του στη μάχη της υλοποίησης των διαταγών των «Μεγάλων Αφεντικών». Ο Πρωθυπουργός, βασιλικότερος του βασιλέως, δεν ακούει πλέον τίποτα και κανέναν και σε συνεργασία με τους λίγους πρόθυμους «δούλους» των διαταγών των δανειστών, συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους, ρίχνοντας ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο την Ελλάδα. Ο «Δημοκράτης», Αντώνης Σαμαράς έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του ακόμα και τους υπουργούς και βουλευτές του ίδιου του του κόμματος.
Αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές (εκτός των μόνιμα αρνητικών Καραμανλικών) έχουν αρχίσει να γκρινιάζουν και να ζητούν πράγματα από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος όμως έχει κλείσει τα αυτιά του και τους συνδέει στην κυριολεξία με το Κάιρο.
Αρκετά μεγάλος αριθμός πλέον βουλευτών και ορισμένων υπουργών δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του πολιτικού τους προϊστάμενου και του επισημαίνουν ότι αν η κυβέρνηση υλοποιήσει ορισμένες από τις απαιτήσεις της «τρόικας» η ήττα στις εκλογές είναι αναπόφευκτη.
Αναφέρονται συγκεκριμένα στις αλλαγές στα εργασιακά με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας. Αλλά και στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, την περαιτέρω ενοποίηση των Ταμείων που θα φέρει νέες μειώσεις στις επικουρικές, ενδεχομένως και στις κύριες συντάξεις.
Εξ ου και ορισμένοι εκ των βουλευτών καλούν τον πρωθυπουργό να σκληρύνει τη στάση του έναντι της «τρόικας», αν χρειαστεί ακόμη και να συγκρουστεί μαζί τους. Ενώ, άλλοι του ζητούν να διεκδικήσει αναβολή στην υλοποίηση των πλέον επώδυνων μέτρων για την άνοιξη του 2015, μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ούτως ώστε αν έχουν γίνει εθνικές εκλογές, σε περίπτωση νίκης της Νέας Δημοκρατίας να έχει τη λαϊκή εξουσιοδότηση για να προχωρήσει, ενώ στην περίπτωση ήττας να κληθεί ο Αλέξης Τσίπρας να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Ανησυχίες εκφράζουν ακόμα και ορισμένοι εκ των συνεργατών του, που ζητούν επίμονα αλλαγή πλεύσης και προειδοποιούν για τον κίνδυνο υψηλού πολιτικού κόστους που θα κληθεί να καταβάλει η κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, στην περίπτωση που υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών.
Ο Πρωθυπουργάρας ωστόσο τους έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του και δεν συμμερίζεται καμία από τις ανησυχίες τους (Φταίνε όμως κι αυτοί που σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία ξεχνούν τις ανησυχίες και ψηφίζουν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»). Αντίθετα φροντίζει να ανοίγει τα αυτιά του (και όχι μόνο) στην Άνγκελα Μέρκελ και την Τρόικα, που αποτελούν τα «μεγάλα αφεντικά» τους.
«Μόνο αν κάνουμε πράξη όλα όσα έχουμε υποσχεθεί και δεσμευτεί μπορούμε να βγούμε οριστικά και αμετάκλητα από το τούνελ της κρίσης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, ο καλύτερος υπάλληλος ξένων συμφερόντων και όχι μόνο…. Έτσι απλά…
Και δεν είναι μόνο αυτό.. Παράπονα εκφράζονται και από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έχουν χάσει κάθε επαφή και κάθε προσπάθεια να συναντηθούν μαζί του εξελίσσεται σε περιπέτεια. Εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια στο Κοινοβούλιο, παρά τις διαβεβαιώσεις του -κατά το παρελθόν- ότι θα διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Για να δει κανείς τον πρωθυπουργό χρειάζεται αίτηση με χαρτόσημο», λένε χαρακτηριστικά βουλευτές. Έτσι απλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: